Začátek her

892 88 1
                                    

Opravdu se moc omlouvám, ale zkoušela jsem psát části z výcvikového centra, ale vůbec mě to nebavilo, tak jsem se přesunula už k začátku her. Snad vám to nebude vadit ^^

Stojím na kovovém kruhu uprostřed arény. Potí se mi dlaně a nemůžu se nadechnout. I když mám strategii, i když jsem si skoro jistý, že se nikdo do mého úkrytu nedostane, i když jsem celé dny pilně dřel a držel pusu - ta možnost smrti je moc děsivá.

Rozhlížím se po krajině. Je tu samozřejmě Roh hojnosti a všechny zásoby okolo něj. Přede mnou leží hustý les a na pozadí se zvedají hory. Vlevo ode mě je jezero, vpravo do něj přitéká řeka. Umíním si, že okolo řeky se dát nesmím, tam po mně půjdou. Zašklebím se - ostatní možná bude sužovat žízeň, já jsem ale na tom s vodou naprosto skvěle.

Moderátorův hlas se rozléhá krajinou: "Pravidla jsou jednoduchá. Sestoupit z desek smíte po 60 vteřinách. Svou moc Nositelů smíte používat, avšak ne v boji a pokud přece, smrtící úder musí být zasazen vaší rukou." Pak se hlas odmlčí a ozve se odpočítávání. 60... 59... 58... 

Prohlížím si zásoby a v tom mě uhodí do očí zlatý trojzubec na hromadě. Ten je pro mě, ten je pro mě! jásá můj mozek. 49... 48... Nad trojzubcem můžu přemýšlet později. Potřebuju jídlo a zbraně, ale musím krotit svoje nadšení, jelikož do středu se vrhnou všichni. Zhruba 20 metrů přede mnou ležel krásný nůž a o kus dál kyj okovaný hřeby. Tomu bych se rád vyhnul. 35... 34... 

Zmerčil jsem spoustu batohů a jsem si jistý, že skrývají jídlo. Zaměřil jsem se na největší z nich, zhruba 30 metrů od Rohu. Když cestou popadnu ten nůž a ještě ten provaz co leží opodál a tu plastovou fólii asi metr přede mnou, s tím batohem by mi to mohlo vystačit, než se dostanu tam, kam mi nařídil jít trenér. 

21... 20... Teď jsem se rozhlížel po ostatních splátcích. Héřina Maya cenila zuby v krvelačném úsměvu. Pobledlý černovlasý klučina, tuším, že Nico stál pevně s hrdě vystrčenou bradou, i když mu mohlo být maximálně 14. Ten Jason, co vypadal v rekapitulaci na zhroucení se snažil působit výhružně, ale na to mu už nikdo neskočí.

12... 11... 10... Blonďatá Annabeth naproti mně vypadala odhodlaně vyhrát a k mému velkému údivu se na mě usmála.

"Nechť 74. Hladové hry započnou!" ozval se moderátor a zároveň se ozval výstřel z děla. Vyrazil jsem.

S potěšením jsem byl u rohu první. Jelikož Maya se hnala přímo doprostřed, tak, kde byl již zmiňovaný trojzubec, popadl jsem podle plánu ten největší batoh, nůž lano a fólii a ještě přibral pilku, která mi ležela v cestě. Vyrazil jsem sprintem okolo a...

.. vyhnul jsem se a uskočil co nejdál od blesku, který udeřil jen pár metrů ode mně. Zvonilo mi z něj v uších a uviděl jsem, jak se ke mně řítí Jason. Vyšvihl jsem se na nohy a zamračil se, potřásl hlavou, abych zahnal zvonění. Tohle přeci nenechám bez odplaty. 

Jezero vybuchlo a všechny voda se slila na Jasona. Kopal a máchal rukama, ale cha chá, teď by se svými blesky jen na místě zabil. Zazubil jsem se na něj a vyrazil pryč. Až u hranice lesa jsem luskl, voda kolem něj opadla a já se ponořil do zeleného přítmí.

Sprintoval jsem, dokud jsem mohl, pak už jsem jen klusal a pevně svíral nůž. Vřava ještě neustala, takže výstřely z děla se ozvaly, až když jsem byl tak ve čtvrtině cesty k horám. Dopřál jsem si odpočinek a počítal, kolik výstřelů zaznělo. 1.. 2.. 3.. To bylo všechno. V úvodní masakru zemřeli 3 lidé.

Nebyl jsem zas tak unavený a tak jsem běžel dál, až se slunce sklonilo na obzor a já se sotva vlekl, nutil jsem své nohy aspoň ke klusu. Bohužel, jen co padlo šero, složil jsem se napůl cesty k horám. Nikde nebyla velká tůň ani jezero či rybník, tak jsem nevěděl, kam se uchýlit. 

Nakonec jsem vylezl na nejvyšší strom v okolí a naprosto dehidrovaný se zhroutil na větev. "No páni." zafuněl jsem a otevřel batoh. Podle očekávání, voda nikde, jen dvě lahve. Soustředil jsem se a přivolal jsem vodu z řeky, vzdálené asi 5 kilometrů. Trvalo to dlouho, ale nakonec ke mně dorazila a já se musel posmívat těm, kteří vodu neměli.

V batohu ještě byl spacák, jód, lékarnička, sušenky, sušené ovoce, sušené hovězí a bochník chleba. v lékárničce byl obvaz, dezinfekce, prášky na bolest hlavy a proti horečce. S provazem, nožem a pilkou senzační úlovek. 

Zachumlal jsem se do spacáku a okamžitě jsem vysoko na stromě usnul.



Hunger Games : Percy Jackson (CZ)Kde žijí příběhy. Začni objevovat