Kapitel 23

56 2 0
                                    

*Jace's perspektiv*

Jag sitter i fåtöljen och ser att Nora börjar vakna. Hon sätter sig upp och jag kastar en blodpåse till henne men den hinner inte kända tills Nora är framme vid min hals.

Jag vaknar och tittar runt i rummet och ser inte att Nora är där. Efter en stund hör jag någon gå i korridoren utanför och Nora öppnar dörren. Hon ställer vattenflaskan vid ett litet bord som är vid fåtöljen. Jag tittar på min handled och ser att jag har en läkaruna.

Nora är i badrummet och jag vet att hon tycker att det är jobbigt att hon har bitit mig. Hon kommer ut från badrummet och hon börjar direkt packa väskorna. Hon säger något att hon ska bo på ett hotell och jag vill inte. Jag blir faktiskt sårad men jag vill inte tjafsa med henne som att vi ska gifta oss. Hon ger mig en kyss och sen går hon.

*Nora's perspektiv*

Mannen som ligger i kojan är min pappa. Jag känner bara lyckan inom mig och jag vill bara krama honom men han ligger och sover. Jag gör ett ljud så att han vaknar, han tittar på mig och han börjar le. Han ställer sig upp och vi kramar varandra. Det känns bra att se sin pappa igen och jag får en varm känsla i magen. Men då börjar jag tänka på Isaac hade sagt om pappa.
"Jag trodde att du var död, säger jag
"Jag krockade med bilen och när jag kom in sjukhuset så sa dem att jag var död men vaknade på natten och rymde, säger pappa
"Men varför kom du inte hem? Frågar jag
"För att jag hittade inte hem från sjukhuset som att jag inte ärpå det närmaste, säger pappa
"Du kan sova men mig på hotellet, säger jag. Pappa tittar på mig förvånat som att jag skulle säga att vi bor i huset.
"Bor ni inte kvar i huset? Frågar pappa
"Nej, vi blev tvungna att sälja som att ingen kärnar några pengar, säger jag
"Jaha, men bor du på hotell? Frågar pappa
"Nu gör jag, säger jag besviken
"Men vart bodde du förut? Frågar pappa
"Jag bodde på institutet, säger jag tyst men tillräckligt så att pappa hör
"ÄR DU GALEN! Skriker pappa
"Det var de enda stället och Jace höll det hemligt, säger jag
"Bra, säger pappa
"Men vi kan prata om det här på hotellet, säger pappa. Jag nickar och vi börjar gå mot hotellet. Jag tittar ner i marken för att det känns som att pappa kommer göra något, fast han sa bra när jag sa att Jace höll det hemligt. Jag vet att det enda jag inte får säga är att Alec och Izzy vet.

Vi är framme vid hotellet och jag och pappa går upp till rummet. Vi sätter oss vid ett litet bord som står vid ett hörn i rummet. Vi börjar direkt prata om allt som har hänt och att jag ska gifta mig men jag är osäker nu.
"Du måste inte vara osäker, om du vet att du verkligen älskar honom så tycker jag att du ska gifta dig, säger pappa. Orden han säger värmer min kropp och jag får en bra känsla i magen. När vi börjar prata om Isaac så ringer min telefon och jag ser att det är Alec.
"Jace är borta, säger Alec

The MortalsWhere stories live. Discover now