Kapitel 15

81 3 2
                                    

*Isaac's perspektiv*

Jag går efter kvinnan som går väldigt långsamt. Jag går tyst efter henne och bara tittar ner i marken.
"Vad heter du? Frågar jag tyst
"Angela, säger hon och fortsätter gå. Vi går ganska länge tills vi kommer fram till en bil. Vi sätter oss i bilen och åker iväg.
Vi är framme vid ett stort vitt hus som har en stor tomt. Vi går in och jag börjar titta runt. Jag känner igen huset men jag kan inte riktigt veta vart jag har sätt huset. Jag forsätter titta runt i huset tills jag hör att vi ska gå ner i källaren. Jag känner att det doftar järnört i hela källaren och det är lite svårare att andas. Jag ser att det är en smal korridor med två celler. Till höger ligger ett litet rum som jag inte ens vill gå in i. Jag går längst den mörka och kalla korridoren och ser att armband ligger i en av cellerna. Jag tittar mer noggrant och ser att det är Nora's armband.
-------------------
*Nora's perspektiv*

Jag vaknar och sätter mig upp i sängen. Jag har på mig en av Jace's tröjor. Jag går till garderoben och öppnar upp kylen och tar en påse blod. Jag ville inte att Jace skulle se mig när jag dricker blodet. Jag sätter mig med ryggen i mot Jace och börjar hälla i mig blodet. När jag är klar så kastar jag den i en soptunna och ställde mig upp och ser att Jace är vaken.
"Godmorgon, säger Jace
"Godmorgon, säger jag tyst och torkar mig runt munnen.
"Sorry, för du fick se det där, säger jag tyst
"Jag måste väll bli van, säger Jace och jag känner mig lättad. Jag går och sätter på mig ett par slitna jeans och en svart tröja med batman märket på. Jag släpper ut mitt hår som sitter i en bulle. Jag borstar igenom håret och låter det bara hänga ner. När Jace har satt på sig kläderna så går vi ner och fixar frukost. Jag är inte så hungrig så jag tar bara ett äpple. Sen går vi hem till mig och hämtar mina saker. När jag kommer hem så suckar bara Isaac att jag har med mig Jace. Jag hämtar mina resväskor och sen packar jag ihop allt. Jag säger till Isaac att jag inte vill ha mina möbler och han kan sälja dem med huset. Jag och Jace börjar gå hem när vi är klara. Jag tycker att Isaac verkade konstig när vi var hemma men det var säkert inget.
------------

Jace och jag sitter och tittar på film när jag hör att min telefon ringer. Jag tittar ven det är och det är Isaac och jag orkar inte svara som att jag tittar på film. Efter några minuter så ringer han igen och jag svarar.
"Hej, kom till parken nu, säger han och lägger på. Jag lägger ner telefonen och sätter på mig min jacka. Jace undrar vart jag ska och jag säger bara att jag ska träffa min bror. Det är mörkt ute och det är helt tyst. När jag kommer till parken ser jag att Isaac står i mörkret. Jag går till honom och ställer mig framför honom.
"Jag måste berätta en viktig sak, säger han
"Okej, säger jag tyst
"Jag har flyttat hem till mamma, säger han
"VA! Är du helt dum i huvudet! Skriker jag
"Hon kunde ha dödat mig och Jace, säger jag argt
"Du kommer ändå inte drabbas av något, säger han
"Nehe, men vem då? Frågar jag irriterat
"Du måste lämna Jace, säger han. Jag orkar inte ens svara jag bara går ifrån. Isaac springer efter mig men jag bryr mig inte.
-----------

Jag springer gråtandes upp för trappan. Jag springer in i rummet och kramar om Jace.
"Vad är det? Frågar Jace
"Isaac har flyttat till vår mamma och han vill döda dig, snyftar jag fram
"Jag klarar mig, säger Jace. Han ger mig en kram och en puss på pannan.
Vi går och lägger oss och jag somnar väldigt snabbt.

Jag vaknar och jag känner mig lite ensam. Jag känner att Jace inte ligger bredvid mig. Jag vänder mig om och upptäcker att han är borta. Jag sätter på mig ett par svarta jeans, en vit tröja och knyter en rutig shorta runt midjan. Jag sätter upp en snabb tofs och sen springer jag ner. Jag frågar alla om dem har sätt Jace men det har dem inte. Jag går till dörren och ser att Jace's svärd ligger på marken. Jag tar ett äpple och går ut. Jag tar upp min telefon och ringer Jace men han svarar inte. Jag kommer ihåg vart kvinnan bor någonstans och springer genast dit. Jag öppnar dörren försiktigt och går in. Jag ser att dörren till källaren är öppen och jag går ner. Jag går tyst ner för trappan och ser Jace i det lilla rummet. Jag ser hur ett svärd trycks mot hans bröstkorg. Jag står helt tyst och vill inte att dem ska upptäcka mig. Jag ser att Isaac står i ett hörn och bara tittar. Kvinnan tittar upp och tar upp handen och visar att Isaac ska ta svärdet. Han tar tag i svärdet och håller det hårt mot Jace's bröstkorg.
"Tryck, säger kvinnan. Isaac tar ett hårt tag om svärdet och trycker. Svärdet är i Jace' bröstkorg.

The MortalsWhere stories live. Discover now