Kapitel 4

265 10 1
                                    

* Jace's perspektiv*

Jag gick in i huset och tittade runt, och hittade Nora efter ett tag. Jag drog in henne i ett rum som låg nära. Jag berättade allt och hon reagerade väldigt konstigt.
"Va? Sa hon frågande
"Jag är en......... Sa jag men jag avbröts snabbt
"Jag hörde vad du sa, men vad är det för något? Frågade hon
"Jag dödar demoner, varulvar och vampyrer, sa jag. Nora spände sig i hela kroppen när jag sa det.
"Men vad vet du om vampyrer? Frågade jag
"Eh.... Vampyrer.. Jag vet inget, vet inte ens vad det är, ljög hon.
"Okej, svarade bara jag, för jag orkade inte diskutera. Hon såg konstig ut när hon lämnade rummet. Jag stod kvar och bara tittade på Nora när hon gick ut.
Efter en stund så gick jag ut från rummet och smög ner i källaren. Jag var tvungen att ta reda på vad Nora visste om vampyrer. Jag öppnade en gammal trä dörr som ledde till en mörka gammal trappa. Jag tittade runt om mig och såg till att ingen såg mig, och sen gick jag ner för den mörka trappan. Trappan knackade jätte mycket så jag var tvungen att smyga så att ingen skulle höra mig. Trappan var smal och väldig lång.
Rummet öppnade sig och det var helt kolsvart. Jag tog upp en lysande kristall så jag kunde se. Jag såg en stor vit box stå i ett hörn, jag gick till boxen och öppnade locket.
När jag öppnade locket så såg jag bara massor av påsar med blod. Jag tog upp en påse och la den i jackfickan och gick genast upp.

När festen var slut så letade jag upp Nora och hittade henne.
"Kan jag stanna här? Frågade jag
"Varför måste du det? Frågade Nora
"Jag har långt hem och mina föräldrar är inte hemma och jag glömde nyckel, ljög jag
"Okej, ska bara fråga pappa först, sa hon osäkert. Hon gick till sin pappa och frågade. Hon tittade på mig och bara nickade så jag antog att det gick.
Vi gick upp på Nora's rum och jag såg att någon kille stirrade på mig.
"Är det där din kille? Viskade jag till Nora
"Nej, det är min bror, sa hon och skrattade tyst. Nora öppnade sin dörr och släppte in mig. Jag tittade runt i rummet och satt mig vid sängkanten. Nora bara stod i mitten av rummet och det var ganska stelt.
"Vad ska vi göra? Frågade jag osäkert
"Vi kan bädda åt dig, sa hon. Nora gick ut och hämtade en madrass och ett bäddset. Hon kom tillbaks till rummet och la madrassen på golvet, och började genast bädda. Jag bara satt och tittade på henne.
"Ska du hjälpa till eller? Frågade hon irriterat. Jag reste mig upp och började bäddda.

När vi vara klara så gick vi till badrummet och borstade tänderna. Jag fick låna en tandborste som att jag inte hade någon med mig. Nora tittade på mig och gjorde en gest med handen att jag skulle gå ut från badrummet.
När hon kom ut från badrummet så gick vi tillbaks till hennes rum. Jag försökte hålla mig vaken men mina ögonlock blev bara tyngre och tyngre.
"Sover du? Frågade jag Nora. Jag hörde inte att hon svarade så jag gick upp. Jag smög ner för trappan men jag upptäcktes av Noras bror.
"Vad gör du? Frågade han
"Jag ska bara hämta lite vatten, ljög jag.
"Du kunde väll bara till badrummet, sa han
"Oj, sa jag bara. Han stod kvar och jag gick upp för trappan, och in i Nora's rum.

*Nora's perspektiv*

Efter festen så behövde Jace stanna, så han fick sova över.
Vi gick och la oss och det kändes lite konstigt att han skulle sova över när jag knappt känner honom.

Jag går i den mörka staden. Jag tittar runt för att se om någon går efter mig. Jag ser att Tea står i en gränd helt ensam. Jag ropar henne men hon hör inte. Jag ser att någon går i mot henne. Det är någon med mörkt långt hår, ganska kort, blod runt munnen och syll vassa hugtänder. Jag upptäcker att det är jag som går mot Tea. Jag skricker att hon ska springa men hon hör inte mig. Jag springer i mot henne men jag springer rakt igenom henne. Innan jag hinner vända mig om hör jag Tea skirka. Jag vänder mig om snabbt och ser att jag biter henne. Jag skriker.

Jag vaknar och sätter mig upp. Jag tittar runt i rummet och ser att någon ligger bredvid mig. Jag tittar vem det är men det ända jag ser att det är en okänd tjej täkt av blod.

The MortalsWhere stories live. Discover now