Kapitel 12

89 4 0
                                    

*Jace's perspektiv*

"Gör det bara, säger Nora
Jag är nära på att göra det men istället bryter jag nacken på henne. Hon ramlar ihop och jag tittar en stund på henne. Jag bär upp henne i min famn och börjar gå mot insetutet.
När jag kommer hem så när jag upp Nora till mitt rum och lägger henne på sängen. Jag går och hämtar vatten och möts av Alec.
"Varför har du så brottom? Frågar Alec
"Måste hämta vatten, och lite andra saker, säger jag snabbt
"Till din söta tjej , fnös han. Jag bryr mig inte vad han sa, jag bara gick vidare. Jag kom till medicin rummet och tog fyra sprutor med järnört, jag tog även en flaska vatten. Jag gick snabbt upp till rummet och direkt så satt jag sprutan i Nora's arm. Jag tittade bort när jag gjorde det, för att jag ville inte göra det här egentligen. Jag sätter på TV:en och försöker hålla mig vaken. Jag tittar ner på Nora då och då för att se att hon vaknar, och så fort hon vaknar till då bryter jag nacken och ger henne en soruta med järnört. Det är hemskt för mig att jag måste göra det men jag vet att det är det bästa, så att hon inte dödar mig eller någon annan.
Spruterna har tagit slut och jag orkar inte göra allt jag gör just nu på Nora. Nora rör sig och sätter sig upp.
"Vad fan gör jag här? Frågar hon
"Vad tror du, säger jag
"Så du vet? Frågar hon
"Aa, och varför gjorde du det? Frågar jag
"Jag slipper känna mig ledsen från jag dödade Tea, säger hon
"Men jag finns, säger jag
"Jag visste inte om du skulle orka med mig, säger hon
"Såklart jag orkar med dig, säger jag och ger henne en puss på pannan. Hon blundar och jag ser att hon gråter.
"Du är tillbaka, säger jag och kramar henne. Vi kysser varandra och jag lägger mig ner. Hon hamnar över mig och hon drar av mig tröjan. Hon fortsätter kyssa mig och jag drar av henne tröjan.
-------

*Nora's perspektiv*

Jag vaknar och Jace håller om mig. Jag sätter mig upp och börjar sätta på mig kläderna. Jace har också vaknat och han sitter på andra sidan och sätter på sig sina kläder. Jag ställer mig upp och går till andra sidan av sängen och står och väntar på Jace. När han är klar tar han min hand och vi går. När vi lämnar insetutet ser jag att Alec står och tittar på oss. Vi går hand i hand vid den gamla gatan. Jag har dåliga minnen där ifrån men vi går här ändå. Jag tar upp mina nycklar och låser upp dörren. Jag går in och Jace går efter mig. Vi möts av Isaac och han bara suckar.
"Så du är tillbaks, säger Isaac och jag fattar vad han menar med tillbaks
"Aa, och allt är ditt fel, det som jag har gjort, säger jag. Han svarar inte på det, han bara går in till köket. Jag hör att någon knackar på dörren och jag går och öppnar. Jace har satt sig vid bordet i köket, och jag lyssnar varje sekund om det händer något. Mår jag öppnar dörren står Alec i dörröppningen.
"Jag vill träffa Jace, säger Alec. Jag släpper in honom och han går till köket. Jag kommer till köket och Alec sitter mitt i mot Jace. Dem pratar om saker jag inte orkar bry mig om , men då och då hör jag mitt namn. Helt plötsligt ställer Alec sig upp och går. Jag bryr mig inte om det bara väntar på Isaac tills han blir klar med maten. När han är klar hjälper jag honom att duka och sen går jag och hämtar två blodpåsar. Vi snackar om hur många saker som helst men ändå är det stelt.
"Varför gjorde du att Nora stängde av sin mänsklighet? Frågar Jace
" hon inte är med dig, säger Isaac självsäkert. Jag ser hur Jace spänner kroppen och han ställer sig upp snabbt. Isaac ställer sig också upp och bara tittar på Jace. "Men varför? Skriker Jace
" hon kunde göra här, säger Isaac. Med en snabb reflex så tar Isaac Jace's svärd som han har och trycker honom i mot väggen. Svärdet Isaac håller i är mot Jace bröstkorg.

The MortalsWhere stories live. Discover now