Kapitel 28

45 2 0
                                    

*Jace's perspektiv*

Jag ser en svart bil köra in på grusvägen och stannar. Jag hinner inte se så mycket innan jag ramlar ihop. Jag ser att någon hoppar ut ur bilen och börjar springa men sen slocknar allt.

Jag vaknar och känner mig snurrig. Jag tittar runt och ser Nora några meter ifrån mig. Jag tittar på mina armar och ser två slangar som sitter i armvecket. En hink står långt ifrån och där ligger det massor av blod. Nora är fortfarande borta och inte vaken. Jag lägger mig ner och sträcker mig men jag når inte henne. Jag rotar i min ficka och försöker hitta något och det ända jag har är en kniv. Jag tar upp den och kastar den i väggen och Nora vaknar med ett ryck. Hon tittar på min och ser drogad ut.
"Godmorgon, säger jag och skrattar lite
"Hahaha, fake skrattar Nora. Någon öppnar dörren och tar den stora hinken.
"Nu räcker det med blodet, säger en kvinna. Jag tittar bara ner i marken när hon är i rummet och har lust att bara slå henne men har för lite kraft. Kvinnan går fram till mig och tar ut slangarna som sitter i armvecket och hon gör det också på Nora. När hon går mot Nora håller jag ett öga på henne så att hon inte skadar henne. När kvinnan är klar lämnar hon rummet och låser dörren. Jag tittar på Nora och jag ser att hon har somnat. Jag får panik för jag vill inte att hon ska somna hon får bara inte det. Jag försöker komma loss från kedjorna men det är svårt. Jag tar med all kraft jag har och jag kommer loss. Jag ställer mig upp och går försiktigt till Nora och väcker henne.
"Jag sover bara, säger hon tyst. Jag blir lättad och sätter mig bredvid henne. Jag känner mig tröttare och tröttare och tillsist somnar jag.
*Nora's perspektiv*
Jag vaknar av att någon rycker i mig och halvt skriker. Jag öppnar ögonen och ser att det är Jace. Han sätter sig bredvid mig och han somnar. Jag tittar runt i rummet och det är så kallt och jag är så trött. Jag har röster utanför rummet och jag vill bara ta reda på vilka det är. Jag försöker ställa mig upp men mina ben sitter fast i två kedjor. Jag tänker hela tiden på vad kvinnan ska göra med så mycket blod och varför just vårat blod. Jag vet att Alec och Izzy är här men de har inte hjälpt oss på flera timmar. Min mobil vibrerar i fickan och jag tar upp den och svarar.
"Vilket rum är ni i? Frågar Alec
"Vet inte, men det är mörkt och ganska kallt så jag tror att vi är i en källare, säger jag
"Okej, vi kommer att rädda er, säger Alec och lägger på. Jag blir glad när han säger att han ska rädda oss, fast jag redan visste det. Ett ljud kommer från fönstret och jag tittar upp. Jag ser en kniv sticka in och någon försöker få upp fönstret. Någon sparkar på fönstret och det landar med en hård smäll på golvet så det ekar i hela rummet. Personen sticker in huvudet och då ser jag att det är Alec. Han kastar ner ett rep. Jag tar i med all kraft jag har för att komma loss och det går. Jag börjar klättra upp för repet och klättrar ut ur rummet. Vi väntar en stund och märker att Jace aldrig klättrar upp för repet. Jag tittar ner och ser att han fortfarande sitter kvar.
"Jace, säger jag tyst
"Jace, allvarligt, säger jag igen
"Jace!! Skriker jag. Han rör sig inte och jag blir rädd. Jag försöker hoppa ner men Alec hinner ta i min arm.
"Nej, du kommer inte lyckas, säger Alec. Jag rycker mig loss från Alec's grepp och hoppar ner. Jag landar inte så jätte tyst men jag hoppas att de inte hör mig. Jag lyfter upp Jace och knyter ett rep runt hans midja. Alec tar upp ett nytt rep och kastar ner det och jag knyter det i andra repet. Alec och Izzy börjar dra i repet. Alec knyter upp repet från Jace och kastar ner det till mig. Precis när jag ska börja klättra så är någon bakom mig och håller en påle mot mitt hjärta.

The MortalsWhere stories live. Discover now