Kapitel 17

69 3 4
                                    

*Jace's perspektiv*

Jag fattar inte precis vad jag har gjort, jag har precis dödat Nora's bror. Jag vet inte om jag kommer våga berätta för Nora. Jag går till det lilla rummet och tar Nora's kropp.

Tre månader tidigare
*Nora's perspektiv*

Då och då går jag och tittar till Jace för att se om han vaknar. Nu har det gått några dagar bara men det känns som att han ska vakna när som helst. Jag går till rummet och dricker en upp en blodpåse. Jag tänker på vad jag ska göra med Isaac om jag ska döda honom eller om jag ska försöka få honom på min sida fast han hatar Jace. Jag tar upp telefonen och ringer Isaac men han svarar inte. Jag går till Alec och säger att vi måste besöka min bror och han måste följa med. Izzy följer också med fast jag inte vill att hon ska följa med.
Vi börjar gå mot huset och det ser tomt ut. Jag öppnar dörren försiktigt men vi möts av Isaac. Vi står bara och stirrar på varandra och ingen säger något.
"Så du hänger med dem, säger Isaac hånfullt
"Ja, något fel med det, säger jag och Alec kollar konstigt på mig
"Får du hänga med dem då? Frågar Isaac
"Eh.. ja, säger jag
"Men jag trodde att du va en vampyr, säger Isaac. Jag blir helt tyst och Alec och Izzy kollar på mig. Dem tar tag i min tröja och drar ut mig.
"Vi går tillbaks till institutet och pratar om det här, säger Alec. Vi börjar gå tillbaks och jag går helt tyst. Vi går in till ett stort rum och vi sätter oss vid ett långt bord.
"Är det sant det din bror sa? Frågar Alec allvarligt
"Aa, säger jag tyst
"Du får ingetligen inte vara här, säger Izzy
"Jag vet, men jag har ingenstans att bo och Jace sa att jag kunde bo här, säger jag
"Men du och Jace kommer få ett straff, säger Alec. Jag nickar bara för att jag vill inte prata om det här. Alec ställer sig upp och öppnar dörren och visar med handen att jag ska gå ut. Han stänger dörren efter mig och går och sätter sig vid bordet igen. Jag ser att Alec och Izzy sitter och pratar och jag vet att dem pratar om straffet. Jag sätter mig på en bänk som står utanför. Efter en stund så kommer Alec och Izzy ut från rummet. Dem ställer sig framför mig och säger att jag ska sitta i ett rum i en vecka utan blod. Alec tar tag i min arm och vi går till ett rum. Alec låser dörren och jag sätter mig på golvet. Golvet är kallt och det finns en soffa jag kan sova på.
--------
Några dagar senare

Jag känner törsten efter blod och jag kan inte kontrollera mig. Jag tittar på väggen och ser att den har spruckit som att jag har slagit huvudet i mot väggen. Jag känner bara att jag kommer slita den nästa personen som kommer in igenom dörren. Jag känner mig svettig, trött och vill bara dö. Jag ser en träbit vid ett hörn i rummet. Jag går och hämtar den och sen sätter jag mig mot väggen igen där jag satt förut. Jag riktar träbiten mot mitt hjärta men innan jag hinner döda mig själv så kommer Alec in.
"Gör det inte! Skriker Alec
"Jace kommer aldrig att förlåta dig om du gör det, säger Alec
"Men han kommer ju aldrig vakna, säger jag med tårar i ögonen
"Jo, säger Alec. Jag har bara suttit här i tre dagar och jag vill inte mer. Alec kastar in en blodpåse och jag äter upp den snabbt.
"Du är fri, säger Alec
"Men jag ska sitta här längre, säger jag
"Vi har hört dig och jag börjar tycka synd om dig, säger Alec. Jag får ett litet leende på läpparna och ställer mig upp. Jag känner lättnaden att jag slipper sitta i det där jävla rummet. Jag går och lägger mig som att jag inte har sovit på tre dagar.
Jag känner att någon bär på mig men jag ser inte vem, men det ända jag vet att jag känner igen personen.
----
"Nu är jag in Nora's kropp, säger Angela till Isaac

The MortalsWhere stories live. Discover now