Epiloog

720 21 11
                                    

(Verbeterd)

{Eva}

~2 jaar later~

Het is een warme zomerdag. De zonnestralen verwarmen mijn huid. Nog maar een paar weken en dan heb ik weer zomervakantie en dan zit dit jaar er ook weer op. Zeer vreemd, twee jaar geleden was ik geslaagd. Ik leer veel van mijn studie. Ik heb er veel plezier in. Nog één, twee jaar en dan heb ik mijn diploma voor verpleegster. Met Austin gaat het ook super. Hij zou eerst iets technisch gaan doen, maar daar had hij niet veel plezier in, dus nu doet hij één studie richting biologische onderzoeker. Hij leert er veel van. Dit doet hij met veel plezier. Binnenkort zal hij een baan als bioloog kunnen gaan zoeken. Kortom ik voel me helemaal thuis. Eerst baalden we er erg van dat we niet veel tijd voor elkaar hadden, maar het wordt beter. Onze relatie verloopt goed. We zijn al aan het kijken voor een huis voor ons tweetjes. Ja, ik heb er zin in. Ook al zijn we beide nog erg jong, we weten allebei dat we het zeker willen en dat vinden wij beide heel belangrijk.

Vermoeid plof ik neer op een tuinstoel. Wat is het warm. Ik veeg een pluk haar weg uit mijn gezicht. Veel tijd om te genieten van de zon heb ik niet. De voordeurbel laat zijn bekende melodietje horen. Ik sta op vanuit mijn stoel en loop richting de voordeur. Ik trek de deur open. Mijn gezicht fleurt op als ik zie wie er voor de deur staat.

'Hee Ce', roep ik vrolijk. Ik geef haar onhandig een knuffel.

Ze knuffelt me stevig terug. Haar hele lichaam is bruin van de Australische zon.

'Hee Eef, ik dacht na mijn reis, ik kom eens langs om een bakkie te doen!'

'Ja, gezellig!' zeg ik vrolijk en laat haar binnen.

'Koffie of iets fris?' vraag ik.

'Doe maar wat fris, het is zo warm.'

Ik schenk twee grote glazen Sprite in, gris de koektrommel van het aanrecht en we lopen richting de tuinstoelen. Als we zitten, geef ik haar drinken en zet de trommel op tafel.

'En? Hoe was Australië?' vraag ik nieuwsgierig. Ik brand van nieuwsgierigheid.

Celine ging ongeveer drie maanden geleden naar vrienden die naar Australië waren geëmigreerd.

'Ja het was fantastisch Eef. Het was de mooiste reis die ik me ooit kon bedenken. Ik heb nieuwe mensen ontmoet en onder andere heb ik daar een nieuwe vriend ontmoet. Hij komt binnenkort naar Nederland!' zegt ze dromerig.

'Zie je Ce! Ik zei toch dat je aan een vriend zou komen. Laat eens zien, is hij een hunk? Is hij hot?' vraag ik blij.

'Jazeker', antwoordt ze en pakt haar telefoon.

Ze laat me wat foto's zien van hen samen. Ik moet zeggen, hij lijkt me een super aardige jongen.

'Hij is met vlag en wimpel geslaagd,' plaag ik haar.

Ze lacht. 'Haha, dank je wel voor het advies mevrouw de liefdesexpert.'

Ik schiet nu ook in de lach.

We hebben het nog over van alles. Wat heb ik haar gemist al die maanden. Na nog zo'n anderhalf uur bijgekletst te hebben, besluit ze te gaan.

The story about us #herschrevenWhere stories live. Discover now