Bölüm 10

643 28 0
                                    


Faris düşünceler içinde eve geldiğinde karısı ve kızını yemek hazırlarken buldu.Kolay gelsin diyerek üzerini değiştirmek için odasına geçtiğinde , Amine kocasının  yüzünden bir sıkıntısı olduğunu anlamıştı.İşini yarım bırakıp arkasından odaya geçti.

Kocasını yatağın üzerinde öylece oturup , boş boş baktığını görünce yanına oturup elini dizine koydu.''Bilirim bir sıkıntın var.''

Faris karısının elini avucunun içine alıp ''Sonra Amine , çocuklar yatsın sonra konuşalım .''

Amine kocasını düşündüren şeyin ne olduğunu merak ederken , tüm olumsuz seneryoları düşünmeye başlamıştı bile.Bir taraftan kötü bir şey olmasın , Allahım sen koru diye dua ederken , bir taraftan da sofrayı hazırlıyordu.

Bütün aile sofraya oturduğunda Hana yorgunluktan , Faris düşünceden, Amine ise meraktan konuşmamış Hasan ile Ahmet her zaman ki atışmalarına devam etmişti. 

Faris yemeğini bitirip , odasına geçtiğinde  , Amine  de  yorgunum ,yatacağım , hepiniz yatağa diyerek çocukları  yatırdı.  Yorgun olmasına yorgundu ama asıl merak ettiği kocasının nesi olduğuydu.

 Odaya girdiğinde ,  kocasını yine oturur pozisyonda bulunca yanına geçip oturdu ve söze başlamasını beklemeye koyuldu. Faris konuşmaya başlaması gerektiğinin farkındaydı ama ne anlatacağını  bilmiyordu.

Tarık 'ın söylediği gibi sadece düğün yapmayacağız mı demeli , yoksa olduğu gibi mi anlatmalı , bütün akşam bunu düşünmüş , bir sonuca varamamıştı. 

''En iyisi , olduğu gibi anlatmak , bir savaş çıkarsa -ki öyle görünüyor- zaten öğrenmeyecek misin?'' derken sesli düşündüğünün farkında değildi.

Savaş kelimesini duymasıyla Amine'nin yüreği sıkıştı.Bazı söylentiler duymuştu ama savaşın çıkacağını hiç hesap etmemişti. ''Ne savaşı ''

Sorabildiği sadece bu olmuştu.Kaygı dolu gözlerle kocasına bakarken olumlu bir şeyler duymayı ümit ediyordu.

Faris karısının gözlerinde ki endişeyi görünce bir an söylediğine pişman oldu ama çocuklarını korumak için  de onun yardımına ihtiyacı vardı.

''Sırplar Bosna 'ya girdi girecek . Bazı yerlerde müslüman kadınlara saldırılar oldu.Evler basıldı.Gelecek bize ne getirecek bilmiyoruz. Tarık 'la , Adin 'le konuştuk  , tedbirli olalım diye bu yüzden düğün yapmamaya karar verdik. Dikkat çekmemek en iyisi.''

Amine duyduklarını hazmetmeye çalışıyordu.Kocası böyle bir karar aldıysa durum ciddi demekti. Çocukları aklına gelince ciğerinin yandığını hissetti bir an.

'' Çocuklarım , onlara söyleme . Gerekirse ben onları ayaklarından  zincirlerim  ,sokağa çıkarmam.''     derken gözyaşları yanaklarından akmaya başlamıştı bile.

Faris, eliyle  karısının gözyaşlarını silip , sarıldı.'' Korkma Amine , ben yanındayım sana , çocuklarıma bir şey olmasına izin vermem, sadece dediğimi yapın .'' 

''Yarın akşam komşular arasında kına yaparsınız , ertesi gün gelin almaya  gelecekler.''

''Tamam ,öyle  yapalım  , kınası bari olsun kızımın .''

Faris karısını usulca yanına yatırıp kolları arasına alırken ''unutma Amine ben yanındayım .''

Amine kocasının kolları arasında  gözyaşlarıyla Allah'ım sen bizi koru . Çocuklarımı koru diye dua ederken sıkıntıyla uykuya daldı.

MAVİ KELEBEKLERWhere stories live. Discover now