21. časť

4.2K 279 8
                                    

„Prosím?" ozval sa.

„ Šéfe ja už som tu ale nikto tu nie je." oznámila som mu.

„Preboha to už je toľko hodín? Hneď som tam!"

„Dobre." ledva som dopovedala a on bez pozdravenia zložil.

Tak som sa ďalej prechádzala a čakala na neho. Presunula som sa k vchodovým dverám, že ho tám počkám. Zamyslela som sa a to nebol dobrý nápad. Skoro som dostala infarkt. Ozval sa za mojim chrbtom a ja som sa hrozne vyľakala.

„Zoey!" zvolal moje meno.

„Bože neľakajte ma." smiala som sa a otočila k nemu. Nechápala som skade prišiel ale vypytovať sa to radšej nejdem.

„Prepáč mi, ale ja som trochu nevnímal čas." ospravedlnil sa mi za meškanie.

„To nevadí." odpovedala som.

„ Môžeme začať?" spýtal sa.

„Jasné."

„Poď za mnou, najprv ti to tu všetko ukážem a vysvetlím niektoré veci." povedal a ja som sa vybrala za ním. Ukázal mi všetky salóny. Majú to riadne veľa miestností. Dokonca som zistila, že tu majú aj solárium. Nakoniec mi ukázal môj salón. Bola to celkom veľká miestnosť. Ako každá jedna bola luxusne vybavená. Keď som uvidela všetku tú kozmetiku tak som len žasla. Bude to tu lepšie ako v nebi. Ešte mi ukázal kuchynku a spoločenské miestnosť kde sa môžeme s kolegyňami baviť pokiaľ nebudeme mať zákazníkov. Začal sa a trochu zmocňovať strach. Nie že by som sa bála, že to tu nevládnem. Skôr to či si tu budeme s kolegyňami a kolegami rozumieť. Ale dúfam, že hej. Ak áno bude všetko dokonalé.

„No takže už som ti ukázal všetky miestnosti. Kde mám kanceláriu to už predsa vieš. O takých 15 minút by mali prísť všetci do práce tak si spravíme niečo ako zoznamovací večierok, len s tým že to bude ráno a len takto narýchlo. Aby si každého spoznala. Dnes by ti mali prísť už nejaké zákazničky." oznámil mi.

„Dobre. Bude rada ak každého spoznám. Už sa teším."

„Spolieham na teba. Dúfam, že odvedieš kvalitnú prácu. Inak ešte k tomu. Ak niekoho dolíčiš, nebude platiť u teba ale napíšeš kód líčenia SMS na recepciu a zákazník platí priamo tam. Na stole máš katalóg s kódami aby si vedela."

„Aha, dobre chápem. Mám trošku stres ale verím, že to zvládnem."

„Samozrejme, že máš v salóne mobil. Všetko potrebné máš k dispozícii. Kebyže niečo potrebuješ vieš kde ma nájdeš." Usmial sa na mňa a mňa to ukludnilo.

Nebola som už v takom strese. Bola som štastná, že som tu.

„Áno viem."

„Tak poď ideme do spoločenskej miestnosti o chvíľu tam prídu všetci." povedal a šli sme.

Zatiaľ sme si sadli a čakali sme na všetkých. Postupne do miestnosti chodili ľudia. Všimla som si, že si niečo šuškajú. Vtedy som sa zľakla, že sa im asi nepáčim alebo čo. Začala som stresovať. Keď už bolo v miestnosti cez 20 ľudí, Chris začal.

„Takže toto je vaša nová kolegyňa. Volá sa Zoey a bude tu pracovať na poste kozmetičky. Dúfam, že si s ňou budete rozumieť a prijmete ju za svoju ako zatiaľ každého. Bol by som rád kebyže sa každý príde prestaviť a potom sa už môžete pustiť do práce." Ako dopovedal začali ku mne pristupovať ľudia a podávali mi ruku.

Každému som sa predstavila a oni mne tak isto. Povedali mi meno a ich post. Už len po piatom mene som v tom mala miš maš a už som vedela, že tie mená pomiešam alebo rovno zabudnem. Po predstavení sme tam ostali zasa len my s Chrisom.

„Takže Zoey prajem ti veľa šťastia, môžeš sa pustiť do práce. Ak tu bude zákazník príde ti SMS z recepcie." Rozlúčil sa so mnou a odišiel. Ešte mi podal kľúče od salónu a ja som mohla ísť.

„Mierila som chodbou k dverám číslo 125 s názvom kozmetický salón. Zastala som pri dverách vybrala kľúče a vtedy som si všimla, že na dverách už bolo aj moje meno. Nechápem, kto to tam stihol dať, keď to tam pred chvíľou nebolo.

Vošla som dnu. Zložila si veci a začala obzerať všetky šuflíky a skrinky aby som vedela, čo kde je. Všetko tu bolo pekne usporiadané a čisté. No aj napriek tomu tu budem tie veci hľadať kým si na to zvyknem. Bola som nervózna. Napriek tomu, že viem líčiť nadmieru dobre bojím sa sa, že zákazníčky nebudú spokojné.

Ďalej som prezrela služobný mobil. Dokonca v ňom boli čísla na každého kolegu na Chrisa aj recepciu. Potom nejaké ďalšie mená čo som netušila, kto to je. V galérii mobilu som našla fotky rôznych líčení z internetu aj fotky líčení, ktoré líčila predošlá vizážistka. Boli veľmi krásne.

Ďalej som našla katalóg s popisom líčení a kódmi. Zaujímavé je že ani neviem koľko tie líčenia vôbec stoja. Ale podľa tejto luxusnej kozmetiky asi majland.

Veď tu predsa chodia samé celebrity a pracháči. Možno aj získam aj nejaké známosti alebo niečo podobné. Zasmiala som sa nad tou myšlienkou. Obzerala som stále prostredie a študovala druhy kozmetiky. Niektoré druhy som vôbec ani nespoznala. To bude asi tým, že ja by som si ich nikdy nemohla dovoliť..

V tom ma vyrušil cinkot mobilu. Pribehla som k nemu a na obrazovke svietila SMS z recepcie. Stálo v nej: Zoey máš tu zákazníčku a chvíľu je u teba.

Po prečítaní som doslova začala panikáriť. Strašne som sa bála. Predsa je to premiéra a ja som tu úplne sama. Nemá mi kto pomôcť kebyže to potrebujem. Nasledujúcich 5 minút bolo pre mňa doslova utrpením.

Pokračovanie nabudúce...

Dnes tu máte dlho žiadanú novú časť. Som strašne rada, že môj príbeh čítate a páči sa vám. Len tak ďalej veľmi ma to teší. :) Prajem vám krásny deň :) Vaša Pattie5

Skúsený zvodcaDär berättelser lever. Upptäck nu