18. časť

4.7K 274 8
                                    

Z môjho obdivovania ma prebudil hlas...

„Ale, ale, slečna zavrite si tie ústa lebo vám do nich vletí mucha." Som smiechom hovoril.

A mne to vtedy došlo. Ja sa tu pozerám po tej prekrásnej kancelárii s otvorenými ústami. No to je trapas. No tak to si robím fakt dobré dojmy takto.

„ Prepáčte. Len som to tu obdivovala. Máte to tu naozaj krásne." Povedala som mu s neistím úsmevom.

„To nič. Inak ďakujem." Z jeho širokého úsmevu žiarili jeho biele zuby.

Iba som sa naň usmiala a ďalej som sa obzerala no nie už tak nápadne. Christopher stál za svojim stolom. Vyzeral veľmi upravene. Na sebe mal úzke modré rifle a košeľu.

„Kludne sa posaďte." Povedal mi a ja som si sadla na stoličku oproti nemu. On si sadol taktiež.

Pozeral do nejakých papierov a potom zdvihol pohľad na mňa.

„ Takže, ja som vám už hovoril, že nám kozmetička odchádza na materskú a my potrebujeme novú. A ja som si všimol toho vášho líčenia a vtedy dávnejšie sme sa aj rozprávali. A keďže má zlé skúsenosti s tým, že by som mal vyhlásiť konkurz tak som ho ani nevyhlasoval a pozval iba vás." Hovoril mi a ja som iba pritakávala.

„Môžem sa spýtať, že aké zlé skúsenosti?" Spýtala som sa ho lebo mi to nedalo.

„Tak dávnejšie keď som to takto robil tak mi neprišli potencionálne zamestnankyne ale dámy ktoré prišli iba kvôli iným dôvodom. Iba ma otravovali a na prácu nemali potrebné vzdelanie, či skúsenosti."

„Aha. Chápem." Povedala som po tom čo mi došlo aké mali tieto „dámy" zámery. Ani si nechcem predstaviť, čo to tu muselo byť. Veď predsa každá zlatokopka sa tu musela hrnúť aby ho zbalila.

„No takže ste tu vlastne jediná. Som veľmi rád, že ste prišli. Takže to beriete?" Spýtal sa ma a ja som nechápala.

„Počkať ale veď ste mi nič o tej práci nepovedali a dokonca ani neviete či som toho schopná." Hovorila som prekvapene.

„Nastúpili by ste asi o týždeň, pracovná doba je od 9:00 do 16:00, od 12:00 do 12:30 obedňajšia prestávka, plat by ste mali na začiatku 1200 € v hrubom postupne by sa to zvyšovalo. Poprípade po čase dostane služobné auto a iné privilégia. A ak na tom trváte tak mi ukážte váš životopis, maturitné vysvedčenie a iné osvedčenia hlavne z kurzu. Ale ja by som veril aj bez toho. Vidno na vás tu profesionalitu a umelecké cítenie." Hovoril mi a aj som pozerala iba ako puk. Lepšia práca? Tak to asi neexistuje a ešte ten plat. Áááá to bude mega.

„ Nech sa páči." podala som mu papier a čakal čo povie.

Chvíľu si ich obzeral. „ No hovoril som to, všetko je úplne v poriadku. Prepáčte, že som veľmi rýchly ale o chvíľu mám byť na jednom obchodnom stretnutí. Takže to beriete?"

„Áno beriem." Povedala som mu a usmiala sa.

„Dobre takže ostatné informácie dostanete na recepcii. Lebo aj sa vážne ponáhľam. Ale ešte by som bol rád kebyže si potykáme ak by vám to nevadilo." Navrhol mi a postavil sa.

„Môžeme." Povedala som sa a postavila som sa tiež. On už bol pri mne.

„Ahoj ja som Christopher. Kludne ma volaj Chris." Predstavil sa.

„Ahoj ja zas Zoey. Teší ma." Podali sme si ruku a nakoniec sme si dali letmú pusu na líce. Vtedy som ucítila jeho vábivú vôňu. Musel to byť fakt drahý parfém, lebo taký som ešte necítila.

„Tak ja už pôjdem na tú recepciu. Ahoj Chris." Povedala som a bola som pripravená na odchod s tým, že som ho už nechcela ďalej zdržiavať.

„Dobre. Ahoj Zoey." Povedal a ja som pomaly odchádzala. Neviem, či som si to len myslela ale úplne som cítila jeho pohľad na mne.

Otvorila som dvere a vyšla von. Mala som namierené na recepcie a v hlave sa mi vírilo milión myšlienok. Mierila som na recepciu.

„Dobrý, poslal ma za vami pán Nelson. Máte mi dať nejaké papiere k prijatiu a iné záležitosti." Poprosila som recepčnú.

„Áno viem má to tu už pripravené. Tuto si prečítajte zmluvu a potom ju podpíšte. Kludne si ju v klude zoberte a sadnite si k tomu. Tuto na ďalšom papieri máte informácie, ktoré si beriete domov. Tak isto tam máte aj číslo na pána Nelsona a ďalšie záležitosti." Podala mi všetky papiere ja som ich vzala a šla si sadnúť a preštudovať to. Aby to náhodou nebol nejaký podvod. Ale to by si tu snáď nedovolili.

Všetko potrebné som si prečítala. Zmluvu podpísala. A zaniesla som ju spať recepčnej. Potom som už len celá šťastná odišla.

Pred budovou som zahliadla ako...

Skúsený zvodcaWhere stories live. Discover now