37 Ethan

4.4K 276 16
                                    

Ethan p.o.v. 

Die zaterdag was het kort gezegd een soort hel overdag. Ik wilde iets leuks doen met Vayenne, maar die had natuurlijk haar concert. Ik bood aan om haar te helpen, maar dat wilde ze niet. Ze was bang dat ik alleen maar in de weg zou lopen. Uiteindelijk zei ze dat ik haar wel kon helpen, met het dragen van al haar spullen. Haar masker droeg ze zelf mee, maar ik mocht haar kleding, make-up, een hele doos met usb-sticks en eten voor haar meenemen. Het was op zich nog best zwaar. 

De arena was grandioos groot. Niet normaal. En Vayenne was heel erg zenuwachtig. Heel erg. Ze had al haar spullen achter al klaar gezet en was nu op het podium om de laatste dingen te checken. Ik was achter gewoon maar aan het zitten, en besloot mijn telefoon erbij te pakken. Ik opende zonder te kijken het eerste bericht. 

Anoniem: Ik kijk uit naar onze afspraak vanavond. Na het concert word iets te laat, dus kom tegen het einde van het concert maar naar me toe. 

~Anoniem. 

Shit. Ik was onze afspraak helemaal vergeten. Maar ik ga er wel heen. Als ze antwoorden heeft zodat ik weer honderd procent vertrouwen krijg in Vayenne, of juist niet en haar kan laten gaan moet ik dat weten. Vayenne was nog steeds bezig met de generale repetitie, haar masker had ze al op gedaan. Het was werkelijk waar een prachtig masker. Wit met allemaal zwarte diamantjes erop. Haar outfits machten er allemaal bij. Ik hoor muziek komen vanuit voren, en val in slaap. 


Tegen de tijd dat ik wakker word staat het concert op het punt van beginnen. Vayenne zit helemaal omgekleed op een stoel terwijl haar haar en nagels worden gedaan. Het masker staat haar wel heel goed, en al helemaal bij haar eerste outfit. Een witte broek met een zwart topje vol glitters. Om haar handen had ze leren handschoenen die haar vingers bloot lieten en daar zaten een paar zilver steentjes op. Haar lippen zijn door het masker nog wel zichtbaar, en die worden zwart gestift. 

'Weet je hoeveel mensen er daarbinnen zitten?' vraagt ze zenuwachtig aan me. Haar stem klinkt anders, waarschijnlijk heeft ze stemvervorming in haar masker zitten zodat haar stem niet herkent word. En omdat ze meestal ook allerlei filters heeft bij haar liedjes. Ze kan prima zingen, geweldig zelfs. Alleen denk ik dat ze het leuker vind om allerlei verschillende stemmen te kunnen gebruiken. 

'Het komt wel goed, Vy. Je gaat het top doen.' moedig ik haar aan. 

'Dankjewel Ethan. Mijn voorprogramma is nu op. Fayne. Ze is echt heel goed. Ik ben zenuwachtig.' ratelde ze maar door. Ik lachte zachtjes. Ze ging het wel redden. Als ze eenmaal op dat podium stond, dan was ze er klaar voor. Dan zou ze swingen alsof ze nooit iets anders had gedaan. Ik zou alles kunnen volgen via een scherm hier binnen. En nu zag je, zoals Vy al zei, een meisje met lang blond haar. 

'Ik heb haar net succes gewenst. Ze is echt heel aardig.' zegt Vayenne weer. Ik knik. 

'Maar jij bent ook heel goed. Nu wens ik jou succes en jij bent ook heel aardig. Je gaat het wel redden Vy.' zeg ik. 

'Dankjewel Ethan, alweer.' zegt ze met een glimlach. Ik zie dat het meisje van net terug loopt naar achteren. Ze komt met een brede glimlach op haar gezicht naar ons toe. 

'Succes Vy. Je gaat rocken!' zegt ze tegen haar. Vayenne staat op, omhelst het meisje, zwaait naar mij en loopt naar de plek waar ze heen moet. Ze word zeg maar van onder het podium naar boven getild in een soort lift. Een van haar eerste liedjes begint al te draaien en op het scherm komt Vy tevoorschijn achter haar draaitafel. Een hele hoop mensen beginnen te juichen en te gillen als ze Vy zien, er zijn een hele hoop spandoeken en Vayenne komt er gelijk in. Ze swingt zoals ik al dacht haar liedjes door. Dan is het tijd voor een kostuumwissel en word ze zo snel mogelijk in een zwarte jumpsuit gehesen. Ze plakken een paar zwarte edelstenen op haar schouders en werken haar lippenstift bij, waarna ze weer het podium op moet. 


Het concert loopt aan haar einde. Ik kijk op de klok en zie dat er nog een kwartier vol liedjes is. Ik denk dat ik nu wel even weg kan gaan. Een kleine gok, maar ik denk dat Anoniem er al is. 

'Ik ga even een ommetje maken buiten.' zeg ik tegen Nola. Ze knikt, ik pak mijn jack en loop de gangen door. Uiteindelijk vind ik een deur, waar ik doorheen naar buiten ga. Buiten is het nogal fris, en ongelooflijk donker. Ik weet dat ik me achter het gebouw bevind en loop nog een stukje verder. De deur valt achter me dicht en ik draai mijn hoofd erheen. Als ik me weer omdraai zie ik een gestalte staan. 

'Anoniem?' roep ik. 

De persoon loopt mijn richting in. Een zwarte broek, zwarte schoenen, zwarte trui met capuchon op, veel te grote, zwarte handschoenen en een wit masker. Ik kan niet zien of het een meisje of een jongen is. 

'Ethan Black.' de stem is vrouwelijk. 

'Je bent een meisje?' vraag ik. Anoniem haalt haar telefoon uit haar zak, drukt op een knopje en zegt weer iets. 

'Hoezo denk je dat?' De stem is verandert naar een mannenstem. 

'Je hebt hetzelfde masker als Vy.' merk ik op. 

'Dat heb je goed opgemerkt, Ethan Black. Maar had je ook al opgemerkt dat ik Vayenne, Alias Vy, haat. Dat jij degene bent waardoor ik haar kan breken?' de stem klinkt griezelig, en de woorden dringen tot me door. 

'Dit was een valstrik, is het niet.' merk ik op en ik zucht. Anoniem knikt, knipt in zijn of haar vingers en er verschijnen twee mannen. Hun gezichten kan ik niet zien. 

'Jij monster! Je zult Vayenne niet breken! Wat je ook probeert!' roep ik nog. Anoniem lacht. 

'Ik heb haar allang gebroken. Want, Surprise Ethan Black. Ik stalk haar.' De woorden weerkaatsen over de lege ruimte.

'Welterusten, Ethan Black.' zegt Anoniem nog voor ik een klap op mijn achterhoofd krijg en alles zwart word. 

A/n.

Het concert word nog totaal vanuit Vayenne geschreven hoor, dus don't worry. Dit is alleen wat er in de tussentijd met Ethan gebeurt.

Ja, wat gebeurt er met Ethan.... Dat lees je in een volgend hoofdstuk. 

Omg ik ben gemeen... 

Ik heb trouwens een tweede account aangemaakt voor Fantasy / Sci-Fi / Weerwolf / Vampier boeken.

LightRose_x

Zouden jullie feedback willen geven onder mijn eerste fantasy/sci-fi boek op dat account?

Xx Yara. 



Remix a la nerdWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu