17 Vayenne

7.2K 403 32
                                    

Vayenne p.o.v. 

Onzeker sta ik voor het gebouw. Picture Perfect. Het gebouw ziet er verlaten uit, maar aan de auto op de oprit weet ik zeker dat er iemand is. Met een trillende hand druk ik op de deurbel. 

'Vayenne Smith!? We verwachtten je al. Kom binnen kom binnen.' zegt een drukke jongensstem waarna er een zoemer klinkt en de deur open klikt. Ik stap de drempel over en zie een trap naar boven, waarschijnlijk is de studio boven. De deur valt weer in het slot en ik besluit om naar boven te lopen. De trap is gemaakt van stug hout, en aan het einde zit een deur. Als ik hem open maak zie ik verschillende mensen in een soort woonkamer zitten. Drie jongens, en één meisje. Twee van de jongens zijn gekleed in paarse pakken en hebben een kopje thee in hun handen. Het meisje lijkt wel een kopie van de jongens, met een paarse jurk aan en haar blonde haren. De derde jongen is de enige die er wonderbaarlijk genoeg normaal uit ziet. Een jongen met bruin haar in een krullend kapsel, een versleten spijkerbroek en een trui aan. Om zijn nek bungelt een camera. 

'Vayenne, liefje. Kom verder, kom verder. Ethan is er nog niet, dus gaan we jou gelijk stijlen. Ik ben Dirk, dit is Fred en mijn zusje Gigi. Owh ja, en de fotograaf Rik natuurlijk.' ratelt Dirk maar door. 

'Waar moet ik mee naartoe?' vraag ik terwijl ik in hun richting loop. Als ik dichterbij kom zie ik dat de kamer veel groter is dan ik zag, compleet met een  fotoruimte, een paskamer en een visagiste stoel. 

'Vayenne, je hebt echt het perfecte figuur voor wat ons idee was. We willen gaan voor chique, maar dan wel met een tintje van de natuur. Dus, we gaan jullie hier mooi maken, perfect eigenlijk. En dan zullen we naar een andere locatie gaan om te fotograferen.' legt Fred uit terwijl hij me voorgaat naar een aantal kledingrekken bij het pashokje. 

'Ethan kennen we door en door, dus we weten wat hem staat en wat niet. Maar bij jou word het een uitdaging.' zegt Gigi terwijl ze mijn gezicht bestudeert. 

'Ja. Ik denk dat we hier heel wat mee kunnen. Rik! Liefje kom eens!' roept Gigi. Rik staat op en loopt ook met ons mee. 

'Zo, ja. Vayenne, omdat jij volgens de pers Ethans Prinsesje bent, gaan we jullie ook zo presenteren. Dus, de eerste jurk die je mag gaan passen is deze.' zegt Dirk terwijl hij een neon groen jurkje aan me geeft. 

Afschuwelijk ding. 

Met een grimas loop ik het pashokje in en trek ik het groene jurkje aan. Tot mijn verschrikkelijke ontdekking is het ding ook nog pluizig. Ineens schalt er een afspeellijst door de kamer heen, waarvan ik me rot schrik. Snel loop ik het pashokje uit. 

'Jullie willen me echt twee hartaanvallen achter elkaar geven.' mopper ik waarna ik naar de stylisten loop. Ze kijken me even aan, en barsten dan in lachen uit. 

'Nee, nee en nog eens nee. Trek maar uit en doe deze maar aan.' lacht Dirk terwijl hij me een paarse jurk aangeeft. Ik pak hem uit zijn handen en loop lachend het pashokje in. 

'Showtime baby, showtime!' roept Fred met de melodie van de muziek mee. 

~~~

Na zo 'n zeven jurken gepast te hebben (in de kleuren geel, rood, roze, zwart, paars, groen en knaloranje) ben ik het half zat. Ethan is er nog steeds niet, en we zijn bijna door de jurken heen. 

'Dit is de laatste. Ik weet zeker dat deze je echt prachtig zal staan.' moedigt Fred me aan om de laatste jurk te passen. Ik pak het lichte stukje stof aan en loop voor, hopelijk de laatste keer, het pashokje in. Ik laat de oranje jurk van mijn lichaam glijden en trek de andere jurk aan. Deze vind ik werkelijk waar prachtig. Een witte jurk met een open rug en kant. De stof lijkt aan elkaar geknoopt aan de bovenkant en de rok loopt een beetje uit. 

Wow. Hij staat me wonderbaarlijk genoeg goed ook. 

'Vayeheeen. Ben je dood gegaan daarbinnen ofzo? Kom er uit!' roept Dirk. Ik open het pashokje en loop naar buiten. 

'Wow. Vayenne. Je ziet er fan-tas-tisch uit.' roept Gigi vrolijk. Ik kijk blozend naar de grond. 

'Kom, ga zitten. Ik ga je prachtig maken.' vervolgt Gigi terwijl ze op de visagiste stoel klopt. Ik ga zitten en kijk toe hoe Gigi mijn blonde haar opsteekt in een lage knot met een paar krullende plukken los, mijn lippen rood stift en mijn ogen opmaakt. 

'Sorry sorry sorry! Ik ben veel te laat en het spijt me en-. Wow.' komt de stem van Ethan binnen. Ik draai me om en zie Ethan staan. 

'Nou, dan presenteren wij hier nu, Vayenne Smith. De prinses van Ethan Black. Want dat is hoe jullie uitgebeeld worden. De prinses van Ethan Black.' zegt Fred terwijl hij trots naar me kijkt. 

'Hoe vind je mijn, ik excuseer, onze creatie, Ethan, mijn beste vriend.' zegt hij dan. 

'Prachtig. Werkelijk waar. Maar dat was ze al.' zegt hij terwijl hij me omhelst. 

'Je hebt me alleen gelaten met stylisten die ik niet ken. Weet je hoe erg ik dat haat.' fluister ik in zijn oor. 

'Shhh. Prinses van me, je ziet er beeldschoon uit. Ik wist wel dat mijn stylisten goed werk verrichten.' fluistert hij terug. 

'En nu is het jou beurt. Hup hup tortelduifjes. Ethan moet ook nog even zijn outfit passen en zijn haar laten doen. Chop chop.' zegt Fred. Ik lach en ga naast Dirk op een bankje zitten. 

'Jullie passen wel goed bij elkaar hoor. Vayenne. En ik zal je even zeggen, Ethan is echt gelukkig met je. De foto's dadelijk zullen ook wel fantastisch worden. Ik hoop dat we vaker samen met je mogen werken, Vayenne.' zegt hij. 

'Dankjewel Dirk. Ik hoop van hetzelfde. Alleen mijn vriendin Tamara wil ook heel graag styliste worden, en ik heb haar al het een en ander beloofd. Dus misschien kunnen jullie samen werken.' zeg ik. 

'Dat zullen we in overweging nemen. Vayenne. Dat zullen we zeker doen.' zegt hij waarna hij een slokje thee neemt. 

Ik ben benieuwd hoe de rest van de dag zal verlopen. En hoe de foto's eruit komen te zien. 

A/n. 

Ha ik had even zin om een nieuw hoofdstuk te maken dus TADAAAAA. 

Het verhaal van Nola en Metias gaat waarschijnlijk door, onder de naam Love a la Assistant. Ik zal een berichtje geven als hij online komt. 

XXX Yara. 





Remix a la nerdWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu