*~ S I X T Y E I G H T ~*

936 77 11
                                    

*~Nora~*

Vandaag was de laatste dag in dit huis. Ik had nooit verwacht in de finale te staan! Van het proberen de laatste plaatsen te bemachtigen via wildcards, staan we nu hier. Amelia en ik zijn allebei vaak genoeg onder de aandacht gekomen waarvan we nooit hadden verwacht dat het zou gebeuren.

We stonden nu met nog maar vijf mensen in de finale. Van met twaalf mensen in dit huis te zijn, waren we nu nog over met vijf. Dit was bizar. Ik heb een erg leuke tijd gehad in dit huis, zonder ook maar echt te beseffen dat dit allemaal op tv te volgen was.

"Dus, dames," begon Paul. Hij kwam aangelopen en stond nu voor ons. Ik was nu nog over met Amelia, Madison, Briana en Ymke. Het was onwerkelijk om van vijftig mensen nu over te zijn met z'n vijven.

"Dit is de aller laatste opdracht die jullie gaan uitvoeren. Deze opdracht wordt een race tegen de klok, en tegen de andere teams. Jij en je teamgenoot gaan samen te werk om te winnen." Ik stond al bij Harry, en de rest stond bij z'n teamgenoot. Ik keek naar Amelia en zag dat Liam zijn arm om haar heen had. Ik was blij dat het weer goed was tussen hen twee.

"Jullie gaan verschillende opdrachten te gemoed die jullie helpen bij het ontrafelen van de plaats waar jullie eigen klok staat." Dit werd zeker ook weer zo'n ingewikkelde opdracht..

"Jullie krijgen een plattegrond van dit huis met vijf genummerde kruizen. Bij één van deze kruizen ligt jullie klok, die jullie zo snel mogelijk moeten vinden en uitzetten." Ik keek Harry aan begon zenuwachtig te worden.

"Jullie hebben vier opdrachten die jullie zo snel mogelijk, maar ook zo gedetailleerd mogelijk moeten uitvoeren. Als jullie deze goed uitvoeren krijgen jullie een cijfer. Bij dit cijfer, en dus dat kruis op de plattegrond, ligt jullie klok niet! Na de vierde opdracht blijft er nog maar één kruis over. Daar is jullie klok." Ik nam een diepe hap lucht. Dit werd nog een moeilijke opdracht.

"Jullie krijgen nu allemaal jullie eigen plattegrond. We gaan naar de tuin, waar de eerste opdracht van start gaat." We liepen allemaal naar buiten. Op dit moment zat mijn hart in mijn keel. Ik was super zenuwachtig.

We werden allemaal achter een platform gezet. Ik zag cijfers en ik raakte in paniek. Cijfers zijn niet mijn ding.

"De eerste opdracht is een grote rekensom, zodra jullie die hebben uitgerekend kunnen jullie door naar het volgende platform. Opdracht twee gaat over jullie teamgenoten. Jullie krijgen foto's te zien en jullie moeten ze in volgorde van eliminatie achter elkaar zetten. Als jullie de foto's omdraaien krijgen jullie het tweede cijfer te zien." Ik was zo slecht met cijfers dat ik al bang was dat we verloren hadden op dit moment al.

"Het komt goed." Fluisterde Harry. Ik schudde m'n hoofd.

"We werken samen hè." Ik knikte.

"De derde opdracht is een opdracht in de keuken. Jullie hebben allemaal een bak met maizena. Daaruit moeten jullie het juiste cijfer gaan graaien. Het cijfer met de ster op de achterkant is de goede. En dan de vierde opdracht is een zoektocht in de boeken. In een van de vijf boeken zit een grote bladzijde met het juiste cijfer." Ik was duizelig van alle informatie.

"We pauzeren even twee minuten en daarna gaan we beginnen met de finale opdracht!" Zei Paul. Ik liep naar Amelia en we gaven elkaar een knuffel.

"Nooit gedacht dat we zo ver zouden komen." Zei Amelia. Ik knikte.

"En nu staan we recht tegenover elkaar." Mompelde ik.

"Laten we gewoon allebei ons allerbest doen." Zei ze en ik knikte. We liepen weer terug naar ons platform, en er werd afgeteld.

Searching For The Direction #Wattys2016Where stories live. Discover now