Işık ve Karanlık 2x5

9.6K 759 40
                                    

Daha önce hep yerde yatmaya alışan Indria için rahat yatakta uyumak ilk başta zor olmuştu. Ertesi güne kadar zar zor uyabilen Indria yataktan çıkmıştı. Onu uyandırmaya gelen biri olmadığı için çok rahat bir uyku geçirmişti.

Ama derslere gitmeyi unuttuğu için hızlıca yataktan çıktı, diğer odalara baktığında ikisi gitmişti. Onun sınıfı 3-T binasındaki 1-B sınıfıydı üçü aynı sınıfta kalıyordu. Aynı sınıfta kalanlar aynı evde uyuyorlardı çünkü.

Indria hızlıca dışarı çıktı. Çok uzun zaman köle olarak kaldığı için el ve yüz yıkama alışkanlığı yoktu. Ama diğer insanlar gibi yıkamadığını belli etmiyordu. Gözleri yıkanmamasına alıştığı için yıkayıp yıkamaması arasında hiç fark yoktu.

3-T binası eve çok yakındı bir dakikada vardı ve sınıfa girdi. Sınıf çok dolu değildi on yedi kişi vardı. Oturma yerlerinin yarısından fazlası boştu.Indria sınıfa girdiği an yaşlı bir adam sınıftaydı.

Yaşlı bir görünüşü olmasına rağmen vücudu yaşlı değildi, uzun boyu ve beyazlaşmış saçları ve sakalları vardı. Sevimli bir yüz ifadesi vardı. Indria'yı görünce gülümsedi adını sordu.

Indria adını söyleyince gülümsedi ve eliyle bir oturma yerini işaret etti git otur diye. Indria hemen oturmaya gitti ve adam konuşmaya başladı.

"Hepiniz biliyorsunuz ki okulumuzun adı Beyaz Kaplan'ın Yuvası. Bunun anlamı nedir onu anlatacağım. Bu adın anlamı okulumuzda çok sayıda kaplanın yetiştiği ve yetişeceği. Bunun için buraya yuva adı verildi."

"Elbette okulumuzun kuralları ve bir düzeni var. Haftada bir gün enerji taşları dağıtılır. İki savaş becerisini öğrenme hakkınız vardır. O savaş becerisini öğrenmeden başka savaş becerisini almanız kesinlikle yasaktır."

"Yani savaş becerisi almak istiyorsanız kesinlikle öğrenebileceğiniz savaş becerilerini alın. Ayrıca istediğiniz öğrenciye meydan okuyabilirsiniz. Meydan okuduğunuz kişi de kabul ederse okulumuzun dövüş sahasında düello yapabilirsiniz. Dövüş sahaları dışında meydan okumalar için ceza veriliyor onun için dövüş sahası dışında dövüşmeyin."

"Ayrıca gece on ikiden sonra dışarı çıkmak dış saha öğrencileri için yasak. Bu yüzden kesinlikle gece on ikiden sonra dışarı çıkmayın."

"İç saha öğrencisi olmak için köken aleminin 7. seviyesine girmelisiniz. Ana sahaya girmek için ise ruh alemi 3. seviye olmalısınız. Ana sahaya girdikten sonra yeryüzü alemine ulaşırsanız okulun en güçlü öğrencilerinden olursunuz."

"Okul hakkında anlatacaklarım bu kadar. Artık derse geçelim. Bugün size elementler hakkında önemli bilgiler vereceğim."

Indria kuralları öğrendiği için sevinmişti. Çünkü her hangi bir hata yapıp ceza almak isteyen tiplerden değildi. Yaşlı öğretmen bir süre elindeki kitabın sayfalarını karıştırıp aradığı sayfayı bulup konuşmaya başladı.

"Hepinizin bildiği gibi dört ana element var. Yetenekli kişiler beşinci veya altıncı tür element kullanabilirler. Bu elementler ana elementlerin alternatifidir. Lakin geçmişte öyle değildi. Geçmişte bilinen sekiz ana element vardı. Bu elementler ateş, hava, su, toprak, uzay-zaman, hayat, ışık, karanlık."

"Bunlar arasında en güçlüsü ışık ve karanlık elementleriydi. Artık çoğu kişi bu elementlere inanmıyor. Ama bana kalırsa elbet bu elementlere sahip kişiler bu dünyada tekrar ortaya çıkacak ve bu elementlerin varlığını tekrar kanıtlayacak. Bu dediklerimi muhtemelen gelecekte sizde saçma bulacaksınız. Bu nedenle dört ana elementten bahsedelim."

Ama o anda Indria elini kaldırdı.

"Hocam ben diğer elementleri de duymak istiyorum."

Indria'nın dediklerini duyunca an yaşlı öğretmenin gözleri parladı. Kimse fark etmemişti ama bir damla göz yaşı mutluluktan yerle buluştu. Ama yaşlı öğretmen gülümsedi ve tekrar konuşmaya başladı.

" Eğer senin için anlatırsam diğerleri sıkılabilir. Buna oylarla karar verelim."

Yaşlı öğretmen duymak isteyemeyenleri sorduğunda dokuz kişi elini kaldırdı. Duymak isteyenlerde dokuz kişiydi. İki tarafta eşitti. Yaşlı öğretmende oy kullanmıştı çünkü. Durum eşit olduğu için yaşlı öğretmen tüm elementleri anlatmaya başladı.

Zaten sekiz elementi anlatmak ders programında vardı. Okul yönetimi geçmiş tarihi ve eski elementleri öğrenmeyi onaylıyorlardı. Ama öğrencilerin kararlarına da saydı duydukları için bu konuda genellikle oylama yapılıyordu. Yaşlı öğretmenin sevinci ise roldü.

Ve rolünü de çok güzel oynuyordu. Bu adam öğrencilerinin tarih bilgisinden eksik kalmamalarını istiyordu. Çünkü dünyada güç ve paradan önemli şeyler varsa bunlar tecrübe ve bilgi olurdu.

Beyaz Kaplan Yuvası öğrencileri bu mantıkla yetiştiriyordu. Şu ana kadar yetiştirdikleri en iyi öğrenci Qi Zhang Ling idi. Bu adam imparatorlukta en güçlü gelişim seviyesine ve savaş becerilerine sahip insandı.

Derler ki, Qi Zhang Ling elleriyle dağlara şekil verebiliyordu ve tekmeleriyle en güçlü dağları yıkabiliyordu. Hatta çoğu söylentiye göre Qi Zhang Ling'in bir ejderhası vardı ve bu çok güçlü bir ejderhaydı.

Bazılarının dediklerine göre bu ejderha bir dağ kadar geniş ve okyanus kadar uzundu. Ama çoğu kişi bunu yalanlıyordu. Onlara göre bir insanın bir ejderhayı evcilleştirmesi imkansızdı.

Yaşlı öğretmen elementleri anlatmaya başladı.

"Efsaneye göre ışık elementi her türlü yarayı iyileştirebilirmiş, hatta birçok efsaneye göre ölüyü bile diriltebiliyormuş."

"Karanlık ise bilinen en nadir element. Milyarlarca insanın içinden sadece bir kişide ortaya çıkıyordu. Bu element dokunduğu her şeyi yutabiliyordu. En güçlü elementti aynı zamanda. Karanlık elementine karşı çıkabilen tek element ışıktı."

"Uzay-zaman olarak bilinen elemente gelirsek, derler ki bu elemente sahip olursan dünyanın neresine istersen orasına saniyeler içinde gidebiliyordun. Ve ya başka birini gönderebiliyordun. Aynı zamanda bu kadarla da kalmıyordu. Mesela bu elemente sahipsen uzayın derinliklerinden binlerce meteoru dünyaya yağdırabilirdin.

"Ve birde hayat var tabii. Bu elemente sahip olan kişilerin ölüm ve yaşam döngülerini kolaylıkla kontrol edebileceğine dair efsaneler var. Işık elementi her ne kadar ölüleri diriltebilse bile hayat elementi canı olmayan varlıklara bile yaşam bahşedebilirdi. Kendi hayatını ve başka kişilerin hayatını da uzatabilirdi ayrıca."

IndriaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin