8x1 Güç Dengesi!

7.6K 530 96
                                    

*

Üç ay su gibi akıp geçmişti. Beyaz Kaplan İmparatorluğunda yaşayan insanların yarısından fazlası savaşın başladığı gün kafalarında bir anda ortaya çıkan görüntünün ne olduğunu anlamamıştı. İmparator bunun için açıklama yapmaya gerek duymamış, görüntülerdeki konuşan kişi gün geçtikçe azalmıştı. Şu anda konuşan kişi sayısı bir avuç parmağı geçmiyordu.

Başkentte önemli olarak görülmeyen olaylar hızlı unutulurdu. Üç ay içerisinde sadece sınır çatışmaları olmuştu. Ancak bugün gerçek savaşın başlayacağı gündü!

Sarayın kütüphanesinde dikkatli bir şekilde elinde eski sayfalara sahip kitabı okuyan bir genç vardı. Bu genç kitaba o kadar fazla odaklanmıştı ki arkasında onu aşağılamaya çalışan iki kişiyi duymuyordu bile.

Bu genç iki aydır yemek yeme dışında tek bir sefer bile kütüphaneden çıkmamıştı ve sürekli kitap okuyordu. Bunun için arkasındaki iki genç onla alay ediyordu. Onlara göre karşılarındaki kişi korkak bir kitap kurduydu.

Alay ettikleri kişi Indria'ydı. Indria yaşadıkları gezegen hakkında bilgi sahibi olmak için son iki aydır aralıksız kitap okuyordu. Şu ana kadar gezegen hakkında oldukça fazla bilgi sahibi olmuştu.

Indria'nın öğrendiğine göre bu gezegen oldukça büyüktü.Ancak iki tane devasa imparatorluk vardı. Bu iki devasa imparatorluk gezegenin ana güç dengeleriydi. Oldukça büyük olan bu imparatorluklar ayrıca çokta zengindi. Bazı söylentiler vardı. Bu iki imparatorluğun sahip olduğu para miktarı bir kıta kadar büyüktü.

Bu gezegenin beş tane kıtası vardı,. bu kıtalar Kuzey, Güney, Doğu, Batı ve Pera kıtalarıydı. Kuzey ve Batı kıtasına hükmeden imparatorluk Mavi Ejderha İmparatorluğuydu. Gezegenin diğer ucunda ise Güney ve Doğu kıtasına hükmeden imparatorluk ise Güneş imparatorluğuydu. Bu iki imparatorluğu ayıran devasa Yeşim Okyanus vardı. Yeşim okyanusun tam ortasında ise diğer kıtalara göre oldukça küçük olan Pera kıtası bulunuyordu, Pera kıtası Indria'nın yaşadığı kıtaya verilen addı.

Pera kıtasından diğer kıtalara ulaşmak gemilerle aylarca sürüyorken gökyüzü alemindeki birisi için bir kaç haftaydı. Pera kıtasındaki altı imparatorluk birleşse genede, Güneş İmparatorluğu veya Mavi Ejderha İmparatorluğunun ne gücünün nede zenginliğinin çeyreği olamazdı.

Gezegende sadece Yeşim okyanus yoktu. Gezegenin alt tarafını kaplayan Güney okyanusu üst tarafını kaplayan Kuzey okyanusu vardı, kısaca Yeşim okyanusu bu iki okyanusun tam ortasındaydı. Gezegenin yüzde elli dokuzu suyla kaplıydı. Ancak bu suyun oranı hızla düşmeye devam ediyordu. Pera kıtasında on beş milyar insan yaşıyorken, Mavi Ejderha İmparatorluğunda iki yüz milyar insan yaşadığı tahmin ediliyordu, bu sayı Güneş imparatorluğunda yüz on beş milyardı.

Ancak nüfus oranı gücü etkilemiyordu. Güneş imparatorluğunun Mavi Ejderha imparatorluğundan daha güçlü olduğu bilinen bir gerçekti! Bunun sebebi ise on bin yıldır yaşıyan Güneş'in muhafızı yüzündendi! Güneşin muhafızı Güneş imparatorluğunun eski imparatoruydu. Şu anki imparator onun, torunun, torunun, torununun torunuydu. Güneşin muhafızı imparator olduğu dönemde imparatorluk beş ayrı imparatorluk tarafından saldırıya uğramıştı. İmparatorluğunu başarılı bir şekilde koruduğu için ona Güneşin muhafızı denildi. Gezegende halk arasında bilinen en güçlü kişide Güneşin muhafızıydı.

Mavi Ejderha İmparatorluğu ise beş bin yıl önce kurulan bir imparatorluktu. Zamanının en güçlü üç klanı birleşince ortaya çıkan bu imparatorluğa Mavi Ejderha denildi. Üç klanın birleşiminden kurulduğu için yüz yılda bir yönetim başka bir klanın eline geçiyordu. Son zamanlarda iki güçlü klan arasında kavgalar çıktığı söylentileri olsada doğrulanmış şeyler değildi.

IndriaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin