Yosma'nın birinci yılı!

2.1K 75 12
                                    

Merhaba benim yüce yürekli ailem!

Bugün benim için oldukça anlamlı ve bir o kadar da şaşırtıcı bir gün. Bugün Yosma'nın birinci yılı. Şaşırtıcı olmasının sebebi koskoca bir yılın nasıl geçtiğini anlamamak. Gerçekten benim için çok olaylı ve bir o kadar da zor bir yıldı. Yani 2015 yılı kesinlikle benim yılım değildi, aksine sorunlu bir yıldı.

Sizin için nasıldı?

Umarım her geçen yıl sizi biraz daha yaşlandırırken, yanında bir de güzel anılar bırakır. Geriye dönüp baktığınızda hep suratınızda tebessüm oluşur ve gözleriniz yalnızca mutluluktan dolar.

Arkadaşlar Yosma benim Sosyal Medya'da paylaştığım ilk hikâyem, çocukluktan beri yazmaya çok hevesli bir insan olmama karşın bu konuda hep biraz çekingendim; fakat sonunda 'neden olmasın?' diyerek bu işe giriştim ve şu an düşündüğümde hep 'iyi ki' diyorum.

Yosma'nın zihnime ilk düştüğü an hala hatırımda... Aslında apayrı bir hikâye olan Yosma'yı azaltarak, çoğaltarak ve geceler boyu düşünerek bugünkü halini aldırdım. Yazmak gerçekten meşakkatli bir iş, yeri geldiğinde uykunu, yeri geldiğinde de koskoca bir gününü ayırman gerekiyor. Gün boyu zihnini kurcalaması da apayrı bir olay.

Bir yıl önce bugün Yosma'yı yazmaya başladım. O günler her hafta bir bölüm yayınlardım ama Ağustos ayı itibariyle yayınlama süremi biraz uzattım. Başta kısa bir süre dinlenmek için ara verdim; çünkü çok yorulmaya başlamıştım. Sürekli yazmak hem zihnimi, hem bedenimi yoruyordu. Bilirsiniz, bir sandalye üstünde saatlerce oturmak insanı oldukça yoruyor...

Dün yayınladığım 41. Bölümü umarım beğenmişsinizdir. En uzun arayı da 40. Bölümden 41. Bölüme geçerken verdim. 15 Kasımda en son bölüm atmıştım, bir de dün attım. Bu sizin için de benim için de çok sıkıcı bir süre, biliyorum. Bu konuda üzgünüm.

Sanırım son bölüm yaklaştıkça bölümlerin arasını uzatıyorum; çünkü Yosma'yı yazmayı, Ahsen gibi düşünmeyi seviyorum ve bitmesi beni ziyadesiyle üzecek.

Hım... Son bölüm.

Bu konudan da hazır bazı şeylere açıklık getiriyorken biraz bahsedelim.

Arkadaşlar, gelecek bölüm ya da iki bölüm sonrası Yosma'nın son bölümü olabilir. Yani önümüzde ya bir bölüm ya da iki bölüm var. Ben her şeyi tadında bırakma taraftarıyım, final bölümünü bugün yayınlamak isterdim aslında ama maalesef biraz düşünmek istiyorum. Son bölümün Yosma'ya yakışması temennim, bu hem düşüncelerine ortak olduğum karakterlerime, hem de siz okuyuculara yakışır bir son olur.

Her şeyi başlangıcı olduğu gibi bir sonu vardır, Yosma'nın da öyle. Bu beni üzse de maalesef durum değişmiyor. Her şeyi tadında bırakmak lazım, bayatlarsa hiçbir özelliği kalmaz.

Size final bölümü ile ilgili bir şeyler çıtlatayım. Final bölümü Ahsen'in ağzından değil, benim ağzımdan olacak. Neden, diye sormayın. Emin olun böylesi daha güzel olacak.

Her neyse sevgili okuyucular, daha yazacak çok şey var ama vaktinizi almak istemiyorum. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.

Yosma'nın bir yılı güzeldi. Umarım gelecek okuyucular da düşüncelerimi, karaladıklarımı okurken beğenir. Okuyanlarıma, okuyacaklarıma sevgiler ve öpücükler.

YOSMAOù les histoires vivent. Découvrez maintenant