2.Bölüm

283K 9K 755
                                    


Evimin sokağına girdiğimde yine aynı tanıdık hisle tedirgin oldum. Yaklaşık iki aydır sürekli birisi beni takip ediyormuş gibime geliyordu. Arkamı dönüp baktım ve her zaman olduğu gibi yine kimseyi göremedim. Belki de tek yaşadığım için kuruntu yapıyordum ama yine de huzursuzdum.
Hızlıca evimin olduğu apartmanın önüne geldim ve içeri girdim. Evime adım attığımda hemen kapıları iyice kilitledim ve odama geçtim. Bu olaydan kimseye bahsetmemiştim. Zaten beni umursayan kimse de yoktu. Bir annem vardı ve ona da bahsederek boş yere üzmek istemiyordum.
Hemen bir duş aldım ve dolaptan bir iki bir şey atıştırıp yatağıma geçtim ve uyudum. Zaten nöbette yorulduğum için uykuya dalmam çok kolay olmuştu.

Uyandığımda saate baktım ve akşamüstü dörde geliyordu. Kalkıp elimi yüzümü yıkadım ve televizyon karşısına geçip bir şeyler atıştırarak dizi izledim. Televizyondan sıkılınca biraz da kitap okudum. Saate baktığımda gece on iki ye geliyordu. Kitap okurken zamanın nasıl geçtiğini anlamamıştım. Yarın sabah mesaim olduğu için uyumaya çalıştım fakat uyku tutmadı. Bende pencereye geçip biraz dışarı bakmak için perdeyi araladım.

Apartmanın aşağısına bakarken bir karartı gördüm. Karanlıktan dolayı fazla belli olmuyordu ama sokak lambalarının ışığından dolayı erkek olduğunu anladım. Ben ona bakarken o da kafasını birden yukarı kaldırdı ve beni gördü. Korktuğum için hemen perdeyi kapatıp yatağıma yattım. Herhalde sarhoş ya da tinerciydi diye kendimi rahatlatmaya çalışsam da başaramamıştım. Çünkü ne sarhoş gibi duruyordu ne de tinerci.

Aradan yarım saat geçmişti ve dışarıya bakmaya cesaret edememiştim. Bir de son günlerdeki takip edilme hissinden dolayı iyice tedirginken bu da tuzu biberi olmuştu. İçeriden takırtılar gelince birden sıçradım. Hemen yorganın altına saklandım. Odamın kapısı kapalıydı ve sanki her an açılacakmış da içeriye birisi girecekmiş gibi hissediyordum.
Aradan biraz zaman geçti ve bir şey olmayınca korkarak kapıya yaklaştım ve açtım. Yavaşça ve korkarak içeriye doğru ilerledim ve salonun ışığını açtım. Hiçbir şey yoktu. Bende mutfağa ilerledim ve yere düşen tahta kaşığı görünce içime su serpildi ve derin bir oh çektim. Normalde hiç böyle biri değildim ama son günlerde iyice evhamlaşmıştım. Tekrardan odama döndüm ve yarın mesaide uyuklamamak için yatıp uyumaya çalıştım.

Tutuklu (Tamamlandı) ✔Where stories live. Discover now