22. Bungyjumping

791 38 3
                                    

POV. Rosa

Ashton had een verrassing vandaag. En wat bleek? We gaan bungy jumpen. Ik heb er zo'n zin in! Dat heb ik altijd al willen doen. We zijn nu onderweg naar de brug. Op de informatie folder stond dat het 96 meter hoog is. Het is extreem hoog. Naar mate we bijna bij de brug zijn, word ik steeds zenuwachtiger. Ashton parkeert de auto en we stappen uit. We lopen naar de mensen toe die hier werken. Ze staan in een soort schuurtje. Daar moeten we ons melden. We krijgen twee invulformulieren die we moeten in vullen. Logica. Als we ze hebben ingeleverd, moeten we om de beurt ons zelf wegen. Dan weten ze welk touw ze moeten gebruiken. De vrouw vraagt of we met zijn tweeën tegelijk gaan of apart. We gaan samen. Tijdens de sprong zullen ze ons filmen en krijgen we die dvd mee. We krijgen een bandje om, zodat de mensen bij de brug weten dat we hebben betaalt. We lopen naar de brug. Ik ben allang niet meer zo nerveus, in tegenstelling tot Ashton die staat te shaken. We gaan in de rij staan. Na een half uurtje wachten, helpen twee mannen ons met de gespen aan doen. Een jongen van ongeveer twintig jaar helpt mij. Hij heeft geen shirt aan. Ik zie dat Ashton jaloers kijken. Als we de gespen aan hebben loop ik naar Ashton.

''Rustig, Ash. I don't like him,'' zeg ik en kus hem. Hij glimlach. We worden opgeroepen dat wij aan de beurt zijn. We gaan op de verhoging staan. Ik kijk naar beneden, onder de brug ligt water. Shit, dit is echt hoog. De touwen worden vast gemaakt. De man legt uit hoe het werkt. Je moet duiken en niet recht neer beneden springen. Als je naar beneden valt en weer naar boven, moet je je hoofd beschermen met je armen. Want er is een kleine kans dat het touw in je gezicht slaat. Omdat we met zijn tweeën gaan, moeten we elkaar vast pakken. We gaan met onze buiken tegen elkaar aan staan, strekken allebei een arm naar voren en pakken elkaars hand. De andere arm moet je om elkaars heup heen leggen. We moeten elkaar de hele tijd vast houden. Beneden word je met een bootje naar de kant gehaald. Een man begint met filmen. 

''Willen jullie nog wat zeggen of doen voordat jullie springen?'' vraagt de man met de camera.

''I love you,'' zegt Ashton en zoent me. Als hij terug trekt, zeg ik ook dat ik van hem hou. De mensen tellen af.

''3, 2, 1!'' we springen. Ik gil, Ashton gilt ook maar dat echt met zo'n meiden gil. Mijn staart waait alle kanten op. Ik druk mijn hoofd tegen Ashtons borst. We worden naar boven geveerd. We trekken onze armen naar onze gezichten. Het is een heel vreemd gevoel. Het lijkt alsof je naar alle kanten wordt geduwd. Als we beneden stil hangen, schiet ik in de lach.

''Ashton, je gilde als een meisje!'' lach ik. De mensen boven ons lachen. Je kunt boven horen wat er beneden wordt gezegd. Ashton giechelt. Het bootje komt onze kant op. Het touw wordt van ons afgehaald en naar boven gehesen. We varen naar de kant en doen onze gespen af. Er wordt wat drinken aan geboden. We nemen allebei een flesje ijsthee en lopen naar boven. Boven krijgen we een oorkonde en de film. We rijden terug naar het hotel. 

''Dat was echt geweldig!'' zeg ik. Ashton knikt.

''En close,'' grijnst hij. Ik lach.

''Dat was het zeker.''

''En wat kan jij hard gillen,'' lach ik. Hij lacht ook.

Bij het hotel aan gekomen gaan we slapen. Morgen gaan we weer naar huis.

~~~

We lopen naar binnen. De jongens en meiden zitten in de kamer. Ze komen naar me toe gerent en knuffelen me.

''Gefeliciteerd, je bent geslaagd!'' roepen ze. Ik lach. We gaan zitten.

''En was de vakantie leuk?'' Ashton en ik knikken. We vertellen alles wat we hebben gedaan.

''OMG, JULLIE HEBBEN GEBUNGYJUMPT?'' roept Michael. We knikken. 

''LAAT DE FILM ZIEN!'' roept Luke enthousiast. Ik pak de film uit de koffer en stop hem in de dvd-speler. De film van twee minuten speelt zich af. We lachen als je mij hoort roepen dat Ashton als een meisje gilt. Calum staat op.

''LATEN WE VIEREN DAT JULLIE ZIJN GESLAAGD!'' roept hij. Hanna is een jaar ouder en is dus al geslaagd. Michael haalt drank. Ik haal eten. En Floor sluit haar telefoon aan de box en snel hoor je All Time Low, I Feel Like Dancin'. 

''Roos en Floor, we moeten nog jurken kopen, het eindfeest is volgende week.'' zegt Sanne. Ik knik.

''Kunnen we morgen doen,'' stelt Floor voor. We knikken. We gaan in een kring zitten, want Sanne stelde voor om het spel 'Never Have I Ever' te spelen. Met drank. Calum zet shotglaasjes met bier in de kring. We hebben geen sterke dranken in huis. Gelukkig maar. Floor stelt een vraag. ( A/N ik weet niet hoe ik Never have I ever moet vertalen dus het kan dat het fout is. En dat de zin niet klopt.)

''Nooit ben ik ooit uit een club gegooid,'' zegt ze. Calum neemt een shotje. 

''Waarom?'' lacht Luke.

''Ik had de discobal gesloopt,'' grinnikt hij. 

''Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?'' vraagt  Ashton.

''Ik was dronken,'' zegt Calum simpel.

''Oke, nu ik. Nooit heb ik ooit sneeuw gegeten.'' zeg ik. Luke Michael nemen een shotje. Ashton en Calum lachen.

''We deden truth or dare,'' zegt Michael.

''Nooit heb ik ooit een sexy droom gehad.'' Michael schiet in de lach van zijn eigen never have I ever. Ik grinnik. Calum en Sanne pakken met een rood hoofd een shotje. We lachen.

''Oke, daar ga ik geen vraag over stellen,'' lacht Luke.

''Nooit heb ik ooit gelogen tegen mijn ouders waar ik was, toen ik uit ging,'' zegt Luke. Sanne, ik, Hanne en Floor pakken een shotje. 

''Badass,'' lacht Ashton. Ik grinnik.

''Nooit heb ik ooit shower sex gehad,'' lacht Ashton. Niemand pakt een glaasje.

''Het leek me grappig als iemand een shotje pakte,'' grinnikt Luke. 

''Nooit heb ik ooit een kater gehad,'' zegt Hanna. We pakken allemaal een shotje. Ik grinnik.

''Nooit heb ik ooit viagra in moeten nemen toen ik seks had,'' grijnst Michael. Met een knalrood hoofd pakt Calum een shotje. Ik schiet kei hard de lach.

''Sorry,'' lach ik. Hij grinnikt.

''Nooit ben ik ooit in slaap gevallen tijdens les,'' zegt Floor. Alle jongens pakken een shotje.

''Zo vaak,'' grinnikt Luke.

''Nooit heb ik ooit seks gehad,'' zegt Sanne. Iedereen pakt een shotje behalve ik. Ik loop rood aan. Gelukkig stellen ze er geen vragen over en gaan gewoon door met het spel.

''Nooit ben ik ooit zwanger geweest,'' zegt Ashton voor de grap. Michael pakt een shotje. We lachen.

''Duh,'' lacht hij.

Na een uurtje gaan Sanne, Floor en Hanna naar huis. We ruimen alles op en gaan naar bed. Ik kleed me om en loop naar Ashtons kamer. Ik klop. 

''Binnen.'' Ik open de deur, Ashton ligt in bed.

''Mag ik bij je komen slapen?'' vraag ik. Hij glimlacht lief en slaat zijn lakens open, zodat ik er bij kan. Ik ga liggen en nestel me tegen hem aan. Hij slaat een arm om me heen.

''Sweet dreams, my little punk rock baby,'' zegt hij zacht. Ik glimlach tegen zijn borst aan.

''Sweet dreams, my big punk rock baby.''



That boy || A.F.I ✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu