16.

188 11 7
                                    

'En... Wacht ik kan je beter eerst laten zien wat er zes jaar geleden gebeurd is.' zeg ik en leg mijn hand op zijn wang. Ik laat hem zien hoe we bijna hadden gevochten met de vultori. Ook laat ik hem het gesprek van een paar dagen geleden met mijn familie zien, toen Alice had gezien dat de Vultori komt. En als laatst laat ik hem het gesprek van gister zien, toen ik had verteld dat de Vultori misschien achter Mark aan kan gaan. Als ik mijn hand van Mark zijn wang haal, gaat zijn hart echt tekeer. Volgens mij is hij doodsbang.
'Wat k-kunnen we d-doen?' stottert hij.
'Je kan bij tijdelijk bij ons komen wonen als je dat wilt dan kunnen we je beschermen.'
'In een huis vol Vampiers...'
'Je weet dat we geen mensen doden toch?' zeg ik met een glimlach.
'Ja natuurlijk maar...'
'Er is ook niets met mijn moeder gebeurd toen ze nog mens was.' onderbreek ik hem. 'Maar wat moet ik dan tegen mijn ouders zeggen?'
'Daar verzinnen we wel iets.' De bel gaan en we gaan naar Engels.

Na school heb ik met Mark afgesproken dat hij tegen zijn moeder zegt dat hij voor een paar weken bij een vriend zou slapen. Zijn moeder is bijna nooit thuis en zijn vader... Nou ja daar zegt hij nooit iets over. Maar goed, hij is al vaker lang weg geweest dus zijn moeder vond het niet erg. Ik rij naar Mark zijn huis en hij staat al buiten. Hij legt zijn koffers achter in en we rijden naar mijn huis. Als we de bossen inrijden, voel ik dat hij banger wordt. Daarom vraag ik:
'Wat is er?'
'Nou... Ik ben op weg naar een huis vol vampiers wat midden in het bos ligt dus, wat zou er moeten zijn?' zegt hij Mark sarcastisch. Ik lag en we rijden de oprijlaan op. Mijn vader staat ons al op te wachten.
'Hallo Mark ik ben Edward, de vader van Renesmee.' zegt mijn vader als we uitstappen.

P.o.v Mark

Ik stap de auto uit en daar zie ik jongen staan die Renesmee kwam halen bij biologie.
'Hallo Mark ik ben Edward, de vader van Renesmee.' zegt hij als we uitstappen. Het is raar om te bedenken dat hij haar vader is terwijl ze ongeveer even oud zijn. Edward grijnst alsof hij dat gehoord heeft.
'Hallo ik ben Mark.' zeg ik en ik geef hem een hand. Zijn hand ik heel erg koud. We lopen naar binnen en daar zijn nog zeven andere mensen (nou ja... Vampiers). Er waren twee vampiers die zich voorstelde als de ouders van Edward genaamd Esme en Carlisle en één vampier genaamd Bella en dat is Renesmee haar moeder. Voor de rest had je nog de broers en zussen van Edward genaamd Jasper, Alice, Rosalie en Emmet.

Ik zit in de kamer van Edward wat voor de komende weken mijn kamer zal zijn. Renesmee zit naast mij op het grote bed.
'Je had me al verteld dat je een gave hebt waardoor je dingen kan laten zien, maar kunnen de andere dat ook?' vraag ik aan Renesmee.
'Niet iedereen. Jasper kan voelen hoe je je voelt en het beïnvloeden, Alice kan de toekomst zien, mijn moeder heeft een schild en mijn vader kan gedachten lezen. We kunnen wel allemaal snel rennen en onze zintuigen zijn veel sterker'
'Oh.' zeg ik. Dan moet ik dus voorzichtig zijn met wat ik denk. De telefoon gaat. Na één keer over gaan wordt er al opgenomen.

Sorry dat het zo lang duurt maar ik weet niet hoe het verhaal af moet lopen. Hebben jullie een idee? Reacties of stemmen zijn ook welkom 😊.

The Twilight Saga ZonsondergangWhere stories live. Discover now