8.

218 18 0
                                    

P.o.v Edward

Ik loop naar het biologie lokaal om aan meneer Banner te zeggen dat Renesmee naar huis gaat. Ik hoor de gedachten van alle mensen in de klas, bijna allemaal gaan zo over Renesmee. Wat was er nou met Renesmee? Ze is echt knap hoor ik iemand denken. Ook hoor ik meneer Banner denken: waar ken ik die jongen toch van? Ik doe de deur open en ruik het bloed.
'Meneer Banner?' zeg ik. 'Is het goed als ik Renesmee mee naar huis neem?' Nu weet ik het weer het is Edward Cullen. Hij zat hier op school 7 jaar geleden. Wat doet hij hier?
'Hallo Edward Cullen.' zegt hij. 'Wat doe jij hier?'
'Renesmee is mijn zusje. We hebben haar geadopteerd.' verzin ik snel. 'Maar is het goed als ik haar mee naar huis neem ze voelt zich niet zo lekker.' Meneer Banner kijkt verwart. Hij is echt niets verandert. hoe kan dat nou? denkt hij.
'Ja hoor is goed.' zegt hij. Ik loop naar buiten en hoor een jongen vragen:
'Wie was dat?'
'Een oud leerling van ongeveer 7 jaar geleden.' is meneer Banner's antwoord. Oei, dat was niet zo slim, maar Renesmee terug laten gaan was ook geen optie. Ik loop weer terug naar Renesmee en Bella. Ik hoop niet dat meneer Banner iets vermoed over dat we vampieren zijn. Het was wel riskant maar het is minder erg dan dat Renesmee iedereen zou vermoorden.
'Gaat het weer?' vraag ik aan Renesmee als ik naast haar sta.
'Ja ik denk het.' zegt ze.
'Kom we gaan naar huis.' zegt Bella. We stappen in mijn auto en rijden naar huis.

P.o.v Renesmee

Toen thuis waren gingen we gelijk jagen. We gingen heel ver. Ik dronk zoveel dat ik helemaal vol zat met bloed. We kwamen pas heel laat thuis en ik ging gelijk naar bed.

'Wat was er gister nou?' vraagt Mark. Mark is mee gelopen tot mijn kluisje.
'Ik voelde me niet zo lekker.' lieg ik.
'Hoe wist jou broer eigenlijk dat er iets was? Waarom was hij er zo snel? En waarom lijkt het alsof hij 17 jaar is terwijl meneer Banner zij dat hij 7 jaar geleden bij hem in de klas zat?' Mark bestormde me met allemaal vragen. Hoe moest ik dit oplossen?
'Ik had mijn va... Ik bedoel mijn broer Edward in de pauze gevraagd of hij me kon ophalen omdat ik me niet lekker voelde. En...' Tring. Gered door de bel. dacht ik bij mezelf. 'Sorry ik moet gaan.' zeg ik snel en loop naar het aardrijkskunde lokaal.

P.o.v Mark

Ik loop met Renesmee mee naar haar kluisje. Ik snap echt niets van wat er gisteren gebeurde.
'Wat was er gisteren nou?' vraag ik. Er spoken allemaal vragen in mijn hoofd.
'Ik voelde me niet zo lekker.' zegt ze. Ik geloof er niets van. Als je je niet lekker voelt doe je toch niet zo? En wat was er nou met die broer van haar die opeens binnen kwam?
'Hoe wist jou broer eigenlijk dat er iets was? Waarom was hij er zo snel? En waarom lijkt het alsof hij 17 jaar is terwijl meneer Banner zij dat hij 7 jaar geleden bij hem in de klas zat?' zeg ik. Ik snap er helemaal niets van.
'Ik had mijn va... Ik bedoel mijn broer Edward in de pauze gevraagd of hij me kon ophalen omdat ik me niet lekker voelde. En...' Tring. 'Sorry ik moet gaan.' zegt ze snel. Wilde ze nou vader zeggen? Maar dat kan niet hij is maar hoogstens 2 jaar ouder dan zij. Er is iets heel raars aan de hand...

The Twilight Saga ZonsondergangWhere stories live. Discover now