15.

184 11 1
                                    

Als Jacob weg ik zegt Carlisle:
'Klaar?' Ik knik.

Ik lig in bed. Vandaag was een zware dag maar het is gelukt om Rebecca het medicijn te geven. Nu alleen nog kijken of het werkt. Toen ik in mijn arm had gebeten kon ik bijna niet stoppen maar het deed pijn dus het lukte wel. Er zit nu een litteken op mijn arm. Ik hoop dat het lukt op Rebecca te genezen. Ik voel dat ik weg zak en na een paar seconden val ik in slaap.

Ik loop het school gebouw binnen en kom Mark, Lisa en Sophie tegen. Ik heb samen met Lisa en Sophie frans dus we lopen naar ons lokaal. Sophie zit de hele tijd naar Mark te kijken. Volgens mij vind ze hem leuk. Na twee les uren frans lopen Lisa, Sophie en ik met een dienblad eten naar onze tafel. Mark zit al op ons te wachten. We gaan zitten. Ik heb echt geen zit in dit vieze mensen eten dus drink ik alleen wat water.
'Wat heb je met je arm gedaan?' vraagt Mark opeens. Ik kijk naar mijn arm. Stom, ik het een shirt met lange mouwen aan moeten doen.
'Ik ben gevallen.' verzin ik snel.

Na school wil ik net instappen als iemand me opeens op mijn schouder tikt. Ik kijk achterom en zie dat het Mark is.
'Ben je echt gevallen of komt het door iets anders? Want je litteken lijkt pressies op een beet.' zegt hij. Ik kan hem maar beter niets vertellen over weerwolven dus moet ik iets anders verzinnen.
'Niet hier.' zeg ik want ik wil natuurlijk niet dat nog meer mensen in gevaar worden gebracht. Opeens bedenk ik iets. Degene die Mark had afgeluisterd kan overal zijn maar wat nou als hij Mark opzoekt en hem dood? Dat kan ik niet laten geburen. Dit bedacht ik me terwijl Mark en ik naar de plek lopen waar ik hem gisteren had verteld over vampiers. Ik moet Max vertellen over de Vultori.
'Het komt inderdaad niet door dat ik gevallen ben.' begin ik.
'Ik ben gebeten door een vampier.' Het is even stil.

Als ik weer thuis ben vertel ik gelijk wat ik op school bedacht had. Dat de Vultori misschien achter Mark aan gaan.
'Ja dat zou zo maar kunnen.' zegt Carlisle als ik klaar ben met praten.
'Maar wat kunnen we doen?' vraag ik.
'We kunnen de wacht houden rond zijn huis.' zegt mijn vader.
'Moeten we nou alweer op wacht staan?' zegt Rosalie geïrriteerd.
'Of hij komt tijdelijk bij ons wonen.' zegt Emmet.
'Ja dat is ook goed.' zegt Carlisle. Ik ga straks ook nog even bij Jacob langs.

De dag erna zit ik naast Mark tijdens wiskunde. 'Ik moet je wat vertellen.' zeg ik. 'Maar niet hier.'
'Oké. Straks in de pauze?'
'Is goed.' zeg ik. Wiskunde duurde erg lang. Omdat ik al klaar was met alles en omdat ik maar blijf denken aan hoe ik Mark moet vertellen dat hij gevaar loopt. Na heel lang nadenken is het dan toch pauze.
'Kom mee.' zeg ik en we lopen weer naar de plek van gisteren.
'Er is iets belangrijks wat je moet weten.' begin ik. 'Je weet dat wij geen mensen doden...'
'Ja dat weet ik.' zegt Mark, op zijn hoede.
'Er zijn ook vampiers die dat niet doen, eigenlijk doden alleen wij en één andere familie geen mensen. Één van die groepen die dat wel doen zijn de Vultori. Het zijn de heersers over de vampiers.'

Wat vinden jullie er tot nu toe van? Sorry dat ik niet veel publiceer maar ik weet even niet hoe ik verder moet. Reageer a.u.b wat jij er van vind.

The Twilight Saga ZonsondergangWhere stories live. Discover now