7.

237 17 3
                                    

Ik loop het biologie lokaal binnen en ga op mijn plek zitten. Mark heeft gevraagd of hij naast me mag zitten. Ik dacht waarom niet dus ik zei ja. Mark loopt het lokaal binnen en komt naast me zitten. De leraar zegt dat we stil moeten zijn. En dan gebeurd er iets wat ik niet had zien aan komen.
'We gaan vandaag bloed groepen bepalen.' zegt meneer Benner. Oh nee! Bloedgroepen serieus? Ik moet zo snel mogelijk weg! Ik steek mijn hand op en de leraar komt naar me toe met een naald.
'Wat is er Renesmee?'
'Ik moet naar de wc.' lieg ik.
'Sorry maar je moet even mee doen.' Nee hè, waarom nou?
'Maar ik voel me niet zo lekker.' zeg ik snel. Ik raak nu in echt paniek. 'Sorry maar je moet even mee doen.' Hij legt twee naalden neer en loopt weg. Probeer rustig te blijven beval ik mezelf.
'Gaat het wel?' vraagt Mark.
'Nee.' zeg ik. Hij zou me toch niet geloven als ik ja zei. Stiekem pak ik mijn mobiel en stuur ik een sms naar mijn moeder. Kom snel bloed schrijf ik. Snel stop ik mijn mobiel weg. Meneer Benner heeft iedereen een naald gegeven. Het duurt nu niet lang meer voor iemand in zijn of haar vinger gaat prikken. Ik moet hier weg. Ik sta op en loop naar de deur. Ik negeer meneer Benner zie zegt dat ik hier moet blijven. Maar als ik de deurklik vast pak ruik ik de geur van bloed. Abrupt sta ik stil. Het ruikt zo lekker... Nee, ik moet hier weg. Maar het lukt niet. Ik draai me om. Een jongen op de eerste rij heeft in zijn vinger geprikt en er loop een druppel bloed uit. Ik probeer het te negeren. Ik wil geen monster zijn. Bijna heb ik het onder controle maar dan prikken er meer mensen in hun vinger. Ik hou het niet meer. Ik zet een stap naar voren, ik was van plan om naar de jongen op de eerste rij af te rennen maar opeens voel ik dat iemand mijn arm beet pakt. Ik probeer me los te trekken. Ik probeer me los te worstelen. Als diegene een mens was geweest had ik waarschijnlijk zijn of haar arm gebroken doordat ik zo hard trek maar dat gebeurt niet. Ik kan me nu echt niet meer beheersen en trek zo hard mogelijk. Maar er gebeurd nog steeds niets, ik krijg mezelf niet los.
'Renesmee.' hoor ik mijn vader zeggen. Ik draai me om en kijk hem aan maar het lukt me alsnog niet om rustig te worden. Ik probeer me weer los te trekken. Het bloed ruikt zo lekker... Mijn vader trekt me uit het lokaal naar de gang. Ik probeer me nog steeds los te trekken.
'Renesmee rustig.' zegt hij. Ondertussen zijn we buiten en word ik een beetje rustig. Mijn moeder staat buiten op ons te wachten.

P.o.v Edward

Ik en Bella rennen de parkeerplaats op. Bella had een sms'je gehad van Renesmee dat er bloed was. We zijn zo snel mogelijk naar school toe gerent.
'Blijf jij maar hier.' zeg ik tegen Bella. Het is niet verstandig om haar naar binnen te laten gaan als er bloed is. Bella protesteerde eerst. Ze wilde mee en ze zei dat ze het wel aan kon maar ik heb haar gelukkig weten te overtuigen.
Hopelijk ben ik nog niet te laat... Ik loop het gebouw in en ik hoor Meneer Benner's gedachten. Oh nee, de opdracht met bloed groepen, daar hadden we op moeten letten. Het is erg onhandig dat Alice haar niet kan zien. Ik hoor ook renesmee's gedachten. Ze staat op het punt om naar de jongen die in zijn vinger heeft geprikt te rennen. Ik loop het lokaal binnen en pak haar vast.
'Renesmee.' zeg ik. Net op tijd. Meneer Benner is helemaal in de war en sommige leerlingen kijken haar ook raar aan. Renesmee probeert zich los te trekken maar dat lukt haar niet.

The Twilight Saga ZonsondergangWhere stories live. Discover now