12.

201 10 2
                                    

Na school loop ik naar mijn auto. Ik ga naar Jacob om hem mee te vragen naar het schoolfeest. Ik stap in mijn auto en Mark komt aan rennen.
'Renesmee wacht.' zegt hij. Ik doe mijn raam open.
'Ik uhmm..' zegt hij stotterend. Hij lijkt wel nerveus. 'Wil je met mij mee naar het schoolfeest?' zegt hij dan.
Oh dat had ik niet verwacht. Ik dacht dat we gewoon vrienden waren.
'Het spijt me heel erg maar ik ga mijn vriendje al mee vragen.' Mark kijkt bedroeft. 'Oh oké ik wist niet dat je een vriend had.' Hij slaat zijn ogen neer.
'Het spijt me heel erg.' zeg ik.
'Geeft niet.' zegt Mark en hij loopt weg maar ik weet dat hij het wel erg vind. Waarom moest hij me nou mee vragen? Ik wil hem geen pijn doen. Ik doe mijn raam weer dicht en rij naar Jacob.

Jacob staat al op me te wachten. Ik loop naar hem toe en zoen hem. We lopen naar binnen en gaan zitten.
'En weet je wie weet dat jullie vampieren zijn?' zegt Jacob. Ik leg mijn hoofd op jacob's schouder. Ik ben echt moe van alles wat vandaag gebeurd is.
'Ja het is iemand uit mijn klas genaamd Mark.' zeg ik en leg mijn hand op zijn wang. Ik laat hem het gesprek van Mark en mij zien.
'Ik wil je iets vragen.' zegt hij daarna. 'Wil je met mij mee naar het schoolfeest?' Hè? Hoe weet hij dat?
'Hoe weet je dat ik een schoolfeest heb?' zeg ik en geef hem een kusje.
'Edward zij het tegen me.' zegt hij. Hij had natuurlijk gehoord dat iemand er aan dacht. Ik had niet verwacht dat mijn vader dat zou doen. Hij vind het volgens mij niet zo leuk dat ik nu verlieft ben op Jacob.
'Ja natuurlijk wil ik mee!' zeg ik dan en ik geef hem een knuffel en een zoen.
'Jake! Kom eens!' roept Billy opeens.
'Ik kom.' roept Jacob terug en we lopen hand in hand naar Billy toe. Hij is in jacob's kamer waar Rebecca ligt te slapen.
'Ik heb een dagboeken van mijn opa gevonden. Hij schrijft er in dat zijn broer de ziekte die Rebecca heeft ook had.' zegt Billy zenuwachtig. En is iets aan de hand.
'Wat is er Billy?' zegt Jacob doe blijkbaar ook door had dat Billy zenuwachtig is.
'Het is een zeldzame ziekte en alleen weerwolven en mensen met wolven genen, die dus nog geen weerwolf is, kunnen het krijgen als ze bij een vampier in de beurt komen.' Billy stopte even met praten. Ondertussen is Rebecca wakker geworden. Na een paar seconden gaat hij verder.
'De ziekte kan je bij mensen met weerwolven genen alleen genezen binnen 150 uur en bij weerwolven heb je maar slechts 2 uur.' Oké 150 uur dat zijn 6 dagen en 6 uur.
'Hoe laat voelde je je ziek Rebecca?' zegt Jacob die het ook uit gerekend had. We hebben niet meer zo lang.
'Uhm... Ik werd in de nacht wakker ongeveer om 4 uur. Toen voelde ik me niet lekker.' Jacob rekent het uit en na een paar seconden zegt hij:
'Oké dan hebben we ongeveer nog 16 uur. Hoe moeten we haar genezen?' Vraagt Jacob. Billy pakt een boekje dat waarschijnlijk het dagboek is op en slaat het open. Jacob en ik lopen naar hem toe om mee te kijken. Billy bladert door het boekje tot hij de goede bladzijde gevonden heeft.
'Er staat: We hebben aan veel mensen gevraagd of ze wisten hoe we de ziekte moesten genezen. Er was eerst niemand die iets wist maar uiteindelijk kwamen we iemand tegen die er wat van af wist. Het kan alleen met vijf druppels vampieren bloed gemengd met vijf druppels wolven bloed.'

The Twilight Saga ZonsondergangWhere stories live. Discover now