30.Bölüm.

88.1K 3.3K 141
                                    

Odasında yatağında gecenin bir vakti oturmuş düşünüyordu. Hamileydi. Yüsra burada Hazar'la beraber kalıyordu. Ve daha da kötüsü evlilik olacaktı. Elleri ile yüzünü avuçları arasına aldı. Kafasını bir sağa bir de sola salladı. Düşünmeyecekti. Eğer düşünürse hamileliği daha da kötü geçecekti. Uyuyan kocasına baktı. Ne kadar de rahat uyuyordu. Oysa ki bir kalksa konuşsa onunla daha rahat olabilirdi. Ama nerede.... Barlas efendi Allah bilir kaçıncı rüyasını görüyordu.. Dayanamadı parmağı ile çıplak olan omzunu dürttü. Her ne kadar aklına başka şeyler de gelse umursamadı ve dürttemeye devam etti. Kalkacaktı. Kalkmak zorundaydı.

''Barlas! '' dedi. Bir kaç kez daha çağırdı ama uyanmadı. Sinirle olduğu yerde ayaklarını hırsla yatağa geçirip.

''Öküz herif öküz!'' diye çemkirdi.

Daha sonra kollarını göğsünde birleştirerek arkasına yaslandı.

''Duydum seni kadın! '' uykulu bir ses duyduğunda korku ile yerinde sıçradı. Ay bu adam...

''Duyduysan ne demeye kalkmıyorsun be adam. !'' sinirle konuştu.

Barlas ise elleri ile yüzünü sıvazladı.

''Ne var kadın? Gecenin bir vakti uyandırdın ?'' dedi.

Heja anında yumuşayarak tatlı tatlı kocasına baktı.

''Şey diyorum Barlas.... Şimdi Hazar mecbur evlenecek. Ee evde iki gelin ağır gelir. Şimdi şey... Ben dedim ki biz ayrı eve mi çıksak? ''

Zorla konuştu. Sonunda Barlas'a söylemişti. Oh dedi içinden.

Duydukları ile kısa bir afalladı. Karısı bu kadar çok mu korkuyordu. Aslında Heja haklı olabilirdi. Belki doğuma kadar başka bir ev fikri güzel olurdu. Hejayı kucağına çektiği gibi sımsıkı sarıldı. Ardından kulağına fısıldadı.

''Küçük bey gelene kadar başka bir ev olabilir. ''

Karara sevindi lakin 'Küçük bey' tabiri sinirini bozdu. Belki kızı olacaktı. Bu nedenle karnına hiçte yavaş olmayan bir yumruk attı. Gülerek inleyen Barlas Hejayı koltuk altlarından tutarak tam hassas noktasına oturttu. Şaşkınlık ile ağzı aralanan Heja kıpırdadı. Barlas ise Hejayı kendine bastırarak konuştu.

''Anladım özledin ama bunun için gecenin bir yarısı kalkıp beni uyandırma. Söyle uyumadan şu işi halledelim. '' Göz kırparak tamamladı konuşmasını.

Duyduğu cümle ile yüzü kızaran Heja karanlık olduğu için dua etti. Daha sonra ise ellerini Barlas'ın sırtına getirerek yüzünü göğsüne kapattı. Utandı. Ama hormonları çoktan yoldan çıkmıştı. Durdurana helal olsun.

Barlas ise elleri ile Heja'nın geceliğini sıyırmış belinde gezdiriyordu.. Kendini kaptırmamak için elini ısırdı Heja. Hemen geri çekilmeli yoksa kendine olan direnci kırılacaktı. Ama nafile. Barlas Hejanın hareket etmesine dahi izin vermeden geceyi sonlandırdı.

~~~~

Sabah erken uyanan küçük kadın aşağı inmişti. Fakat hiç beklemediği biri onunla konuşmak istemişti. Mirza ağa!

Odasının kapısında duran genç kadın derin bir nefes eşliğinde kapıyı çaldı. 'Gel' komutunu duyar duymaz hızla odaya girdi. Bakışlarını yere dikerek ''Efendim baba.... '' dedi. Gülümseyerek yerinden kalkan yaşlı adam Gelininin tam karşısında durduğunda yüzünü avuçları arasına alıp alnını öptü.

''Allah senden razı olsun kızım. ''

Ne olduğunu anlamayan Heja sadece baktı.

''Beni torun sahibi yapacağın için. ''

Bu defa anladı. Utançla kafasını eğdi.

''Kendine ve torunuma iyi bak. Üzülme sakın kızım. ''

Ve bunun gibi bir çok şey söyleyip Hejayı göndermişti.

Mutluluk ile odadan çıkan kadın aşağı inince gördüğü yüz ile anında gülümsemesini sildi. Ona bakmamaya çalışarak mutfağa gitti. Ya da gidemedi. Çünkü Yüsra Heja'nın kolunu tutmuştu. Sinirle ''Bırak'' dedi. Ama Yüsra daha sıkı tutup ''Lütfen dinle. '' dedi.

Gözlerini sakinleşmek adına kapattı. Gözlerini açtığında hala kolu serbest değildi.

''Bırak beni. '' Sert sesi yankı yaptı.

''Özür dilerim Heja. '' sadece bunu dedi.

Gözleri dolan Heja konuştu.

''Öldürdüğün ben için mi yoksa öldürdüğün bebeğim için mi.? '' alayla sordu..

Sesi titreyen Yüsra ''
Herşey için.'' dedi.

Heja kolunu kurtarıp Yüsraya yaklaştı ve konuştu.

''Yaşının benden büyük olması birşey değiştirmiyor biliyormusun. Senden küçük olsam bile senden akıllıyım. Olgun olman gerekirken bir aptal gibi davrandın. Ve o aptallık ile bebeğime kıydın. Sahi hangi yüz ile bu eve ayak bastın? ''

Başını aşağı eğdi. Aşkı için yaptığı hata onu dibe sürükledi.

''Heja!'' gür bir ses çağırdı. Arkasına bakan genç kadın kocasını görünce hiç düşünmeden hızla ona doğru yürüyüp sımsıkı sarıldı. İşte şimdi ağlayabilirdi. Öyle de yaptı. Barlas ise Şaşkınca karısına baktı. Ne olmuştu ki.?

Yüsra ise canı acıya acıya izledi. Vazgeçmişti. Ama böyle görmek onları acı veriyordu. Bu yüzden gözlerini kapattı. Barlas'a dokunmayı o kadar çok istiyordu ki..... Sadece hayal.

~~~~

Gülen karısına baktı. Hafif çıkmış karnı ile konuşuyordu. Kendisini izleyen Agitten habersiz.

''Ay bebeğim biliyormusun gece seni rüyamda gördüm. ''

Kıkırdadı.

''Ama sen kızdın. Yani bence de erkek değilsin. Yoksa kesin rüyamda bunu görürdüm. ''

Tek ile ensesine dokundu.

''Aslında biliyormusun bebeğim.... Babanı öldürmek istiyorum. ''

Önce konudan konuya girişini izledi sonra güldü. Son cümlede ise kendini tutamayıp kahkaha attı.

Gelen kahkaha sesi ile korku ile arkasını döndü. Agit. Sinirle ona baktı. Hala aralarında buzlu dağlar vardı çünkü. Ona bakmadan yanından geçeceği sıra Agit kolunu tuttu. Gözlerini ona çeviren Sevda ne kadar kırgın olduğunu göstermek istiyordu. En son sözleri aklındaydı çünkü.

''Sevda.''

Duymamazlıktan gelerek kolunu kurtarmaya çalıştı. Fakat Agit buna izin vermedi.

''Beni dinle be kadın.''

Gözleri dolan Sevda sinirle tısladı.

''Bırak beni.''

Agit ise duymamazlıktan gelerek konuştu.

''Ben artık onu sevmiyorum. Ağzımdan çıkan kelimeye bakma. Ben seni seveceğim. Kızımın annesini seveceğim. Ben bir tek seni beni sevdiğin gibi seveceğim. ''


Bölümler çok mu geç geliyor?

BERDEL. (Düzenleniyor!) (Zor Evlilik Serisi 1)Where stories live. Discover now