28.Bölüm.

90.8K 3.4K 414
                                    

Bakışlarını sesin sahibine çevirdiler. Barlas tüm ihtişamı ile tam karşılarında duruyordu. Heja korku ile kocasına baktı. Diyar ise sırıtıyordu. Bu iş eğlenceli olacaktı. Ah zavallı Heja. Barlas ise sinirle bir Diyara bir eline baktı. Ardından hızla yanlarına gelerek kuzeninin elini tutarak sertçe itti.

''Heja karım ve bu evde hizmetçi değil!'' diyerek kızmıştı.

''Merhaba Barlas ağa! ''

Cevapsız bıraktı Barlas. Kuzenine oldukça sinirlenmişti. Heja ya hizmetçi lakabını koyması ayrı bir bozmuştu sinirlerini.

''Bir daha Hejaya hizmetçi dediğini duyarsam seni öldürürüm! '' dedi.

Ardından hızla Hejayı da alarak mutfaktan çıktı.

~~~~

''Bana bak kadın!'' dedi.

Yaşlı gözlerini kocasına Çevirmedi. Canı acıyordu. Kocası onu sevmiyor diye canı acıyordu. Çenesinde bir el hissetti. Agit Sevdanın kafasını kaldırıp zorla kendine çevirdi bakışlarını.

''Neden ağlıyorsun!'' diye sordu yumuşak bir tonla.

Cevapsız kaldı sorusu. Sinirlenmeye başlayan Agit elini çekip gözlerini kapattı. Bu kadın onun aklını kaçıracakti. Hastahaneden gelmişten beri Sevda ondan uzak duruyordu. Ve ne zaman görse ya ağlıyordu ya da soğuk davranıyordu. Aslında Sevda sadece vicdanına Yeniliyordu. Buda uzak durmasına sebep oluyordu.

''Sevda hastahanede birşey mi oldu.? ''

İşte bu daha çok ağlattı Sevdayı. Çünkü Dilanın o sözleri hala aklındaydı. Hayır kötü şeyler değil de iyi şeyler söylemişti. Belki kötü şeyler olsaydı bu kadar acıtmazdi. Ama söylediği sözler....

Sinirlenen Agit ''Ulan kadın sana ne oldu bir haftadır yüzüme bile bakmıyorsun.!'' diye bağırdı.

Korku ile bir adım geri attı Sevda. Agiti hiç böyle görmemişti. İlk defa sinirli bir Agit gören Sevda korkmuştu.

''Konuşsana! ''

Dayanamayan Sevda açmışti ağzını.

''Nemi oldu Agit Derman!? Berdel ile evlendik. Seni seviyorum ama sevmiyorsun beni. Bazen ortadan kayboluyorsun. Dilana mı gidiyorsun bilmiyorum. Sonra hastahanede kimi göreyim. Eski arkadaşımı. Yanıma geliyor ve Agiti sev Sevda diyor. Allah analı babalı büyütsün diyor.! ''

Duyduklarından bir şey anlamayan Agit çattığı kaşları ile karısına baktı.

''Ne demek istiyorsun Sevda!? '' dedi.

Ağlarken güldü.

''Dilan diyorum Dilan.! Hastahaneden bahsediyorum. Midem bulanmıştı ya hani. Lavaboda kimi göreyim büyük sevdanı ! ''

Duydukları ile beraber dumura uğrayan Agit hiç düşünmeden sordu.

''Dilan iyimiydi? Birşey mi olmuş? ''

~~~~

Bulanan midesi ve dönen başı ile beraber hızla odasına girdi. Bir kaç gündür bu çok sık oluyordu. Artık dayanacak gücü yoktu. Fazla yoruluyor ve uyuyordu. Yatağa oturan Heja yüzünü buruşturdu. Evde Diyar Görkan ve Heja tek kalmıştı. Erkekler bahçe de otururken Heja yukarı odasına çıkmıştı. Ama sadece birşey alıp geri geleceğini söylemişti. Gereğinden fazla odada kalan Heja yavaş adımlar ile odasından çıktı. Şimdi ne yapacaktı kararsızdı. Barlas işte Dilber hanım peynir yapmak için gitmişti. Mirza ağa da şirkette Hazar ise zaten nerede o yapıyor kimse bilmiyordu. Sesli bir şekilde nefesini verdi. Bahçeye doğru yönlendirdi adımlarını. Belki orada biraz morali iyi olurdu. Gerçi morali neden bozuldu kendisi de bilmiyordu. Sadece bu auranın değişmesini istiyordu. Dışarı çıktığında Görkan ve Diyarı gördü. Gülerek konuşuyorlardı. İkisi de onun için bir abi gibiydi bu yüzden onlara taraf yürüdü.

BERDEL. (Düzenleniyor!) (Zor Evlilik Serisi 1)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin