5.Bölüm.

128K 4.2K 1.2K
                                    


DÜZENLENDİ. ✔

Bir ay sonra.

Aradan geçen bir aydan sonra Barlas eve gelmemişti. Sürekli İstanbul'da işim var diyerek bir bahane öne sürmüş ve orada kalmıştı. Heja ise onu umursamayıp evdekilerle güzel bağ kurmuştu. Neyse ki bu evde ki herkes Heja'yı sevmiş, saymıştı. Genç kadın düşünceli bir sekilde avluda otururken onu gören Kayınbiraderi Hazar yavaş ve sessiz bir şekilde genç kıza yaklaşmıştı.

Ardından kulağına eğilerek. ''Heja! '' diye bağırmıştı. Gür sesi genç kızı korkuturken kendisi güzel bir kahkaha atıp karşısına oturdu. Yakışıklı suratı Heja'nın görüş alanına girince genç sahte bir kızgınlıkla kaşlarını çatıp, elini kalbinin üzerine koyarak, ''Hazar korkuttun beni ama! '' demişti. Hülyalı bakışları Hazar'ın gözünden kaçmazken şaka ile karışık. ''Biliyorum Heja çok yakışıklıyım ama biliyorsun bana aşık olamazsın. Olursan Ölürsün..'' demiş ardından bir kahkaha daha atmıştı.

''Ee ilahi Hazar.. '' diyen Heja'da onunla birlikte gülmüştü.

''Nasılsın bakalım yenge?'' diyen soran Hazar güzel bir gülümseme ile Heja'ya bakmaya devam etmişti. Heja'da bakışlarını yere indirmiş ve. ''İyiyim sen nasılsın?'' demişti.

''İş güç yoruldum. Biliyorsun Barlas efendi İstanbulda '' demişti. Sessiz kalan Heja bu konuda konuşmamayı seçti. Onun adını duymak veya anmak istemiyordu.
Heja'nın bakışlarını gören Hazar gergin ortamı dağıtmak için gülmüş ve, ''İstersen sana Barlas ile ilgili anılarımızı anlatayım. '' diye sormuştu.

Aslında anlatmasa daha iyi olacaktı Heja için fakat Hazar'ın heyecanla konuşması Heja'ya geri adım attırmıştı.

''Bilirsin hani eskiden hayvanlarımız varmış. Bizim daha çok koyun, keçi vardı. Barlas daha 6 7 yaşındayken Ağıla girmişti. Bilirsin koyun pisliği zeytine benzer. Barlas anlamadığı, bilmediği için ağılın içinde nerede ise bir avuç koyun pisliği toplamıştı. Ardından ön kapının orada oturmuş ve bir kaç tane yemiş. Neyse ki hepsini değilde sadece 1 2 tane yemiş. Annem de bunu görmüş tabi. O hızla Barlas'ın üzerine koşmuş. Barlas'ta korktuğu için ayağa kalkmış tam koşacağı sırada annem bunu tutmuş. Önce onun elinde ki pisliği atmış ardından Barlas'ı bir güzel dövmüş. ''

Hazar sözünü bitirdikten sonra Heja geldiği günden beri ilk defa bu kadar güldüğünü hatırlıyordu. Elini karnına koyup kahkahasını bastırmak isterken Hazar devam etti.
''Biliyorsun en büyük o sonra ben sonra Görkan sonra da Sevda. Ben daha çok Sevda ile iyiyim. Görkan ve Barlas ise daha iyi.''

''Sahi Görkan nerede?'' Hazar'ın kardeşinin adını anması ile Heja'nın yeni aklına gelmişti ve hemen sormuştu.

''O okuyor inşallah gelir bir kaç ay sonra'' demişti Hazar cevap olarak.

Heja onu merak etmiyor değildi. Acaba oda abisi kadar yakışıklımıydı.? Bunu gelince görecekti.

''Ee senin varmı komik anın?'' diyen Hazara Heja buruk bir şekilde gülümsemişti. Ailesini özlemişti. Hele abisini. Kabul etmese de burada bir başına sahipsiz kalmışti. Sonuçta kimse kocası kadar olamıyordu.

Hejanın buruk gülümsemesini ve gözlerinde saklı acıyı gören Hazar üzülmüştü. En kısa zamanda özür dilemesi gerek. Burda karısı bir başına olmuyordu.

''Hayır yok'' demişti Heja.

Hazar daha fazla konuşmamış yerinden kalkmıştı. Tek başına kalan Heja biraz daha salonda oturmuş daha sonra odasına çıkmıştı. Yatağına oturmuş gözyaşlarını serbest bırakmıştı. Canı yanıyordu. Evet kocasını sevmiyordu fakat böyle de.. Aklına gelen bir kaç gün önce ki konuşma sinirlenip daha çok ağlamasına yeterken ne yapacağını bilmiyordu. Çünkü geçen gün Mirza ağa Heja'yı çağırmış ve torun istediğini açık bir şekilde dile getirmişti. Ama Heja biliyordu ki Barlas asla ona dokunmayacaktı.
~~~~

Genç adam sinirle soluyarak ''Ne oldu sana!'' dedi. Kim onun olana karışmaya cesaret etmişti.? Kim ne yapmıştı ona?

''Hi..hiç kim.. Kimse.''dedi genç kız. Hem ağlıyordu hemde Barlas'ın böyle davranması hoşuna gidiyordu. Aşıktı bu adama deliler gibi.

''Son kez soruyorum kim ne yaptı sana Yüsra?''

Sinirliydi. Onun olana birileri bir şey yapmıştı ve bu onu sinirlendirmişti.

''Geçen gün annemin yanına gittim. Akıl hastanesine yatırmışlar onu..'' dedi ve daha çok ağlamaya başladı.

Barlas elini genç kızın yanağına koyup ''Ağlama!'' dedi gür sesi ile.

Bu dokunuş sayesinde genç kızın kalbi ciddi anlamda çok fazla tekledi.

'Ta..tamam.''

Barlas şefkatle kollarını sardı o küçük bedene. Saçlarına öpücük bırakıp ''Hadi kalk güzelim.'' demişti.

''Niye?'' diye sordu genç kız.

Gülümseyen Barlas ''Gezeceğiz'' demişti.

Heyecanla ellerini çırpan genç kız Barlas'ın yanağına bir öpücük kondurup ''Seni çok seviyorum'' demişti.

Yalandan kaşlarını çatan Barlas ''Ya da gitmesek mi?'' demişti.

''Tamam tamam hemen hazırlanıyorum'' diyerek odasına koşmuştu genç kız.

Barlas ise Hala sinirliydi. Kimse onun olanı üzemezdi.

Genç kız hazırlanıp çıktıklarında Barlas onu lunaparka götürmüş saatlerce eğlenmişlerdi. Çocuk gibi eğlenen Yüsra koşarak Barlas'ın yanına gelmiş sarılarak teşekkür etmişti. Barlas bir karısı olduğunu unutmuştu bile. Ama oda biliyordu Hazar dayanamaz hemen özür diler. Yüsrayı izleyen genç adamın kalbinde bir sevda daha yer edinmişti.

Evet evet bölüm kısa. Özür dilerim. Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin.

BERDEL. (Düzenleniyor!) (Zor Evlilik Serisi 1)Where stories live. Discover now