Ty nevieš, aké zviera som

4.6K 321 4
                                    

Sedí na schodoch a trasie sa od zimy. Vedľa nej leží Sam, ktorý vydáva zvuky, ktoré sa podobajú chrápaniu. Do domu prichádzajú ľudia a ona sa necíti divne z toho, že čaká vonku a vôbec sa nesnaží o to, aby bola vo vnútri.

Telo Sama buď obchádzajú alebo preskakujú. Vôbec sa nezaujímajú o to, či je živý alebo mŕtvy. Jediné, čo tých ľudí zaujíma je to, ako sa dobre sfajčia, zabavia a opijú.

Zakaždým, keď prešlo auto, zbystrila pohľadom a potom klesla, keď auto nezastavilo.

Vážne by už chcela ísť domov, kde ju čaká teplo a najmä posteľ. Môže byť niečo lepšie ako teplá posteľ, ktorá na vás čaká vždy s otvorenou náručou ?

Pozrela na Sama hneď po tom, čo niečo začal brblať. Dúfa, že ho už nikdy neuvidí, no vie, že je to nemožné. Sú to predsa spolužiaci.

Pýta sa samej seba či je zlý človek, keď začala chodiť s niekým, koho mala len rada.

Bude si niečo po zobudení Sam pamätať ? Keby ho videla Tori, určite by mu dala príručku, ktorú si zaslúži. Bolelo by ho to dvojnásobne, pretože by dostal aj za to, ako sa ku nej choval.

Keď pri nej zastavilo čierne auto, vedela, že je to jej odvoz. Pozrela sa na Sama a chvíľu, naozaj hodnú, rozmýšlala, či ho má zobrať zo sebou, no potom to rozmazala ako fľak a rozutekala sa ku autu, ktoré hneď otvorila.

Ovialo ju hneď príjemné teplo a vôňa auta. Mimovoľne sa usmiala a pozrela na dotyčného, ktorému do tváre nevidela, no vedela, že sa pozerá rovno.

Zapol rádio, ktoré hralo potichu a naštartoval. Jednou rukou držal volant a pozeral vpred a druhou šmátral po mikine, ktorá sa nachádzala vzadu. Bez slova jej ju podal a ona si ju s tichým poďakovaním zobrala.

Keď si ju navliekla, cítila typickú vôňu, ktorú zbožňuje. Môže voniať niečo krajšie ako voňajúci chlap, ktorého milujete ?

Šoféroval pomaly a opatrne. Keby nebola v jeho aute, šiel by rýchlo a ešte by vypol svetlá a dúfal, že niekde narazí. Prečo ? Pretože ho nebaví život, kde nie je jeho najlepší priateľ a môže za smrť dvoch kamarátov. Dokonca za smrť ženy. Nevyčíta si len on sám, ale vyčíta mu to aj Mattova matka.

,,To vedľa teba ležal Sam ?"

opýtal sa bez pobavenia v hlase. Už mu nič nepríde vtipné, pretože si myslí, že on nemá dôvod smiať sa.

Rose prikývla aj keď nemal šancu vidieť ju. Po pár sekundách si to uvedomila a vyslovila tiché hej.

,,Je ti teplejšie ?" znova vyslovila tiché hej. Bola rada, že vedel, kde je. Veď kto by nevedel ? Každý vie o každej párty, ktorá sa rozširuje po škole.

Walter to vedel automaticky, pretože kde inde by bola v sobotu ráno o jednej ? Bol rád, že si nedal tiché zvonenie ako zvyčajne, pretože by tu inak nebol a ona by ho márne čakala. Bol dokonca rád aj za to, že nespal na uchu, ktoré nie je hluché.

Obom sa páči hudba, ktorá hrá. Pomalá a hodí sa na chvíľu, v ktorej sa nachádzajú.

Cez kapucňu, ktorú má, mu nevidí do tváre, za čo by bola nesmierne rada. Nemala ešte šancu ho poriadne vidieť.

,,Myslíš, že si môžeš dať dolu kapucňu ?" automaticky alebo skôr reflexne, pretože sa jednalo o obranu, pokrútil hlavu.

V mysli sa mu vynorila hneď otázka "Je normálna?" no odpoveď je, že je len zvedavá.

Jeho ruky zovreli volant, no ona sa aj tak necítila nebezpečne.

,,Walter, prosím."

Pozerala naňho s pohľadom, ktorým hovorila, že je všetko v poriadku a že chápe, ako sa cíti.

Má jej ukazať niečo, čo videlo len pár ľudí ? Má vidieť to, čo Tori, matka, otec a doktor ? Tori neušla,matka ho miluje, doktor má v práci ho vidieť a vyšetrovať a otec sa mu vyhýba. Je to dva dva a on sa cíti nerozhodný.

,,Sľubujem, že jediné gesto, ktoré uvidíš, bude môj pohľad, ktorý bude chapajúci a nebudem na teba pozerať s nechutnosťou."

Dotka sa jeho ruky a on chcel, aby ju tam mala stále. Chcel sa jej ukázať, no potom to zavrhol a zrýchlil.

Myslel si, že sa bude báť, ale nejavila žiadny náznak toho, že sa bojí. Vypol svetlá a zrýchlil ešte viac. Keď si myslela, že sa cíti bezpečne, mýlila sa.

,,Walter spomaľ !" zakričala, no on to nepočul až tak hlasno. Pritiahla si bližšie pás aj keď vedela, že jej to nepomôže.

,,Ty nevieš, aké zviera som !"

zakričal, z čoho jej zovrelo srdce. Rozopla si pás a cez slzy, ktoré ani nevnímala a nevedel o nich, pozrela na Waltera.

,,Zastav lebo vyskočím !" Prudko zastavil a ona hlavou vrazila o palubnu tosku. Vyletela z auta a držala si čelo, z ktorého tiekla krv.

Bolelo ju to a v hlave jej dunelo. Chcela si sadnúť, no bolesť jej stúpla do celého tela a ona sa cítila ako v ohni. Cítila sa ako človek, ktorý behá v hroznom teple a potom sa prudko zohne. Zacíti nával tepla a zakrúti sa mu hlava.

,,Nastúp Rose," povedal to kľudným hlasom, no ona nevnímala nič. Vnímala len intenzívnu bolesť.

Otočil si ju k sebe a zhrozil sa. Stiahol si mikinu, biele tričko, skotúlal do gulky a priložil jej ho na čelo.

Keď sa naňho pozrela, skoro onemela. Zabudla na bolesť, ktorá ju spalovala a začala mu prechádzať prstami po hrudi, prsiach, bruchu a znovo všetko zopakovala.

Jeho jeden kútik sa dvihol, pretože pozoroval jej tvár a ústa, ktoré boli jemne pootvorené.

Jeho kútik klesol, keď začala prechádzať po jeho tvári. Prstami jej prešiel po perách, pretože na nich mala vytvorený úsmev. Nie falošný, ale úprimný, preto ten dotyk, pretože ho to prekvapilo.

,,Stále rovnako krásny."

Prudko sa od nej dotiahol a otočil sa jej chrbtom.

Rose ostala stáť, ale všetko sa jej pomaly krútilo. Videla, ako napína svaly a navrela mu žila na krku. Nebála sa, pretože vie, že jej sa nedotkne.

,,Ako toto, kurva, môžeš povedať, Rose ? Ty nevidíš ako vyzerám ? Nebuď hlúpa."

Mal výraz šialenca, no stále sa ho nebála.

,,Ja že som hlúpa ? Walter, si stále rovnaký. Ako si môžeš myslieť, že krása je všetko ? Prečo by človek nemohol vidieť aj vnútornú stránku ?"

,,Lebo aj moja vnútorná stránka vyzerá príšerne. Zabudla si, čo som ti robil, Rose ? Myslís, že mám vnútro čisté ako voda ? Myslel som si, že si múdrejšia."

Mávla rukou a hodila mu krvavé tričko späť. Otočila sa mu chrbtom, pretože má v pláne ísť sama domov. No potom sa otočila a pozrela naňho výrazom, po akom on už netúži.

,,Vieš čomu nechápem Walter Davis ? Ako som mohla od dvanástich milovať tvoju príšernú stránku a nechávať si to, čo si mi robil. Si idiot, keď si myslíš, že krásna je všetko len kvôli tomu, že si vyzeral ako boh.
Keď som sa do teba zamilovala ako boh si nevyzeral. Bože, chápeš ? Päť hlúpych rokov som ťa milovala. Aj cez to, že sa nechal Sam vyfajčiť inou a strkal vtáka inde počas nášho vzťahu, stále vedieš, pretože si kráľ idiotov."

Otočila sa a jej silueta sa vzďalovala. Celou svojou silou kopol do auta a jeho zúfalý výkrik počula Rose, ktorá rozmýšlals nadtým, či sa má vrátiť alebo pokračovať v ceste.

Walter si sadol do auta a šiel veľmi pomaly so zhasnutými svetlami za Rose, pretože si myslel, že keby ju poždiadal o nastúpenie, odmietla by. No opak by bol pravdou. Chcel, aby bezpečne prešla domov.

Beauty and the beast ✔Where stories live. Discover now