Nová kamarátka

6.2K 352 2
                                    

Rose ráno s nevôlou vstávala. Vec, ktorá sa udiala pred dňom, jej nedávala spať.

Absolútne nemá záujem o školu a to z triedy patrí medzi najlepšie, čiže učenie je niečo, čo ju napĺňa.

Jedno pozitívum bude to, že ma novú kamarátku. Teda, nepoznáju dosť dobre na to, aby ten titul mohla nosiť, ale za tých pár minút a giest, si ju získala.

Absolútne nečakala, že jej zaklope na dvere a s pozbudzujúcimi slovami jej podá mikinu, od ktorej sama bola mokrá.

Ba čo viac ju prekvapil Sam. Plne vedomá si je toho, že si ju už nevšimne. Ale ako sa hovorí "Činy hovoria hlasitejšie ako slová."

Rose to berie tak, že Sam čo povie, urobí. Neriadi sa tým, čo poviedia iní. Koná podľa situácie, ktoré si vyžadujú činy. Čin, aký vykonal na párty.
  
Ešte to sobotnajšie ráno zbehla do otcovej pracovne, kde sa na krásnom, vyleštenom stole nachádzala čierna lepiaca páska, ktorou si dala dokopy čierne okuliare.

Vyzerá naozaj komicky, ale inú možnosť nemá. Trvalo by dlhšiu dobu kým by jej urobili nové.

To, že sa strápni, jej nevadilo. Čo môže byť horšie ako to, že polovica Lancastrovskej strednej videlo jej prsia a stojaté bradavky ?

Tak či onak, je jej to jedno. Dva roky uplnú rýchlo a ona si pôjde po vyšľapanom chodníčku, kde ju čaká budúcnosť. Budúcnosť menom vysoká škola. Vie, že tam pôjde s novým štítom, pretože ju tam nikto poznať nebude.

  S výdychom si nasadila opravené okuliare a pred veľkým zrkadlom si nacvičovala grimasy. Pokojná, ignorantská, nahnevaná, láskavá, smutná.
 
Rose je až veľmi ľahký terč, preto je z časti stredobodom posmeškov. Druhá časť je kvôli tomu, ako vyzerá.

   Čím viac si nacvičuje, tým viac to zaberá.

,,Dobré ránko, ľudkovia."

S úsmevom sa posadila za stôl, kde ju už čakala typická, obľúbená malinová kaša.

Lucie sa každý deň čoraz viac čuduje, ako jej to môže chutiť každý deň. Veď predsa, komu by chutilo niečo, čo chutí rovnako a jete to každý deň, ráno už dva roky ?

Dereck bol zahľadený do dnešných novín, ktoré mu zakrývali celú tvár.

Lucie, ktorá bola otočená chrbtom k Rose, robila raňajky svojmu mužovi. Vyžiadal si volské oká na šunke. Keď sa s panvicou a úsmevom otočila, zrak jej spadol na Rose.

,,Rose ? Čo to máš za okuliare ?"

Dereck posunul nižšie noviny, spod ktorých mu trčali len modré oči orámované okuliarmi.

,,Oh to," chytila si okuliare, ktoré dala dolu a zahľadela sa na nich. Automaticky sa jej vyhodila párty. Pokrčila drobným nosom.

,,Podarilo sa mi ich pokaziť."

Prvé klamstvo, ktoré bolo smerované rodičom. Teda vlastne len matke, otec ju len pozoroval a počúval situáciu.   

Lucie bola v tom, že vraví pravdu a preto naložila volské oká svojmu manželovi na tanier. Myslela si, že prečo by ju klamala ? Veď to ešte nikdy neurobila.

Dereck zložil noviny vedľa seba a s úsmevom poďakoval.

,,Vždy vieš, čo s vajcami."

Jediný on sa zamial, pretože Rose nechápala a Lucie, ktorá veľmi dobre chápala jeho dvojzmysel, ho zabíjala pohľadom.

Počas toho, ako sa smial, si odhryzol z čerstvého rožka. Lucie stále pozerala na Derecka, ktorý na ňu žmurkol. Rozhodla sa to nechať tak a pozrela na Rose, ktorá dojedala kašu.

,,Vieš, čo budete robiť v škole ?" s milým úsmev sa opýtala, ale Rose neodpovedala, len pokrútila hlavou, čím sa jej z nosa posunuli okuliare.

,,Ale vidím to na fajn deň. Dá sa povedať, že som si našla novú kamarátku."

Dereck, ktorý na tanieri už nič nemal, sa obrel o drevenú stoličku a začal tlieskať. Obe naraz naňho hodili nechápavy pohľad. Keď videl ich pohľady, prestal. Odkašlal si.

,,To je dobré, drahá, bolo veru načase." Povedal to pokojným hlasom, no bola tam štipka pobavenia.

Rose okrem Waltera, s ktorým sa bavila len občas, nemala nikoho.

Lucie pokrútila hlavou nad svojim manželom, o ktorom si myslela, že zjedol vtipnú kašu a pohľad upriamila na svoju jedinú dcéru.

,,Ako sa volá ?"

Rose si utrela do bieleho obrúska ústa a usmiala sa. Bol dobrý pocit mať priateľku. I keď je pravda, že ich konverzácia postávala iba z toho, ako sa jej nepáčilo, ako sa k nej zachovali, vedela a hlavne cítila, že je to začínajúce priateľstvo.

Zistila len meno a že je nová. Volala jej mama, počas konverzácie, ktorú spolu viedli. Bála sa o svoju najmladšiu dcéru, ktorá je červto prisťahovaná.

,,Tori. Volá Tori Brandt. Je tu nová, budeme spolužiačky a očividne kamarátky. Vyzerá naozaj milo, i keď je pravda, že vyzerá ako tie typické paničky, ktoré sú populárne a majú všetko."

***

,,Ahoj ," milo sa usmiala Tori, ktorá si na obede sadla pri Rose.

Trvalo jej dlhšiu dobu ju nájsť, pretože Rose sedela tam, kde ju bolo najmenej vidieť.

,,Ahoj," povedala to bez záujmu v hlase a ďalej sa venovala knihe, ktorá ju ničím nezaujala, no i tak to dočíta, pretože knihám dáva šancu.

No keď spoznala hlas, rýchlo zdvihla hlavu a pozerala na usmievavé dievča so žiariacim úsmevom.
  
Sadla si a z tašky, ktorá bola položená na jej kolách, vytiahla obedár, kde sa nachádzala ryža s rezňom.

Rose sa začala smiať, pretože jej to prišlo naozaj komické. Nikto na škole si nenosí vlastné jedlo, všetci si ho kupujú. No prekvapilo ju to, pretože úprimne čakala zelelinový alebo ovocný šalát.

Keď počula ako sa  Rose príšerne smeje, začala sa smiať tiež. Rose sa cítila uvoľnená, pretože sa okrem rodiny s nikým nesmiala.

Rose sa smiala na tom ako sa smeje Tori a Tori na tom, ako Rose.

,,Prepáčte dámy, že vás vyrušujem, ale môžem sa naobedovať s vami ?"

Sam držal tácku v ruke a s úprimným úsmevom prešiel pohľadom raz na Rose a raz na Tori.

Tori čakala kým sa neozve Rose. Predsa len, ona tu býva a chodí do školy dlhšie a vie, čo je zač. Myslí si, že to, že jej pomohol, ešte nič neznamená.
 
Prstami si prehrabol vlasy od nervozity a chystal sa otočiť, keď jeho uši zachytili hlas a telo zastalo.

,,Myslím, že jedno volné miesto by sa našlo."

Sam sa otočil a sadol si vedľa Rose a naproti Tori. Necíti sa blbo, že medzi nimi sedí. Cítil sa blbo, keď sedel medzi Mattom a Walterom.

Watler mu stihol ešte ponadávať, ale Sam bol ticho, pretože si poznal kamaráta a vedel, že ho to už dávno prešlo.

Chlapi nie sú ako ženy. Keď sa žena poháda so ženou, trvá dlhšiu dobu, pokiaľ sa začnú baviť. Chlap, keď sa poháda s chlapom, ihneď na to zabudnú a tvária sa, akoby nič.

,,Našla si si novú kamarátku ?"

pozeral s úsmevom na Rose, ktorá pohľad ihneď upriamila na Tori.

Tori sa usmiala. Bez toho, aby sa pozrela na Sama, slová, ktoré vyslovila, mali patriť jemu, no i tak hľadela na Tori.

,,Ona si našla mňa."

Myslela tým, ako jej pomohla a prišla za ňou domov. V hĺbke duše cítila, že toto blonďavé stvorenie, ktoré má hnedé oči, bude jej nová kamarátka. Nie nová, najlepšia. Taktiež cítila, že chlapec, ktorý sedí po jej pravici, nebude už ten, ktorý si ju nevšimne. Cítila priateľstvo.

//Nikto z nás nevie, aká bude ďalšia zmena, aká nečakaná príležitosť sa objaví za rohom, čakajúca aby úplne zmenila význam našich životov.//







Beauty and the beast ✔Where stories live. Discover now