Hranolky

7.1K 397 2
                                    

Rose sedela na obede s knihou v ruke a nevnímala hlasy okolo nej. Jej medené vlasy, ktoré stále stáli a boli kučeravé, sa pohybovali tak, ako hýbala hlavou.

Okuliare si posunula ukazovákom a potom sa nim začala špárať v strojčeku. V hlave si predstavovala hlavnú hrdinku a muža, ktorý sa do nej zamiloval počas toho, ako navštevovala nemocnicu.

Hlavná hrdinka Teresa mala rakovinu pľúc. Každý týždeň k nemu chodila na chemoterapie a snažil sa ju zachrániť. No márne.

Zo začiatku vyzerala ako normálna žena, no po čase chudla. Rakovina jej zabraňovala chuť do jedla a ťažko sa jej stravovalo. Vykašliava krv a strašne kašle. Keď bola jej matka tehotná, bola ťažká fajčiarka.

Keď sa Teresa narodila, jej matka sa to snažila dohnať a preto fajčila čoraz viac a čajtejšie.

Fajčila v jej blízkosti a celý dom, veci, boli napachnuté. Cigaretový dym spôsobil Terese rakovinu.
Nakoniec jej matka zomrela, keď mala Teresa dvadsať.

Zamilovaný, dvadsaťosem ročný doktor nenachádza spôsob ako zachrániť Teresu, a preto sa jej snaží spríjemniť život tak, že jej plní sny.

Dvadsaťpäťročej Terese sa život kráti a ona čoraz viac zamiluváva do človeka, ktorý je jej oporou a naží sa jej pomôcť.

Will robí nemožné, aby ju zachránil. Teresa sa so svojim život vysporiadáva a čaká na svoju smrť. Will nepovedal o svojej láske k Terese a ona o svoje k Willovi.

Jej oči blúdili po malých písmenkách a srdce sa jej rozbúchalo. Zaostrila zrak a rýchlo začala čítať.

,,Dopekla Teresa ! Nehovor, že umrieš ! Čo to nevidíš ? Ja ťa milujem ! Počuješ ?! Robím čo môžem, aby son tvoj prekliaty život zachránil. Snažím sa ti ho aspoň uhľahčiť. Prosím Tes, odvďač sa mi tak, že prestaneš hovoriť, že umrieš, dobre ?"

mokrá slza mu tiekla dolu ovalnou tvárou a zachytila sa na malom strnisku. Teresu pichlo pri srdci.

Dlane dal za jej krk a palcami jej hladkal zaslzavené líca. Jeho dlhé prsty ju príjemne hriali za krkom.

,,Ty ma miluješ ?" šepla a on prikývol. Dívali sa jeden druhému do očí. Fascinovali ju jeho veľké, tmavé oči.

Willova hlava klesa doprava a pomaly, pomaličky sa približoval. Keď nevidela jeho tmavé oči, ale videla, že ich ma zatvorené, zavrela ich tiež. Keď cítila, že jeho pery sa jemnunko dotkli tých jej, prehovorila.

Beauty and the beast ✔Where stories live. Discover now