Vojaci

6.2K 342 0
                                    

Bolo desať hodín a všetci druháci boli usadení v jedálni, kde čakali na zaujímavú návštevu, ktorá by mala čochvíľa doraziť.

Žiaci tvorili kruh, do ktorého vstúpia osoby, ktoré zavítajú.

Rose sedelela na začiatku a po ľavej strane jej robila spoločnosť Tori. Sam bol tentoraz usadený medzi Mattom a Walterom.

Za týždeň sa stali s Rose celkom dobrý priatelia. Nie že by Tori bola odstavená na druhú koľaj, ale Sam ju poprosil o to, aby počas obedov, na ktorých pri nich sedel, nenadviazovala žiadnu konzerváciu s Rose. Iba ak by sa jej niečo opytála. Tým pádom mal Sam čas dostatočne spoznať Rose.
 
Dvere sa otvorili a dnu vstúpili traja chlapi, na čele riaditeľa Driwera. Chlapi s riaditeľom vstúpili dnu do kruhu a ostatní na nich zvláštne a nepochopiteľno pozerali. Najmä Walter, ktorý s odporom hľadel na mladého muža, ktorý mohol mať niečo po dvaciatke. Hľadel na jeho tvár, ktorá bola zdivočená.

Chlap cítil pohľad a so založenými rukami za chrbtom a vystretou pózou zachytil očami Walterov pohľad.

Walter si založil ruky na prsiach a s povyšeneckým úsmevom sa zošuchol na stoličke nižšie.

Chlap, ktorý bol po dvoch rokoch zvyknutí na to, ako ho ľudia opovrujú, hľadel na Waltera priamym pohľadom.

,,Žiaci, poprosím ticho. Ako vidíte, máme tu vzácnu návštevu, ktorá si ticho zaslúži. Toto je kapitán Rosales a toto sú jeho dvaja najlepší vojaci. Slovo dávam pánovi Rosalesovi, ktorý vám toho povie omnoho viac ako ja."

Odstúpi kúsok od kapítana a vojak, ktorý stál po ľavici riaditeľa, pristúpil bližšie ku kapitánovi. Vojaci mali za chrbtom ruky a kapitán ich mal zložené na prsiach.
 
Červenovlasé dievča s modrými očami hypnotizovala vojaka, ktorý stál oproti nej.

Keď zachytil pohľad, jemne sa mu nazdvihol kútik úst a jemne sklonil hlavu na znak pozdravu.

Dievča sa jemne zasmialo a Wolf, ktorý sedel vedľa nej a smskoval svojej novej internetovej a nádejnej priateľke, s ktorou sa bohužiaľ ešte nestrel, otrhol pohľad od telefónu a pohľadom, ktorý znamenal nevyrušuj, mám prácu, čakal pokiaľ zachytí jeho pohľad, no červenovláska mala na práci úplne niečo iné. Pohľady si vymieňala s vojakom.

,,Dámy, páni, som kapitán Rosales a toto," ukázal na chlapa s divočenou tvár, ktorý stále s jedným okom dobrým a druhým nevidiacim, hľadel na Waltera, ktorý sa usmieval ako slniečko na hnoji kvôli tomu ako vyzerá. ,,Ron Rowe."

Ron sa otočil okolo svojej osi, aby ho mohli všetci vidieť. Okrem Waltera sa nik naňho s opovrhovaním nepozeral.

,,A toto je Lake Nath."

Urobil to, čo Ron, a svoj pohľad upriamil znova na červenovlásku, ktorá sa začervenala a usmiala.

Kapitán Rosales, ktorý ma meno skôr ako policajt a nie ako vojak, sa začal prechádzať, aby ho mohli všetci vidieť.

,,Vojak Ron utrpel vážne zranenie, keď naňho jeden muž, ktorý bol psychicky narušený, vylial kyselinu na tvár. Vyzeralo to omnoho horšie ako teraz. Za sebou má dve operácie. Niekoľko dní bol v spánku. Je jeden z najlepších. Nikto nečakal, že prežije, ale stalo sa. Nedal sa odradiť a robí to, že je jeho sen, v čom je dobrý a najmä to, čo ho napĺňa."

Sam pozoroval Rose ako so záujmom počúvala. Rose cítila pohľad a preto očami behala po ľuďoch, až sa jej zastavil na Sama, ktorý sa ihneď usmial. Úsmev mu opätovala.
 
Matt, ktorý hľadel so záujom na Waltera, ktorý sa díval na Rona, dostal nápad.

Drgol Waltera, pričom dostal záujem aj od Sama.

,,Kámo, čo tak prihlásiť a stať sa vojakmi ?"

Beauty and the beast ✔Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang