Gökkuşağı -9-

16.8K 1.2K 282
                                    

Skylar Grey - Words

İyi okumalar...

Alkım'ın kolları arasında ne kadar süre kalmıştım bilmiyordum ancak kendimi geri çektiğimde titremem kesilmişti. Bundan 3 sene önce, gözlerimi hastanede açtığım o gün hayatım değişmişti. O gün Altan'la bir sebepten dolayı kaçıp gitmiştim ve gün sonunda o ölmüş, ben de hafızamı kaybetmiştim. Ailem ve arkadaşlarım hafızamı kaybettiğimi benden gizlemişlerdi. Hatırlamamı istemedikleri bir şeyler vardı.

Olanlar benim için çok mu ağırdı? Öyle olmalıydı. Eğer cidden Altan'ın ölümüne tanık olmuşsam bunu bu kadar hızlı atlatamayacağım ortadaydı. Onun öldüğü anı hatırlamıyordum, evet ama neden onun öldüğünü gizlemişlerdi benden? Madem benim yanımda öldüğünü hatırlamıyordum, en azından öldüğüne dair bilgi verebilirlerdi. Gerçi ben Altan'ı da hatırlamıyordum.

"Üzülme." Alkım'ın mırıldanmasıyla başımı kaldırıp ona baktım. Dudaklarında hafif bir tebessüm oluşmuştu. "Her şeyi açıklığa kavuşturacağız, tamam mı?"

"Peki sonra ne olacak? Her şeyi öğrendiğimde yine evde tıkılı kalmış biri olacağım."

"Belki olmazsın." dedi kendi kendine. Kaşlarımı çatsam da Alkım, devamında bir şey söylememekte ısrarcıydı. İleriye doğru bakıp gözlerini yeniden bana çevirdi. "Geri dönsen iyi olur, ben de buradan çıkacağım. Annenle konuşmayı unutma."

"Tamam, peki." deyip geriye doğru bir adım attıktan sonra yeniden Alkım'a döndüm. "Aklıma takılan bir şey var."

"Sor."

"Bana sözel derslerimde yardımcı olacak Yasin ile Gökçe'nin flört ettiği Yasin aynı kişi, değil mi?"

"Bunu çoktan anladığını düşünmüştüm. Yasin'in geleceği gün Gökçe'nin sizde olmasının nedeni buydu hatta."

Gözlerim kısılırken kafamı onaylamazca iki yana salladım. "O gün de Yasin hasta değildi, değil mi?" Alkım, ellerini iki yana açıp alt dudağını sarkıttı. "Anlamıştım." diye mırıldandım. Elini uzatıp kafamın üzerine birkaç kere hafifçe vurdu.

"Hadi, o müthiş zekanı test kitaplarıyla çürüt. Her ne kadar baban beni kovsa da özel hocandım sonuçta."

"Ya, amacın da bana bir şeyler öğretmekti sanki."

"İşimi hakkıyla yaptığımı düşünüyorum."

Gözlerimi devirip güldüm. Yaşadığım duygusal karmaşaya anlam vermeye çalışsaydım çok daha derinlerde kaybolacağımı hissetmiştim. 2 dakika öncesine kadar titrerken şimdi birden gülümsememi anlamlandırmaya çalışmamıştım o yüzden.

"Yasin ne amaçla Gökçe'nin hayatına girdi peki?" diye sordum. Her ne kadar Gökçe'ye ve Bora'ya benden sakladıkları gerçekler için kızgın olsam da yine de kalplerinin kırılmasını istemiyordum. Yasin eğer Gökçe'nin duygularıyla oynamak için onun hayatına girmişse...

"Altan hakkında ne bildiklerini öğrenmesini istedim, bu yüzden Gökçe'nin hayatına girdi. Git kızla flört et diyen ben değildim, tamamen kendi tercihi. Hoşlanmış olmalı."

Her ne kadar içime sinmese de başımı salladım. Gökçe'ye bilgi amaçlı yaklaşması hoşuma gitmemişti, ondan şu an hoşlanıyor olsa da Gökçe'nin bunu bilmesi gerektiğini hissetmiştim. Yine de duygularıyla oynamıyor olması beni rahatlatmıştı. En azından gerçekten Gökçe'den hoşlanıyordu.

"O zaman ben çalışmaya dönüyorum." Alkım, gözlerini kırpıştırarak beni onayladığında arkamı dönüp ondan uzaklaşmaya başlamıştım. Kulağımda çınlayan kalbimin atışlarını görmezden gelmek çok zordu. Kendi kendime bunun normal bir durum olduğunu anlatmaya çalışıyordum. Alkım etkileyici bir erkekti, bu yüzden ondan etkilenmem imkansız değildi. Kendimi kaptırmadığım sürece bir sorun çıkmazdı nasılsa.

GÖKKUŞAĞIWhere stories live. Discover now