Kapitola 42

8.8K 473 5
                                    

Na silvestr mám jít k Danovi na párty. Oblékla jsem si proužkované triko pod to tílko a rifle. Namalovala jsem se a šla si obout boty. Nečekala jsem , že party bude nějak dobrá, ale lepší než  trávit silvestr u Charlotte a dívat se s ní na nudný přírodovědný film.Doma jsem taky být nechtěla. Podívala jsem se do kuchyně.

"Já už jdu." křikla jsem, aby mě máma slyšela.  Podívala jsem se na hodiny, čas vyrazit. Loudala jsem se ulicemi a přemýšlela, jestli se mi tam vůbec chce. Dan mě tam pozval a já řekla, že tam dojdu, ale chtěla bych to vzít zpátky a jít k Charlotte. Čím blíž jsem se blížila, tím jsem byla nervóznější. Stála jsem před mrakodrapem a přemýšlela, co udělám.

„Ahoj." řekl kdo si za mnou. Otočila jsem se a uviděla Andrewa.

„Ahoj." usmála jsem se.

„Ty někam jdeš?" vyzvídal.

„K přítelovi na party, ale moc se mi tam nechce."řekla jsem.

„Jdu tam taky, můžeš se přidat." usmál se. Přikývla jsem. Vydali jsme se po schodech, abychom si víc povykládali. Andrew mi o dost zlepšil náladu, takže jsem se musela jen usmívat. Unaveně jsme se doplazili k dveřím od Danova bytu. Andrew vzal za kliku, bylo otevřeno. Vevnitř se na sebe mačkalo aspoň padesát lidí. Pohledem jsem hledala Dana, ale nenašla ho. Drala jsem se za Andrewem, který mířil ke stolu s jídlem a pití. Nalil dvě skleničky a jednu mi podal.

„Nevíš, kde je Dan?" zeptal se jednoho kluka.

„V ložnici, proč?" podivil se.

„Ona jde za ním." vysvětlil a ukázal na mě.

„Neměla by tam chodit, on..." bylo mi jedno, co říká.Jela jsem kvůli Danovi. Vyrazila jsem k ložnici, stiskla kliku a zarazila se. Objevil se na mi pohled na Dana a Charlotte, jak se líbají.

„Brí?" zarazil se Dan. Otočila jsem se a utíkala pryč z téhle otřesné party. Čekala jsem, až dojede výtah. Chtěla jsem domů, brečela jsem.

„Brí, prosím počkej." běžel za mnou Dan. Nemohla jsem čekat na výtah, proto jsem začala šlapat po schodech.

„Brí? Sakra počkej, tahle hra mě nebaví." řval za mnou. Uřícená jsem vyběhla na ulic a utíkala dom.

Došla jsem domů až kolem čtvrté ráno, ještě jsem se šla projít, abych se uklidnila. Na stole ležel vzkaz.

Brí omlouvám se, ale já jsem se musela odstěhovat, vzala jsem i Claire.

Ne tohle ne.  Proč dnes? Pitomý Silvestr vše zkazil. Byla jsem vyčerpaná,tak jsem si šla lehnout. Neusnula jsem. Táta dojel až ráno a zuřil. Nemluvil se mnou a zavřel se do pracovny. Na mobilu jsem měla milión zmeškaný hovorů a milión sms od Dana. Lehla jsem si do postele a dívala se na strop. Takhle to mělo skončit, Dane.

Don't Tell MeWhere stories live. Discover now