Capitolul 10

210 41 5
                                    

Emma p.d.v


"Purtatorul de cuvant al Gotham City Police Departament tocmai a confirmat faptul ca noaptea trecuta trei barbati au incercat sa intre prin efractie chiar in depozitul de arme al orasului. Au fost opriti de Nightwing. Intrebarile care ne macina sunt: chiar avem nevoie de asa-zisi supereroi care sa ne apere? De ce politia nu este capabila sa ne protejeze? Cine sunt acesti ingeri pazitori ai Ghotam-ului? Am incercat sa discutam cu comisarul James Gordon, insa..."

-Ce e in neregula cu orasul asta? Oameni imbracati in lilieci zburatori? Pe bune? Au nevoie de consiliere psihologica, nu de reclama gratis la TV.

-Nu e chiar atat de rau. Poate ca politia nu poate sa ne apere de orice raufacator. Aici intervine Batman.

-Serios? Un tip costumat face treaba politiei, dar nu e platit, insa cei care ar trebui sa aresteze raufacatorii sunt platiti din salariile oamenilor.

-Cand ai devenit o fana infocata a departamentului de politie?

-Nu sunt o fana infocata, doar ca nu mi se pare drept.

-Aha! Nu mai pierde timpul si grabeste-te! Vei intarzia la scoala!

Masina te asteapta deja.

-Ah, da! Masina particulara care imi sta la dispozitie cu tot cu sofer, gata sa ma duca unde vreau eu, cand vreau eu. Nimic ciudat in asta!

-Grabeste-te! Zice mama dandu-si ochii peste cap. O imbratisez si cobor cu liftul pana la parter. Liftul are oglinzi in loc de pereti, iar pe cel exterior sticla transparenta care imi permite sa admir panorama Ghotam-ului. Imi place orasul asta, chiar si scoala. Mi-am facut prieteni, inca nu m-am facut de ras si am un super apartament. Usile liftului se deschid cu un clinchet si pasesc in hol. Totul e decorat cu bun gust, personalul hotelului vazandu-si de treaba si raspunzand imediat oricaror cereri ale clientilor. Mda, nu ma pot astepta la altceva in afara de perfectiune de la ceva ce poarta numele Wayne. Mai ales daca pe acel ceva sta scris cu litere mari aurii acest nume. Soferul imi deschide portiera si intru in masina neagra cu geamuri fumurii asteptand sa porneasca. Cum ziceam, perfectiune. Imi e dor sa merg pe jos pana la scoala, dar mama a insistat ca e mai sigur cu masina si nu pot nega ca imi place sentimental de confort si mandrie cand stau in aceasta minunata masina ce nu pare deloc ieftina.

Soferul opreste in parcarea Academiei si coboara pentru a-mi deschide portiera. Cobor la timp pentru a vedea o motocicleta

intrand in parcare cu viteza neobisnuit de mare, facand o oprire brusca. Posesorul ei coboara si isi da jos casca de protectie, lasandu-ma sa-l vad pe nimeni altul decat Damian. Imediat apare si o limuzina neagra care opreste in apropierea noastra, din ea coborand Dick. Imi dau seama ca am ramas holbandu-ma la el numai cand simt o mana pe umarul meu. Tresar si ma intorc, fiind intampinata de un Connor care ma priveste amuzat.

-Buna! Te-am speriat?

-Nu. Sunt bine.

-Vii la ore sau vrei sa te las aici sa poti admira in voie privelistea?

Simt cum ma inrosesc si dau din cap in semn de negatie.

-Ok atunci, sa mergem!

Isi pune bratul drept peste umerii mei si ma conduce asa pana in interiorul scolii.

-Ce numar?

-Cum?

-Care e numarul dulapului tau?

-Oh! Hmm... 349!

-Perfect. Eu am 351! Esti in clasa cu Meg, nu?

-Da. De ce?

Batgirl -Secretul LiliaculuiWhere stories live. Discover now