Capitolul 18

243 23 23
                                    

Roy p.d.v

-Al dracului cod de acces! Cum ar trebui să intrăm?

Ches mă privește dezaprobator după care îngenunchează lângă mine lângă panou și doar apăsând aparent la întâmplare câteva taste se aude un clinchet mic ce anunță deschiderea porții.

-Cum ai reușit să faci asta?

-Am o mulțime de talente ascunse, dragule. Dacă vrei, poate mai tarziu îți voi arăta încă unul.

Îmi face cu ochiul și se strecoară în curtea ce îi aparține lui Lex Luthor. Luna plină are avantaje și dezavantaje. Putem vedea perfect poteca pietruită ce șerpuiește printre luxuriantele sculpturi din gradina uriașă însă putem fi observați mai usor de gorilele lui Luthor. Ăsta e motivul pentru care ne furișăm printre umbre până ajungem la zidul imensei vile. Ches rămâne în urma mea în timp ce eu deschid încet una din ferestrele de la parter. Dupa ce intru și mă asigur ca nu e niciun pericol o ajut și pe Jade să treacă prin cadrul ferestrei.

-Sunt însărcinată, Roy, nu am rămas fără membre. Spune ea încruntându-se.

-Știu, scumpo, doar că nu vreau să te răcești, atâta tot.

-Bărbații!

Își dă ochii peste cap și deschide încet ușa. Știu care e planul. Cu doar câteva ore înainte stabiliseram totul. Memorasem schița casei și acum știu exact unde trebuie să ajungem. Biroul lui Luther e la al doilea etaj. Deja dezactivasem senzorii de mișcare și ne putem mișca în voie fără să alertăm bodyguarzii. Ne mișcăm silențios pe holul întunecat și la baza scărilor mă trag înapoi lipindu-mă de perete și ascunzând-o pe Jade cu corpul meu. Nu știu de ce fac asta. Rațiunea îmi spune că e o femeie matură și pe deasupra și asasin de profesie care poate avea grijă de ea și singură, dar nu mă pot abține să nu vreau să o protejez chiar cu riscul de a fi eu însumi ucis. O matahală de om îmbrăcată într-un costum negru coboară scările și trece pe lângă noi în timp ce tastează ceva pe telefonul mobil. Sincer, mă așteptam la mai multă acțiune.

Până la ușa biroului totul decurge bine. Intrăm și ceea ce vedem pare perfect normal. Un birou din lemn masiv se află în mijlocul încăperii. În spatele lui o fereastră uriașă tronează pe aprope întreg peretele și dezvăluie grădina învăluită în umbre. O bibliotecă plină de cărți, un fotoliu mare și biroul sunt singurele mobile din cameră. Ches se așează la birou și începe să tasteze pe laptopul lui Luthor căutând informațiile de care avem nevoie. Citesc titlurile cărților din bibliotecă și constat că nu am auzit de niciuna. Avand în vedere excentritatea lui Lex nu ma miră că îi are pe Platon și toți ceilalti mari filozofi înghesuiți acolo.

Sunetul unor pași și o voce cunoscută se aude pe hol. Jade se ascunde sub birou și eu în spatele perdelei întunecate. Mă simt de parcă aș juca "Ascunselea". Îmi pregătesc arcul în cazul în care am fi descoperiți și ar fi nevoie de violență pentru a scăpa de aici.

Lex intră în încăpere și aprinde lumina. Îmi încordez toți mușchii și ascult.

-Ai face bine să îți reconsideri alegerile! În ultima vreme ai fost prea neglijentă. Zice el nervos.

"Oare despre ce e vorba?" Mă întreb eu curios. "Nemernicul ăsta pune ceva la cale."

-Eu îți dau o echipa iar tu o finanțezi. Asta e înțelegerea. O voce feminină autoritară se face auzită și mă trec fiorii. Amanda Waller. Ce ar putea avea în comun Luthor și Waller?

-O adunătură de infractori și criminali nu se poate numi o echipa. Harley a scapat. Wilson e de negăsit. Spune el aproape țipând.

-Uite, Waller, le dau o săptămână. Dacă luni dimineață nu voi avea pe birou un dosar complet în care să am totul despre activitatea lor din ultima lună nu îți mai dau niciun dolar!

Batgirl -Secretul LiliaculuiOù les histoires vivent. Découvrez maintenant