Capitolul 9

274 39 9
                                    

-Mai asteptam mult? M-am saturat sa stam pe tusa.

-Wally! Artemis se incrunta in directia lui si ii face semn sa taca.

-Sunteti siguri ca asta e locul? Continua el ignorand-o.

-Da! Raspund eu incepand sa fiu enervat de atitudinea lui distrata.

Un zgomot ne face sa fim atenti. Doi barbati imbracati in negru se opresc la cativa metri de locul in care ne aflam si incep sa discute in soapta.

-Crezi ca putem avea incredere in el?

-Nu conteaza ce cred eu, nu? Seful vrea sa vorbim cu el si asta vom face!

-Si daca e o capcana? Daca lucreaza pentru politie?

-Nu e o capcana. O noua voce atat de cunoscuta ma face sa imi tin rasuflarea in timp ce Roy paseste in lumina slaba din parcare. Vreau doar sa vorbim.

Cei doi se privesc pentru o secunda, iar apoi isi indeparteaza mainile de la buzunarele sacourilor scumpe italienesti.

-Ce vrei de la don. Falcone? Intreaba unul dintre barbati.

-Informatii.

-Ce fel de informatii?

-Asta va sti doar Falcone.

-Si ce te face sa crezi ca vei obtine o audienta la el? Intreaba celalalt barbat izbucnind in ras. Nimeni nu il vede fara aprobarea secundului sau, iar tu, pustiule, nu o vei obtine.

-Cine este acest secund? Roy se incrunta si isi strange degetele in pumni.

-Uite, copile, nu stiu care iti e jocul, dar asta nu e de tine. Daca vrei informatii cauta pe internet. Nu ne permitem sa pierdem timpul cu tine.

Cei 2 vor sa plece, dar ceea ce spune Roy ii face sa se opreasca:

-Spunei lui Falcone ca stiu cine e Batman.

Vreau sa ma duc si sa-i dau cativa pumni aici si acum pentru ceea ce tocmai a spus, dar o mana ma opreste la timp si ma intorc spre Artemis care continua sa priveasca la cei trei barbati.

-Buna gluma, pustiule. Du-te acasa inainte sa te impuste cineva pentru prostia pe care tocmai ai zis-o.

-Veti da cu piciorul la sansa de a scapa odata pentru totdeauna de Batman? Treaba voastra! Roy se intoarce pe calcaie, dar nu apuca sa faca mai mult de doi pasi ca unul dintre barbati il opreste.

-Stai! Cine esti? De unde stii cine e Liliacul?

-Spunei sefului tau ca sunt dispus sa dezvalui asta doar in schimbul informatiilor de care am nevoie. Se privesc cateva minute in tacere, dupa care barbatii cedeaza.

-Bine! Unde putem da de tine?

-Nu e nevoie sa ma cautati. Va voi gasi eu.

Cei doi se privesc din nou, evident pusi in dificultate de atitudinea lui.

-In regula! Dar daca tii la viata ta, ai face bine sa nu ne tragi clapa. Nu vrei sa stii de ce e in stare Carmine Falcone.

Cei doi pleaca fara sa priveasca inapoi si chiar in momentul in care vroiam sa ies din ascunzatoarea mea si sa-i dau o bataie bine meritata asa-zisului meu prieten sunetul unor pasi apropiindu-se ma face sa raman nemiscat. Nici prietenii mei nu scot vreun sunet, semn ca si ei au auzit pasii. Imi atintesc privirea spre sursa zgomotului si sunt mai mult decat surprins sa recunosc persoana care se apropie de Roy. O fata inalta, bruneta, imbracata intr-un costum verde si o masca pictata ce imi aminteste de pisica ce se facea intotdeauna nevazuta in clasica poveste Alice in tara minunilor. O simt pe Artemis incordandu-se cand o recunoaste pe Chechire .

Batgirl -Secretul LiliaculuiWhere stories live. Discover now