013

27 1 3
                                    

"Dertien?" vroeg ze voorzichtig.

"Nee, zeven."

"Jesus fucking Christ." mompelde Lis.

"Het komt wel goed."

"Je bent al een uur lang non-stop aan het uitleggen over wiskunde en ik kan het nog steeds niet!"

Ik moest lachen om haar hulpeloze stem en de wilde bewegingen van haar armen die ze er bij maakte. Als je er zo over na denkt, is ze compleet het tegen over gestelde van mij. Haar haren waren een donker bruine kleur, het zat altijd onverzorgd in een hoge knot. Haar kleding style was maat XL, alles wat ze droeg was altijd veel te groot voor haar. Ze besteedde veel tijd aan school, maar het wilde nooit echt lukken. Ook haar persoonlijkheid, druk, dramatisch, slordig, was precies het tegenovergestelde van wat ik was. Maar alsnog was ze een van mijn beste vriendinnen.

"Het komt wel goed." zei ik met een glimlach.

"Zo als altijd." Ze rolde haar ogen en moest daarna gapen. "Waarom kon je niet wat eerder komen dan tien uur 's avonds?"

Ik ging onderuit gezakt zitten in de stoel. "Ik ging met Harry afspreken in de ochtend maar ik bleef daar per ongeluk tot zes of zo. Mijn moeder werd boos aangezien ik de hele dag niets aan school had gedaan. Maar ik heb gezegd dat ik je bijles had belooft te geven waardoor ik uiteindelijk nog wel het huis uit mocht, alleen pas na ik had geleerd."

"Heb je haar ook verteld met wie je was?"

"Nee, als ze wist dat ik met een jongen was in plaats van te focussen op school dan zou ik nooit meer het huis uit kunnen komen."

"Wat speelt er eigenlijk tussen jullie twee?" Een kleine nieuwsgierige glimlach verscheen op haar gezicht.

Ik zuchtte. "Ik heb echt geen idee."

"Zijn jullie nu gewoon vrienden? Of juist friends with benefits? Wat nou als hij denkt dat jullie in een relatie zitten?"

"Zitten we dat niet dan?" Ik keek haar vragend aan.

"Jullie kennen elkaar nog maar net en je ging al meteen met hem naar bed, dat klinkt meer als een one night stand. Maar aan de andere kant, hij wilde daarna wel weer met je afspreken, dus misschien vindt hij je wel leuk. Maar hij kan ook alleen friends with benefits met je willen zijn."

"Jezus, ik snap er nu ook niets meer van."

We bleven allebei even stil. Ik staarde in haar boeken en probeerde niet meer aan Harry te denken door me te focussen op haar wiskunde probleem. "Heb je opdracht 23 al gemaakt?" vroeg ik na een korte stilte.

"Jolien, wiskunde is momenteel niet belangrijk. Je moet er achter zien te komen wat er nu speelt tussen jou en Harry, voor het uit de hand loopt."

Ik begon te fronsen. "Uit de hand lopen? Ik moet me concentreren op slagen aan het einde van dit schooljaar. Ik kan dit echt niet gebruiken."

"Fine." zei ze op een sarcastische toon en rolde haar ogen weer. "Maar nee, ik heb die opdracht nog niet gemaakt."

"Probeer hem dan, als je vast loopt zeg het dan maar. Volgens mij is deze opdracht namelijk wel belangrijk."

Ze pakte haar pen op en begon het getal '23' te schrijven aan de kantlijn van haar schrift en staarde vervolgens naar haar boek.

Ik keek een beetje om me heen. Ik moest ook nodig gaan leren voor mijn tentamens. Maar ik had geen zin. En ik kon ook mijn gedachte er niet meer goed bijhouden. Lis had gelijk, ik moet weten in welke positie ik zat met Harry. Maar ik zou geen idee hebben hoe ik er achter moest komen. En trouwens, het is de 21ste eeuw, de jongen vraagt het meisje bijna nooit meer verkering. Hij gaat er altijd wel vanuit dat het goed zit.

The Dark Side Of An Angel (Dutch 1D FF) ON HOLDWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu