Hoofdstuk 20

3.5K 176 8
                                    

P.O.V Louis

"Wat mag Luke niet vertellen" vraag ik nog een keer terwijl ik veder de kleine badkamer in loop.

Lizzy zat met opgetrokken knieën naast de wc tegen de muur, ze keek me geschrokken aan. Haar ogen waren rood en opgezwollen en haar mascara was een beetje uitlopen onder haar ogen. "Niks" zei ze stomst op "er is helemaal niks wat Luke niet mag vertellen" zei ze en keek driegend naar Luke.

Nu richting ik mijn aandacht op Luke, hij beet nerveus op mijn lip piercing en leek in twee strijdt met zich zelf. "Luke wat mag je niet vertellen" "uhhmm" stotterde Luke. "als je het maar laat Luke" sist Lizzy naar hem.

Luke zijn ogen schoten van mij naar Lizzy. Hij zuchtte diep voor hij begin te praten "Lizzy je moet het vertellen Lizz" zei hij. "Ik moet helemaal niks" beet Lizzy hem toe. Nu was ik het zat er was wel duidelijk iets aan de hand en ik wou weten wat. "gaat iemand me nog vertellen wat er aan de hand is of niet" zuchtte ik.

"Lizzy kom op vertel het gewoon" zei Luke. "Nee waarom zal ik" "omdat hij kan helpen" "ik ga het niet vertellen Luke punt uit" "als jij het niet doet, doe ik het" zegt Luke serieus. Lizzy kijkt Luke smekend aan "alsjeblieft Luke" "sorry" zegt hij bijna fluisterend "maar ik moet dit doen.

Lizzy krijgt tranen in haar ogen en rent achter me langs de deur uit. "lizzy wacht" roep ik haar na en wil haar achterna gaan, maar Luke pakt mijn arm "voor je achterhaar aan gaat moet je weten wat er aan de hand is". ik knik "oke vertel maar" Luke zucht en haalt een hand door zij haar "dit kunnen we niet met zijn tweeën, de rest moet het ook weten" ik kijk hem verbaast aan maar knik dan toch.

Luke loopt voor me de kamer uit richting de rest. "Luke had je een beetje ruzie met Lizz" vraagt MIcheal lachend als we de kamer binnen komen. Luke negeert hem totaal en gata op het bed zitten. Zodra Micheal ziet dat Luke niet moet lachen stopt hij direct "he sorry bro, ik wist niet dat de ruzie zo erg was. Maar kom op je kent Lizzy die draait wel weer bij" grinnikt MIcheal.

Luke zucht "we hadden geen ruzie "gast waarom kijk je anders zo, je kijkt alleen zo als Lizzy je een flinke uitbrander heeft gegeven" zegt Calum. "het is terug" is het enige wat hij zegt. Niemand lijkt te begrijpen waar hij het over heeft alleen Calum snapt hem. 'heb je het over waar ik denk dat je het over hebt" vraagt hij, Luke knikt. "kut zooi" mompelt hij, "wacht even waar hebben jullie het over ? wat is terug en waarom is dat zo erg" vraagt Liam verward. "ja dat wil ik eigenlijk ook wel weten"zegt astohn.

"Lizzy haar anorexia" zucht Luke. "haar wat" brengt Harry verbaast uit. weer zucht Luke "Lizzy heeft 5 jaar geleden anorexia nervosa gehad en het is terug". "het ging zo goed, hoe kan dit" zegt Calum. "hoe weet jij dat ze dit had" vraagt Asthon. "Luke heeft me dat een keer verteld'Legt hij uit.

"maar hoe kan dit" vraag ik. "laat ik bij het begin beginnen" zegt Luke.

"Lizzy was vroeger een van de populairste meiden van de school, wat ook niet zo gek is. Net als nu had ze lange blonde haren, prachtige ogen en een gewelidige lach" verteld Luke trots. Bij allean het idee van kleine Lizzy krijg ik kriebels in mijn buik en een glimlach op mijn gezicht.

Luke vervolgt zijn verhaal "alleen lizzy haar vriendinen waren erg jaloers op haar" Zayn onderbreekt hem "heb je het nou over die Vera, wnat zij lijkt mij nou niet het type om zo jaloers te zijn" "o nee, Vera zou dat nooit doen. Vera is altijd al Lizzy haar beste vriendin geweest, sinds de kleuterschool al. Maar in deze tijd zaten Lizzy en Vera niet bij elkara op school. Vera haar ouders zijn heel rijk dus Vera ging naar een particuliere school aan de andere kant van de stad. Ook moet je weten dat Vera in het begin van dit gedoe voor een half jaar naar Ethopië ging om daar te helpen" Zegt Luke, "O" zegt zayn en Luke gaat weer veder met zijn verhaal "maar geod Vera zat dus niet bij ons op school. LIzzy had nog wel andere vriendinen buiten Vera maar die waren enorm jaloers op hoeveel aandacht Lizzy van jongen kreeg" bij die woorden gata er een steek van jaloezie door me heen. waarom weet ik niet, maar als ik aan het idee denk van Lizzy met een andere jongenen wordt ik boos.

"die Nervosa? waren Demi en haar groepje. als ze uitgingen kreeg Lizzy veel meer aandacht dan hun kregen waardoor ze een plan bedachten. Ze vertelde Lizz dat ze dik was en jongens haar niet wouden als ze zo dik was. Eerst vertelde ze het haar met een omweg, ze zijden bijvoorbeeld dat ze vonden dat die broek te strak zat. Maar later zijden ze gewoon recht in haar gezicht dat ze dik was. Ze zijden het zo vaak dat Lizzy het ging geloven en ze begon met afvallen. Eerst sloeg ze alleem maar snoep en koek over maar het werdt steeds erger. Ze nam altijd haar ontbijt mee naar school met de smoes dat ze anders te laat zou komen, maar ze gooiden het gewoon weg. Dat deed ze ook met haar lunch, en pap en mam hadden niks door. Als ik haar op school er op betrapte dat ze haar lunch weg gooide werd ze boos op me en zei ze dat ik met mijn eigen zaken moest bemoeien, Lizzy viel erg af, maar vondt zelf dat ze dikker werd. Ze droeg altijd weide shirts en hoge broeken zodat haar buik bedekt werd. op een begeven moment is ze begonnen met overgeven. Het kleine beetje wat ze at spuugden ze er in de avond weer uit. Ze werd er met de keer handiger in en had allemaal trucjes zodat pap en mam het niet zouden zien. Na een tijdje vonden pap en mam dat ze te erg afviel en ze stuurde haar naar de dokter. Lizzy wou niet dat mama mee ging er zou alleen gaan, maar ze is niet gegaan en heeft tegen onze ouders gezegd dat alles goed met haar ging. Dit alles blijf ongeveer twee maanden doorgaan. Lizzy is in die tijd meer dan de helft van haar eigen lichaamsgewicht kwijt geraakt en het moest een keer fout gaan omdat ze maar zo weinig woog. En dat ging het ook, Lizzy en ik waren alleen thuis. zij zat boven in zat beneden tv te kijken. Lizzy zou die avond uitgaan en was zich aan het klaar maken, toen hoorde ik een knal. ik ben naar boven gegaan en daar vond ik mijn zus, nou ja wat er nog van over was, bewusteloos op de grond. Ik heb de ambulance gebeld en toen is lizz opgenomen met zware ondervoeding. Ze heeft bijna een half jaar in een kliniek gezeten om weer op gewicht te komen. Daarna zijn we naar een andere school gegaan. Lizzy heeft altijd al moeilijk met kritiek om kunnen gaan, en nu kreeg ze veel kritiek meer kritiek over zich heen dan ze aan kon vandaar dat dit weer is gebeurt" eindigt Luk zijn verhaal.

Niemand weet wat te zeggen, iedereen moet dit verwerken. ik weet niet wat we hier aan gaan doen, maar ik zal er alles aan doen om Lizzy te helpen dat staat vast.

---------------------------------------------
Mijn examens zitten er op !!!! Jehhheeeuuu. nu wachten tot de uitslag op 11 juni wat nog vet lang duurt.

Maar goed dat betekend dat ik nu heel lang zomer vakantie heb, en dat betekend veel updates 😊

Xx me

His SisterWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu