Hoofdstuk 7

3.7K 181 8
                                    

P.O.V Lizzy

Verveelt zit ik op mijn mobiel in de kleedkamer te wachten tot de jongens klaar zijn met hun repetitie. Ik zit hier al een uur alleen en het zal niet lang duren voor ik me letterlijk dood verveel. Ik schrik op als ik Zayn en Liam langs de kleedkamer zie rennen. Zayn stopt voor de kleedkamer "Lizzy jij hebt EHBO toch" langzaam knik ik. Als iemand je vraagt of je EHBO hebt, kan dat nooit veel goeds beteken. "Mooi, kom mee" Hij pakt mijn hand vast en trekt me mee de gang in.

"Zayn wat is er aan de hand" vraag ik, hij antwoord niet en rent door. Luke zal toch niet van het podium zijn gevallen ofzo, vraag ik mezelf af. Nee dat vast niet zo'n sukkel is hij nu ook weer niet, al hoe wel. We komen aan bij het podium en daar staan alle jongens, behalve Liam, in een kringetje. ook de one direction band staat er om heen.

"Lizzy snel" roept Luke, ik ren er heen en de jongens gaan aan de kant. daar zit Sandy op de grond met zijn hand vast te jammeren. Sandy is de gitarist van de one direction band. "Wat is er gebeurt" vraag ik en kniel naast Sandy neer. "Die box is op zijn hand gevallen" zegt Niall. "Hoe krijg je dat voor elkaar" zeg ik en pak zijn hand, gelijk krimpt hij in elkaar. "Dat doet er niet toe, help hem" roept Harry en kijkt verschrik naar de in elkaar gedoken jongen.

"Rustig Harold als jij zo blijft drijven kan ik niks doen" snauw ik hem toe. Ik richt me weer op zijn hand. Het ziet er niet goed uit, zijn hand is dik en blauw. "kan je je hand dicht doen" vraag ik. Sandy doet een poging, maar zijn gezicht verkrampt gelijk.

"Kan iemand ijs halen" vraag ik, "ben al weg" roept Ashton en rent weg. Dan komen Liam en Paul binnen "wat is er gebeurt ?" vraagt Paul. "Die box is op zijn hand gevallen" zegt Calum. "Hoe krijgen jullie dat nou weer voor elkaar ?!" roept hij boos. "Eeuuuhhmmm" zegt Niall en krabt op zijn hoofd. "Weetje laat maar" zegt Paul en richt zich op mij.

"Hoe erg is het" vraagt hij, "ik denk dat hij even naar de dokter moet" zeg ik. Paul knikt en staat op. Ashton komt binnen met het ijs "hier" roept hij en gooit het ijs naar me toe. "Dit doet even zeer maar je moet het er op houden, dat verkoelt" zeg ik leg het ijs voorzichtig op zijn hand. "Helpen jullie hem even omhoog" zeg ik tegen de jongens.

Ze knikken en Niall en Josh pakken hem op. Ze brengen naar een stoel en Paul komt naar me toe "ik heb de dokter gebeld en we kunnen nu gelijk langskomen, als ik mee ga blijf jij dan hier om er voor te zorgen dat er niet nog meer rare dingen gebeuren" vraagt hij, ik knik.

"Jongens ik ga met Sandy naar de dokter, Lizzy heeft de leiding" schreeuwt hij en loopt naar Sandy "ik ga mee" zegt Jon en loopt met ze mee naar buiten.

De jongens zijn gaan zitten en ik kom er bij zitten. "Nou en nu ?" vraagt Harry aan mij. "Hallo weet ik veel, ik moet zorgen dat jullie elkaar niet vermoorden. Ik ben niet voor de dagelijks shit" zeg ik, de jongens zuchten.

"Kunnen jullie anders niet alvast kleding passen ofzo" vraag ik. "Dat kan misschien wel" zegt Liam. "Nou waar wachten we dan nog op, op naar de kleedkamer" zeg ik en spring op.

"Lou change of plans, we moeten nu kleding check doen" zegt Harry als we aankomen in de kleedkamer. Lou kijkt op van haar telefoon "hoezo dan ?" Louise kijkt ons aan "en waar is Paul ?". "Lang verhaal, maar laten we zeggen dat Sandy onderweg naar het ziekenhuis is" zucht ik en plof neer op de stoel. "Wat !, naar het ziekenhuis ? O wat hebben jullie nu weer gedaan" zegt Lou die naar de kleding loopt.

Onder het kleding passen is Lou nog een beetje aan het mopperen op de jongens, dat ze zo onbenullig zijn en eens voorzichtig moeten zoen.

Na ongeveer 1 uur komt Paul de kleedkamer binnen met Sandy en Jon. Sandy heeft zijn gips om zijn hand en kijkt een beetje suf om zich heen. "Mag ik even jullie aandacht" roept Paul. Gelijk is het stil in de kleedkamer en richt iedereen zijn aandacht op Paul. "Ik heb slecht nieuws. Sandy zijn hand is gebroken en mag hem 6 weken niet gebruiken" zucht Paul. "Nee" zegt Niall, "en nu" vraagt Louis.

"En nu en nu, zeg jij het maar Louis. ik kan zo snel geen vervanger vinden" zegt Paul. "Kunnen Calum, Michael of Luke dan niet invallen" vraag ik. "Lizzy je gaat geen 5 uur achter elkaar gitaar spellen, dat is onmogelijk" zegt Calum.

"Lizzy kan gitaar spelen" zegt Luke dan uit het niets, alle jongens kijken naar mij. "O wacht even, ik kan misschien gitaar spelen maar helemaal niet zo goed" zeg ik en steek mijn handen in de lucht. "Helemaal wel, je bent een Hemmings tuurlijk kan je goed gitaar spelen" zegt Calum en springt op.

"En dan er bij ik ken die akkoorden toch helemaal niet" probeer ik in de hoop het idee uit hun hoofd te krijgen. "Die kan Niall je toch leren" zegt Louis wanhopig, Niall knikt. "Ik weet het niet hoor" zucht ik. "Je wordt er voor betaalt" zegt Paul snel.

Ik zucht "daar gaat het niet om, straks ga ik af en sta ik voorschut voor zo'n groot publiek" ik kijk naar mijn handen op hun smekende blik te vermijden. Ik voel de bank naast me inzakken "Lizz het is net als wat we thuis altijd doen" hoor ik Luke zeggen. ik kijk omhoog en zie iedereen wanhopig kijken "please". Weer zucht ik "oke".

Iedereen begint te juichen "oke mooi, iedereen aan de slag" roept Paul en klapt in zijn handen. "Geef haar een gitaar en leer haar die akkoorden" iedereen slaat op en we lopen richting het podium.

"Nou miss Hemmings show what you can" zegt Niall en hij geeft me een gitaar. "Wat moet ik spelen dan ?" vraag ik. "Kan je Little things spelen ? Die is toch niet zo moeilijk" zegt Niall, "Ik ken hem een beetje, ik zal het proberen" en ik sla de eerst akkoorden aan op de gitaar.

Ik laat mijn vingers over de snaren gaan en concentreer me er helemaal op. Dit doet me denken aan thuis, als ik en mijn vrienden bij het kampvuur zaten. Gewoon een beetje spelen op de gitaar en lachen met mijn vrienden.

Zodra het lied is afgelopen kijk ik naar de jongens, allemaal lachen ze breed of knikken. "Niet slecht" zegt Dan. "Tuurlijk is het niet slecht het is mijn zus" zegt Luke trots en slaat zijn arm om me heen.

De rest van de dag besteden de jongens aan het leren van de akkoorden van de liedjes. Sommige liedjes gaan makkelijk andere duren wat langer. we oefenen zo lang dat mijn vingers kapot gaan.

Na de repetitie gaan we naar het hotel en eten we daar wat. Na het eten gaan we naar de kamers en kijken wat tv. rond een uur of half 12 gaan we slapen.

Herschreven op: 29-3-2016

His SisterWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu