~25~ Kaçış

130 6 6
                                    

"Büsra?!" "Yaa.. Cenk bak burda kim var!?" Cenk bize dondu ve sinirlendi. "Benden kacabilecegini sandın ha Gizem! Busra onu hemen götür ve bagla!" ''Hemen!" Büsra beni kollarimdan tuttu ve cekti.

Benden guclu degilsin kızım! Hemen Büsrayı ittim ve yere dusurdum. Busra yerde iken bagırmaya basladı. "Cenk kacıyor yakala onu!" Arda! Adamlar onu sırtlamıs goturuyordu. Onlara yetismem lazım! Ama Cenk arkamdan kosmaya basladı bile kos Gizem!

İste kapı hemen kapıya kosmaya basladım. Cenk hemen bagırdı."Lan! Yakalayın Gizemi!" olamaz! Cenk adamlara haber verdi! Hepsi dondu ve beni gorduler hemen kapinin onune gecip yolumu kapadılar ve birinin elinde Ardayı bayılttıkları pecete vardı. Adam onu bana tutacaktı elini hazırladı. Kos Gizem. Bodrum mu artık nedir kocaman! Cenkle aramızda buyuk bi mesafe oldu.

Hemen kostum. Adamın elini ittim. Daha sonra bana tutacagı pecete kendine geldi. Saha sonra dusup bayıldı hemen elinden aldım. Diger adam uzerime gelmeye basladı. Tam beni tutacaktı ki ona da peceteyi koklattım. Daha sonra Ardayı tasıyan adamın kafasına bi caktım!

Adam yere düstü. Ardanın kolundan tuttum. Olamaz hâla baygındı. Vay be bu pecete ne cok ise yariyormus! Cebime attım hemen.Ardayi kolladim ve tasimaya basladim! Arda ne ağırsın be! Adamlar yetisicek simdi! Kosarak uzaklastım evden. Oh be yola ciktim. Cenk ve Büsra da kapıdan cıktı olamaz geliyorlar!

Taksi oh be! Hemen durdurdum ve bindim. Ardayı ittirdim onuda soktum arabaya. "Abi hemen ilerle!" "Nereye ?" "Ya sen ilerle! Ben sana soylerim abi!" "Hadi bakalım!" adam arabayı sürdü ve ilerlemeye basladık.

Arkama baktım. Cenk ve Busra duraksadılar ve geri donduler kosarak. Oh be yırttım. Olamaz yanıldım. Hayır arabayla bizi takip edecekler! "Abi hızlı sür abi!" "Tamam da nereye süreyim?" eve gideyim bari! Yok olmaz! Zaten ilk bakacakları yer ev olur! Ben polise mi gitsem acaba? Offff!

"Karakola!" "Tamam!" polis ya en iyisi polise gitmek! Arkama dondum tekrar olamazz! Geliyolar! Su Cenkin arabası evet! Arabayı Cenk suruyo yanında da Busra var! Off bittim ben!

"Abi biraz daha hızlı!" "Ne bu acele hanfendi?" "Ya pesimdeler! Sen sur!" "Yoksa? Bi dakika siz suclu falan mısınız? yanınızda baygın biri! Arkada sizi takip eden bi araba! " "Ne diyosun sen be!" "Butun veriler sizin suclu oldugunuzu gosteriyor!" "Ya yok! Asıl suclu beni takip edenler!"

"Ben size inanmıyorum!" "Ne inanmıyorum ya!" "Hayır inin arabadan!" olamaz! Araba yavaslamaya basladı! Adam gercekten beni arabadan indirecekti! Hayır!!

Arabayı adam durdurdu. Cenk ve Busra yaklasıyolardı! "Abi napıyosun?" "İnin arabadan!" "Abi yapma! Geliyolar lutfen!" "Tabi artık nası bi suc islediyseniz!" "Ya ben bir sey yapmadım! " arkama dondum olmaz! İste geliyolar!

"Hanfendi sizi zorla indirmek istemiyorum lutfen inin! Taksimde ben suclu tasımam!" "Off niye anlamıyosun be adam! Ben suclu degilim!" geliyolar! Ya nerde su pecete hah iste? Elimi cebime attım ve peceteyi alıp adamın burnuna tuttum arkadan. Adam birden bayıldı.

Acele et Gizem! Hemen adamı ittim yan koltuga ve surucu kolyuguna gectim. Hemen gaza bastım ve arabayı surdum. Hemen aynadan baktım. Hayır! Nerdeyse tam arkamızdalar! Gaza basıyorum! Off lanet sey!

-

Keskin virajlar yapıyodum ve hızla suruyodum ama hâla arkamdalardı! Off su karakol nerdeydi! Hah iste tabela! Karakola yaklastım demektir oley be!

Hemen aynaya baktım ve ... Ne? İste bu! Yoklar! Huhuuu izimi kaybettirdim! Yuppi iste bu is boyle yapılır! Ohh! Dur o da ne? Hayır ! Bu araba! Cenk Busra!

Birden onume çıktılar! Ne!? Napıcam ben simdi! Derken birden arkadan Ardanın homurdanmasını duydum sanırım uyanıyordu. "Ahh! Basım? Nerdeyim ben?"

"Arda! Arda iyi misin?" "İyiyim! De biz nerdeyiz? Ben buraya nasıl geldim? En son dısardaydım sonrasını hatırlamıyorum.." "Tamam canım! Seni bayıltı Cenk! Yani Cenkin adamları seni kacırdılar" Cenk ve Busra arabadan indiler ve taksiye dogru yaklastılar. Hemen kapıları kilitledim suan yapabildigim tek sey bu!

"Ne? Gizem noluyor? Busra ve Cenkin burda ne isi var? On koltukta bayılmıs adam da kim?" "Arda su an cok sorun var biliyorum ama ben sana sonra her seyi anlatıcam! Simdi yardım et de sunları atlatalım!"

Cenk ve Büsra cama vurmaya basladılar. "Gizem ac su kapıyı!" "Gizem! Kapïcak yerin yok artık! Sen ve Arda bittiniz!" "Gizem ne diyo bu!?" "Arda tamam dur!" Arda sinirlenmeye basladı e haliyle!

Of arabayı surup gidicem arabalarını omnume koydular! İleriye gidemiyorum ki! Dur! Evet iste bu! Bende o zaman geriye giderim! Hemen geriye dogru gitmeye basladım. Cenk ve Busra hala cama vuruyordu. Geriye dogru gittim ve dondum . Daha sonra diger yoldan ilerlemeye basladım.

Gaza basıyordum. Hızlı gitmemiz gerekti! Bunlar yine bizi takip et!eye baslamïslardır bile! "Gizem hadi anlat herseyi!" "Tamam! Bak bunlar beni kacırdı! Tïpkı senin gibi! Seni bayıltıp kacırdılar! Daha sonra Cenk beni bi yere getirdi!" "Ne o serefsiz sana dokundu mu?!" "Hayır! " "Niye seni oraya goturdu peki?!" "Ya bu hâla beni seviyormus! Busra da seni!" "Ne! Ya bunlar asık degil miydi?" "Oyle sanıyordum! Sanıyorduk! İkimizide kandırdılar en bastan beri bunu planlıyorlardı! Hepsi bi oyundu!"

"Kahretsin!" dedi ve yumrugunu sıktı Arda "Anlat sonra!" "Sonra beni bagladılar. Bunların planın sonunda sen Busranın bende Cenkin olacakmısım! Ama Cenk beni kacırdı! O yuzden planları bozuldu! Sonra Cenkin adamları seni buraya getirdi hâla baygındın sonra ben hemen ordan kactım ve seni de aldım!" "Anladım! Peki bu adam?" " Bu adam bu arabanın sahibi!" "Ne! Adamdan arabasını mı caldın!?"

"Hayır bu bi taksi! Ben bu taksiye bindim senle birlikte. Daha sonra adama ilerle dedim ama adam benden suphelendi. Benim suclu olabilecegimi sordu! Sonra iste benim kacmam gerekti adamı bayılttım ve ben surdum." "Ne? Ben bi bayıldım olaylara bak arkadas!''

" Gizem peki simdi nereye gidiyoruz?" "Bilmiyorum!" Arda arkaya baktı ve bana dondu. "Gizem tamam bak surda saga cek arkamızda kimse yok!" "Tamam!" dedim arabayı saga yanasırdım ve durdurdum.

Nefes almak icin arabadan indim. Gercekten biraz rahat bi nefes almaya ihtiyacım vardı! Yarım saattir heyecan! Adrenalin! E oldum ben burda be! Of! Daha sonra pesimden Arda indi arabadan. Ve yanıma dogru yaklastı.

"Askım iyi misin?" dedi ve yanıma gelip ellerimi tuttu. "İyiyim canım ama hâla stresim!" ellerini yanaklarıma goturdu. "Sen hic uzulme askım onların icabına bakıcan biz!' dedi ve yanagıma bi opucuk kondurdu. ".." sadece ona bakıp gulumsedim. "Hadi gel polise gidelim!" donduk ve dur ne?

Taksi yok! Hemen yola cıktım ve .. Taki gidiyor! Olamaz kesin adam uyandı ve taksiyi surup gitti. "Arda!" "Bir sey olmaz! Surdan baska bi arabaya bineriz" "Hayır! O degil! Ya bu adam polise gidip bizi yani beni sikayet ederse!" "Ha! Dogru! Napıcaz! " "Bilmiyorum!" ellerimi basıma goturdum ve sıkıntıyla bi 'of' cektim. "Ya biz neden beladan uzak duramıyoruz! Hep bizi bulsun zaten!"

"Tamam sakin ol Gizem!" "Arda napıcaz simdi!" "Bilmiyorum!... Polise gidelim!" "Ne? Ne diyosun zaten adam coktan karakola gelmistir! Ve beni coktan sikayet etmistir! Eger oraya gidersek anında tutuklarlar beni!" "Tabiki oyle bir sey olmaz! Hemen ne tutuklaması! Adamın yalan soylemedigi ne belli! Bi kanıt bulamacaklarına gore! Biz sadece yalan soyledigini soylicez anladın mı?" "Ne?" Ne yani tek cozum bu mu? Off bunu nası yapıcaz?

"Hadi polise!" dedi ve elimden tutup beni cekti. "Arda bekle!" "Gizem gidiyoruz hadi!" "Arda.." gercekten korkuyordum! Off..

HAYALHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin