~17~ İpucu!

183 7 8
                                    


Evden uzaklaşmıştık. Burcu eczaye geçmek için şurdan karşıya dönmemiz gerekti. Yolun kenarında durdum. Kırmızı yanıp, arabaların durmasına bakıyordum. Azra yanıma yanaşıp sordu '' Napıyorsun? ''

'' Burcu eczane şurada. '' dedim karşı kaldırımı gösterip. '' İyide annenin tanıdığı bi eczaneye gitmemiz doğru olur mu? '' dediğinde kendime sordum. Annem buraya gelip bizim ne aldığımızı mı denetleyecekti? Hem ben bu olanları annem den sonsuza dek saklayacak mıydım?

'' Bak en iyisi başka bi eczaneye gidelim. Az ilerde Çiçek eczane var. Dönüşte burdan baş ağrı hapını alırız. '' '' Bu kadar önlem almamıza gerek var mı? '' '' Belli olmaz Gizem. Hem annen öğrenmesin. Eğer hamile değilsen - '' '' Haklısın. Zaten ona söyleyemem.. '' dedim kırık ses tonumla.

Ben nelerin içindeyim diye düşünüyordum. Bi yandan güçlü kalıp kurtulmam gerek diyordum ama zayıf yanım ağır basıyordu. Azra bi adım attı geriye doğru. '' Hadi köşeyi döndükten hemen sonra karşımıza çıkacak. '' dedi.

-

'' Evet hamilelik testi. '' Kadın tezgahtan uzaklaşıp raftaki kutalardan bir tanr aldı. Azrayla beklerken kalbim yerinden çıkacak gibiydi. Azra da elini kalbine götürdü. O da heyecan yapmıştı.

Kadın bi poşede koydu ve bize uzattı. Parasını ödedikten sonra hızla çıktık dışarı. '' Azra korkuyorum..'' dedim titreyerek. Burcu eczanesine doğru yürümeye başladık. Sessizce söylenmeye devam ettim. '' Ya hamileysem.. '' Neler yaşayacağımı düşünmek bile istemiyorum!

Azra beni bu sefer duymuştu.'' Korkma, her zaman yanındayım. '' dedi bana destek olarak. O sıra Burcu eczanesine gelmiştik . Azra elimdeki eczane poşetine baktı. '' Sen dışarda kal. Ben ilacı alıp geliyorum. '' dedi.

Azra içeri girerken ben de poşedi büküp elimde tuttum. Eczanenin önünde duruyordum. Kenarda dururken önümden hızla bi köpek geçti.  Tatlı, ufak bir şeydi . O koşarak giderken arkamdan biri bana hızla çarptı.

Elimdeki poşet hızla savrulmuştu. Bana çarpan ve ben yerdeydik. Çarpan kişiye baktım. Benden bi kaç yaş küçük bi kızdı bu. '' Özür dilerim. '' dedi kalkarken. Ben de yavaşça kalktım. '' Onun bakıcısıyım. Yani onu gezdirmek için para alıyorum. Ve bu işten nefret ediyorum!''

Kız yakınırken afalladı ve köpeğin ardından baktı. '' Süslü! Beklee! '' dedi koşmaya başlarken. '' Lanet olası köpek!'' demişti ardından. O yanımdan uzaklaşırken yerdeki poşedime yaklaştım. Onu alıp kaldırdım.

Yanlış yerinden tutmuş olacağım ki poşedin içindeki kutu yere düştü. Poşedi boşverip kutuya elimi uzattım. Biri benden hızlı davranarak aldı onu. Ardından bana uzattı. '' Buyrun. '' dedi. '' Teşekkür ederim. '' derken kafamı kaldırdım ona bakmak için.

"Gizem?" dedi Arda. Şaşkınlıkla baktım ona '' A.. Arda? '' O sıra kapıdan Azra çıkmıştı. Ardayı görünce o da şaşırarak yanaştı yanıma. '' O kutu da neydi? '' dedi. Azra hızla elimdeki kutuyu aldı ve elindeki poşedin içine kattı.

'' Hiç canım. İlaç işte. '' dedi Azra. Arda üstündeki yazıları okumamıştı sanırım. '' Hasta falan mı oldun yoksa? Sabah gördüğüm de iyi gibiydin. '' Ben hala donukken Azra hafif öksürdü '' Benim için. Ben hasta olmuşum da..'' Arda '' Ha. Geçmiş olsun Azra. '' dedi.

Azra Ardanın boyunluğuna ve kafasında duran sargı bezlerine baktı. '' Sen nasılsın? '' dedi. '' Ben.. İyiyim. Bugün kontrol için doktora gidecektim hatta. Ama önce bi ağrı kesici hap almak istedim. ''  Bu yüzden gelmişti eczaneye.

'' Peki.. Hafızan? '' dedim kendime gelerek. '' Hatırlıyorum hala. '' dedi. '' Ya.. Neleri? '' Azra da meraklıydı. '' En önemlisi Gizem hatırladım. '' dedi bana bakarak. Gözlerimin içine baktı. '' Randevumuzu, o hallerimizi hatırladım.''dedi gülümseyerek.

HAYALHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin