~2~ Hatalı öpücük?

556 19 17
                                    


'' Büyük bir hata yaptın! ''Cenkin bana son sözü bu olmuştu. Tokadı attıktan sonra bavulumla beraber çıkmıştık evde.. O sıra arkamdan bağırdı.

Bu bir hata değildi! Hayır! Bı hayatımda verdiğim en iyi karardı! Cenk beni ailemden arkadaşlarımdan herşeyimden ayırmıştı! Aşkına tutunup onunla gitmiştim. Aptal Gizem, Aptal!

-

Gözlerimi ovuşturarak açtım. Yatağımdaydım. Dünün yorgunluğunu üzerimden atmıştım gibiydim. Yorganı üstümden attım be ayağa kalktım. Odamdaki aynaya yöneldim. Kendime baktım.

'' Bugün anneme Cenkden bahsedicem. '' dedim emin bir şekilde. O an kapı açıldı ve içeri Azra daldı. '' Günaydıııın. '' gülümseyerek '' Günaydın canım. '' dedim. Yanıma yaklaştı ve omuzlarından tuttu. Aynaya baktı. Ben de tekrar aynaya dönmüştüm.

'' Ne kadar güzel..'' Canım arkadaşım. Bu bi iltifattı. '' Değil mi? Daha yeni kalktım yüzümde makyaj bile yok. '' Azra şaşırdı ve aynadan çekildi. Dağınık yatağıma oturdu. '' Senden bahsetmiyordum. ''

'' Yaa.. '' Beni kandırmıştı. Bunu o gülümsemesinden anladım. '' Ama sen de güzelsin canım tabi. '' dedi gülerek. Dağınıklık yatağımda Azranın yanına geçip bağdaş kurdum.- Yatağım toplama niyetim yoktu. -

'' Ee..? '' imalı bir şekilde. '' Ne ee? '' İkimizde gülüyorduk. Ama ben olayı anlamamıştım. '' Arda seni aradı mı?!" "Hayır. Neden arasın ki?" '' Sen onu aradın mı? '' '' Hayır neden arıyayım ki? '' bunları ard arda soğuk bi şekilde söylemiştim.

'' Tüh ya.. Senin aramayacağın belliydide Arda arasaydı bari. '' '' Of kızım aramadı işte. Hadi kalkda şu yatağım topliyim. '' Ben yataktan inince Azrada kalktı. '' Ve daha sonradan giyin. Dışarı çıkalım bugün. Seni eski haline bi döndürelim. Buradaki mağazalar o yurtdışındaki mağazalarda daha güzel canım. ''

Omuz silkti ve gülümsedi. Aynanın önüme geçip saçını düzeltmeye başladı. Ben de yatağı düzeltiyordum.
Yastığımıda yerine koyduktan sonra durdum. '' Azra ama ben bugün anneme Cenki anlatacaktım. '' '' Kız ben anlattım ya.. ''

Ne?! Azranın yanına yaklaştım. '' Ne? Nasıl? Ne zaman? '' '' Sen apar topar gidince annen bana sordu. Ben de söyleyiverdim. '' '' Ne? Nasıl? '' '' Yavaş yavaş söyledim canım. İlk başta kötüydü ama sonradan iyiye doğru gitti. Hem meraklansın mı kadın? '' '' Ne? '' '' Ay kızım sus artık. ''

Azra saçını bağladı ve aynaya son kez gülümsedi. Düzelttim yatağa oturdu.. Bana baktı. '' Seni de bu dertte kurtarmış oldum. Teşekkürler Azraaa..'' Bense hala merak içindeydim. '' Annem duyunca nası tepki verdi? Ama buraya gelince hiç kızmadı? Cenki sormadı bana? ''

Azra ayağa kalktı. '' Ben Cenki tanıdığımı, onun iyi ve güvenilir olduğunu söyledim. Bu onu yatıştırmıştı biraz. '' Elimi kafama götürdüm ve dağınık saçımı kaşıdım. '' Off.. Ben de öyle biri sanırsın onu. Ama pisliğini tekiymiş. Dur! '' diyip hızla Azraya döndüm.

'' Annem benim neden geldiğimi biliyor mu? Ne söyledin ona? '' '' Bir şey söylemedim. O da sanırım onun özlediğin içinde geldiğini düşünmüştür. '' Yüzüm düştü. Tekrar kendime saydırmaya başlamıştım. Annemi nasıl burda bıraktım ki?

'' Aynen ya.. Gizem, eğer Cenk seni terk etmese sen hiç geçmeyecekmiydin? '' hüzünlüydü. '' Bilmiyorum .. Aşkı gözümü kör etmişti. Ama işler daha da kötüye gitmeden geri geldim. '' Desin gülümseyerek Azraya.

Kapı açıldı. İçeri annem girdi. Hafif şaşkındı ve birazda üzgündü. Dur, yoksa? '' Cenk denen çocuk seni terk ettiği için mi geldin? Yoksa Azranın dediği gibi hiç gelemeyecek miydin? '' Bizi duymuştu. Azrayla anneme bakıyorduk. Annem gözleri dolmuştu. Ve bana olan kırgınlığı ve kızgınlığı artmıştı.

HAYALHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin