Kapitola 12

9K 461 5
                                    

Najednou mi na rameně přistane něčí ruka…

..otočím se a za mnou sedí Robin. Věnuji mu vřelý úsměv „všechno ok?“ zeptá se mě a tváří se ustaraně. „Vysvětlím ti to o přestávce“ mrknu na něj a otočím se zpátky.

Konečně zazvoní na konec hodiny, sbalím si věci a otočím se k Robinovi. Na tváři má stále ten ustaraný výraz, musím se tomu zasmát. Přijde k nám Liv a začnu jim vše o dnešním ránu. Všichni se mi zase smáli, a já taky. Další hodiny proběhly celkem v klidu. Na obědě se posadíme ke stolu já, Liv, Marry, Jessie a Robin. Povídáme si a smějeme se těm největším blbostem. Najednou nás vyruší hlas, který jsem vždycky nesnášela „můžu si přisednout?“ je to Owen. Vrhnu na něj nepěkný pohled, ale on ho ignoruje a usměje se na Liv. „ Jo jasně proč ne“ úsměv mu Liv oplatí a ukáže na místo vedle sebe. „Co má tohle znamenat, odkdy se ti dva spolu baví?“

„Liv platí ten dnešek?“ zeptá se jí Owen.

„Jo jasně“ odpoví. Neuvěřitelně na ni zůstanu hledět, Liv je sice blázen, ale ne sebevrah. Po obědě si ji odtáhnu bokem „Můžeš mi vysvětlit, co to má znamenat?“

„Kit v klidu, prostě jsem mu slíbila doučko z angličtiny, ty prostě nemůžeš být ráda, že se semnou baví a neposmívá se mi“ řekne mi a do očí se ji hrnou slzy. „Kit promiň, to jsem nechtěla, jen mám o tebe strach“ chytím jí tvář do dlaní a donutím ji, aby se na mě podívala. „Dobře“ pokývne hlavou a obejme mě. Potom jdeme zavěšené do sebe ke skříňkám, tam už na nás ostatní čekají.

„Kde jste byly?“ začnou se nás všichni vyptávat.

„Nic co by jste měli vědět“ ušklíbne se na ně Liv a já se tomu zasměji. V kapse mi zavibruje telefon. Vytáhnu ho a mám tam zprávu. Je od Mattyho. Na tváři se mi vykouzlí úsměv „Počkej mě dneska před školou ;)“ Toho mrkacího smajlíka si mohl odpustit, ví, že ho nesnáším. Zvednu hlavu od telefonu a ucítím ruku na mém pasu. Leknutím nadskočím a káravě se podívám na Robina. Ten se odtáhne a já se mu začnu smát. Vypadá smutně, rozhodnu se ho obejmout. Nejspíš ho to překvapilo, ale po chvíli mi ruce obmotá kolem pasu a vyzvedne mě nad zem.

„Robine okamžitě mě polož na zem“ řeknu výhružně.

„Nebo co?“ otáže se mě drze.

„Nebudu se s tebou bavit“ odpovím první blbost, která mě napadne.

 „Oba víme, že by si to nevydržela“ začne se smát a roztočí se semnou. Ostatní se na nás jen pobaveně dívají. Asi po pěti otočkách mě položí zpátky na zem. Motá se mi hlava, tak si ji opřu o jeho hruď a zhluboka se nadechnu. Jeho vůně mě praští do nosu a já si vybavím tu noc. Když je mi líp pomalu se od něj odtáhnu.

Uvědomím si, že mám na sobě jeho mikinu a chci mu ji vrátit. „Nech si ji je tam zima“ zastaví mě, když si ji začnu přetahovat přes hlavu. „Jak myslíš“ ušklíbnu se na něj a dám mu pusu na líčko. Když si uvědomím, co jsem právě udělala, začnu se červenat. Robin se mi začne smát.

„No tak vy dvě hrdličky, musíme jít“ začne se smát Mary.

„Já s váma nepůjdu“ omluvně se na ně usměji.

„Jakto?“ zeptají se mě překvapeně.

„Jsem domluvená s Matiasem“ usměji se, podívám se na Robina a vidím, jak ztěžka polkl. Nechápu co mu tak vadí, vždyť ví, že je to můj nejlepší kamarád a navíc já a Robin jsme jen kamarádi, nemá důvod žárlit. Aspoň myslím.

„Tak si to užíte“ rozloučí se semnou Liv a obejme mě pevně kolem ramen. To samé udělá i Mary a Jessie. Robin s Owenem na mě jen zamávají a já koukám, jak odchází a smějí se.

Posadím se na lavičku u šaten, dám si sluchátka do uší a čekám na Matiase. V uších mi hraje Katy Perry, začnu si nohou podupávat do rytmu. Najednou před sebou někoho zahlídnu, zvednu hlavu a podívám se do známé tváře. Mandy. Povzdechnu si „co by si potřebovala Mandy?“

„Kolikrát ti budu říkat, že se máš od Robina držet dál“ chytne mě za vlasy, zatáhne a tím mě donutí si stoupnout. Jsem asi o 10 cm menší a tak se na ni musím dívat ze spodu.

„Kurva nech ji“ zaslechnu někoho křičet a k nám se začnou blížit kroky. Mandy mě pustí „to si ještě vyřídíme“ sykne a otočí se k odchodu.

 Na obrázku máte Mary

Teenage girl (CZ)Kde žijí příběhy. Začni objevovat