Kapitola 9

9.9K 484 13
                                    

Zhluboka se nadechnu a vyhledám své jméno a vedle něj je napsané....

Vedle něj je napsané Mary. S klidem se otočím, ale uvnitř skáču radostí, vydám se k Liv, která vypadá poněkud zoufale. „S kým sedíš Liv?" zeptám se. Zhluboka se nadechne „s Owenem" odpoví potichu a v hlase jí jde rozeznat vztek „v první lavici." Nevím co říct, stojím tam a hledím na ni s otevřenou pusou.

Najednou mě někdo zezadu obejme. Neskutečně se leknu a rychle se otočím, je to Mary. „Ježiši Mary, málem jsem dostala infarkt," řeknu s vážnou hlavou a ona jen sklopí hlavu. Na to se začnu smát, o Mary se na mě chvíli nechápavě dívá a pak se směje taky.

**

Sedím v lavici a pozoruji Liv, která sedí napravo ode mě. Je nervózní, poznám to podle toho, že si neustále otírá dlaně o stehna. Owen se vydá k lavici a při tom se podívá na mě. Pohledem se mu snažím říct něco jako „ublížíš jí a zabiji tě."

Liv (ano, po 8 kapitolách jsem se rozhodla napsat pohled i ze strany někoho jiného :D)

Sedím v první lavici a čekám, co se stane dál. Ucítím na sobě něčí pohled, otočím se, je to Kit. Povzbudivě se na mě usměje, chtěla bych jí úsměv vrátit, ale nedokážu to. Sklopím tedy jen hlavu a otočím se zpátky. To co uvidím, mě celkem překvapí, na lavici sedí Owen a kouká na mě s pobaveným výrazem.

„Olivia, že?" zeptá se. „To snad ne chodí se mnou so třídy 9 let z toho 3 si ze mě dělá srandu a není si jistý mým jménem???" pomyslím si.

Beze slova jen pokývnu hlavou.

„Ok je to pěkné jméno, ale budu ti říkat Oli, to zní líp" odpoví a já na něj neuvěřitelně zůstanu zírat.

„Oli, řekl jsem něco špatně?"

„Ne, jen přemýšlím, kde se v tobě vzala ta milost" odpovím sebevědomě a v mém hlase je slyšet opovržení. Owen mou narážku ignoruje a začne zase mluvit. Dělám, že ho poslouchám a mé odpovědi jsou většinou hmmm, to je zajímavé nebo pokývání hlavou. Takhle přežiji celou hodinu a potom zamířím na španělštinu, kde naštěstí budu sedět zase s Kit.

Kit

To co jsem viděla mě neskutečně překvapilo, ten idiot Owen se s Liv najednou bavil jak kdyby byli kamarádi odjakživa. Po hodině jdu za Liv, ale předběhne mě Owen. Zůstanu na něj hledět a Liv má úplně stejnou reakci, když ji Owen zastaví. „Olivie, proč se semnou nebavíš?" zeptá se jí a vypadá to, že ji ta otázka zaskočila. „Kurva, děláš si ze mě prdel, ty mě tři roky v kuse neustále shazuješ a teď se divíš, že se s tebou nebavím?" vyjekne na něj Liv a v očích jí žhnou plameny, Owen tam jen tak stojí a kouká na ni. „Přesně moje slova" otočím se k němu, usměji se a popadnu Liv za ruku. Ta se nebrání a jde semnou přímo do třídy.

„On je vážně neskutečný idiot" řeknu a neubráním se smíchu. Liv jen pokývá hlavou na znak souhlasu a taky se rozesměje.

„Dobrý den žáci a učitelé, tento rok se bude školní ples konat v pátek 3.5" oznámí hlas ředitelky v rozhlase. To způsobí rozruch a všichni začnou řešit ples.

„Cože to je za dva týdny a já nemám ani šaty" povzdychne si Liv vedle mě.

„Tak to znamená, že si uděláme odpoledne v nákupáku a večer kino" zajásám a v očích mi jiskří.

**

Po škole jsme se stavily u mě a u Liv a vydaly se na nákupy.

„Bože Kit, tyhle by ti neskutečně slušely" vykřikne Liv, když uvidí ve vitríně dokonalé růžové koktejlky. Hned mě táhla do obchodu a prosila prodavačku, jestli bych si je mohla vyzkoušet. Ta nám s úsměvem sundala šaty z figuríny a pomohla mi je obléct. Když jsem vyšla z kabinky, Liv na mě neuvěřitelně zírala a vypadalo, že ani nedýchá. Pomalu jsem se otočila k zrcadlu a zatajila dech. Ty šaty byly naprosto dokonalé, „Kit vypadáš jak princezna" šeptla Olivie a měla pravdu.

„Princezna, ale bez prince" vzdychla jsem trochu posmutněle. „Ne na dlouho" věnovala mi úsměv.

„A teď je řada na tobě" řekla jsem nadšeně a šla zaplatit své šaty. Cena mě trochu překvapila, ale šaty jsem bez váhání koupila. Jedna z výhod, když jste bohatí. Vrátila jsem se k Olivii a ta už stála v nádherných modrých šatech před zrcadlem. „Liv vypadáš dokonale" vydechnu a nespouštím z ní oči. „Myslíš?" zeptá se potichu. „Že váháš, pojď, koupíme je" řekla jsem a rozešla se k pokladně. Liv mě ale popadla za zápěstí a zatáhla zpátky „To nejde, jsou moc drahé"

„Tak ti je zaplatím já" usměji se na ni.

„Ne, to ne"

„Liv to ale nebyla nabídka" s těmi slovy se otočím a rozejdu se k pokladně.

Na fotce jsou šaty, které si koupila Liv. (Btw možná je budu mít taky :3 :D) Co myslíte změnil se Owen nebo to jen hraje? :O

Jinak doufám, že se vám díl líbil. :)

Teenage girl (CZ)Kde žijí příběhy. Začni objevovat