Dám jí svojí ledvinu -14

1.2K 58 0
                                    

"Jess," vykřikl Niall a hned byl u mě. Sáhla jsem si na čelo a když jsem se pak podívala na ruku, měla jsem ji celou rudou od krve.
"Podejte mi ručník," křikl a Liam běžel do koupelny. To bylo poslední, co jsem si pamatovala.
Niall:
Když jsem vešel k Jess do pokoje, byl tam u ní Nick. Popadl mě děsnej vztek a přestal jsem se kontrolovat. Prostě jsem se na něj vrhnul. A pak už jsem viděl jen, jak Jess padá k zemi a má na čele krev.
"Podejte mi ručník," zakřičel jsem na ně a Liam hned běžel do koupelny.
"Jess, Jess nezavírej oči." Třásl jsem s ní, protože její víčka se začala zavírat. Marně.
"Sakra, zavolejte někdo záchranku." Harry hned popadl telefon a šel na chodbu. Po tvářích mi začaly téct slzy. Liam se vrátil i s ručníkem a přitlačil jí ho ke krvavé ráně. Netrvalo to moc dlouho a záchranáři byli tu. Naložili Jess do sanitky a odvezli ji do nemocnice. My jeli hned za ní.
"Neboj. uvidíš, že bude všechno v pořádku." Povzbudivě se na mě usmál Louis. Zayn celou dobu jen mlčel a něco dělal na mobilu. Neměl jsem sílu na to, na něj křičet, a tak jsem to nechal být. Tak nějak jsem cítil, že je to i jeho vina. Kdyby se do něj nezamilovala, nebo kdyby s ní začal chodit, nic z toho by se nestalo. Hlavou mi za ty dvě hodiny, co sedíme na nemocniční chodbě, prolétlo tolik myšlenek, že bych si je všechny už ani nevybavil.
"Mohu s vámi mluvit, pane Horane?" vykoukl z ordinace doktor a já šel za ní.
"Takže, vaše sestra utrpěla otřes mozku, ale to není to hlavní." Posunul si tlusté brýle výše na nose a stále se díval do papírů.
"Tak co se děje?" zeptal jsem se vystrašeně. On se na mě konečně podíval a povzdechnul si.
"Už přišly výsledky vaší sestry ohledně toho, co jsme řešili před týdnem." Začal vážně, ale potom se na mě pousmál.
"Dobrá zpráva je, že to nádor to není. Bohužel jsem koukal i do vašich papírů. Vaší sestře odcházejí obě ledviny a pokud co nejdříve nezasáhneme, nemuselo by to dopadnout dobře. Podle těch vašich papírů, jí bohužel nemůžete dát svou ledvinu. Moc často se to nestává, ale je to možné. Vaši ledvinu jí dát nemůžeme. Budeme ji muset zapsat na pořadník a nezbude nám nic jiného než čekat, až se objeví vhodný dárce." Po jeho proslovu se mi nahrnuly znovu slzy do očí. Vyšel jsem na chodbu, kde jsem se zhroutil.
"Ni, co se stalo?" Přiběhli ke mně hned kluci a odvedli mě k židli, na kterou jsem si sednul.
"Nádor nemá, ale….selhávají jí obě ledviny a já….já jí tu svojí dát prý nemůžu. Musí ji zapsat na pořadník a pak budou čekat na vhodného dárce," vzlykl jsem a kluci na mě koukali s vyvalenýma očima.
"Jak to, že jí nemůžeš dát svojí ledvinu, jste přeci sourozenci," zeptal se nechápavě Harry.
"Prý se to moc často nestává, ale prostě to nejde. Její tělo by ji nepřijalo." Složil jsem si hlavu do dlaní a nechal jsem slzám volný průchod.
Zayn:
Když Niall řekl, že jí nemůže dát svojí ledvinu, hned mi došlo, co by to mohlo znamenat. Kdyby se nenašel včas vhodný dárce, umřela by. Když mě kluci neviděli, vytratil jsem se za tím doktorem.
"Dobrý den, jsem Zayn Malik, kamarád Jessicy Horan," představil jsem se mu.
"Dobrý den. Tak co by jste potřeboval?" Díval se na mě přes ty jeho tlusté brýle a já si dával v hlavě dohromady to, co mu řeknu.
"Takže, podle všeho by to bylo možné. Její stav by se mohl každou chvíli zhoršit, a tak by bylo nejlepší, kdyby jste přišel už zítra a my mohli zákrok hned provést," usmál se na mě, když si přečetl moje papíry a vyslechl si můj návrh.
"Dobře, tak zítra v deset ráno tu budu. Na shledanou," rozloučil jsem se s ním a s úsměvem na tváři jsem šel zase zpět za kluky.
"Kde jsi byl? A čemu se směješ?" vyjeli na mě hned kluci.
"Byl jsem u Jessina doktora a domluvil se s ním, že jí dám mou ledvinu," usmál jsem se na ně a oni vyvalili oči.
"A-ale Zayne, t-to po tobě nemůžeme chtít," vykoktal Niall. Zářivě jsem se na něj usmál a objal jsem ho.
"Ale já to chci udělat. Chci jí pomoct. Nejsem sobec, abych tady jen tak stál a koukal, co se bude dít dál, když bych jí mohl pomoct." On se na mě usmál a také mě objal.
"Děkuju," hlesl, když se ode mě odtahoval.

Little sister which  I loveМесто, где живут истории. Откройте их для себя