55 ---> Ako na začiatku

693 68 17
                                    

Tak... urobila som velké rozhodnutie že toto dopišem..samozrejme ak to bude ešte niekto čitať :) Skuusim :) Tak ludia čo si o tom myslite? :)) 

„ Nemyslela som si že toto bude tvoja podmienka...“ Harry ma držal okolo pása a takpovediac sme si nacvičovali chôdzu. Elegantnú chôdzu, aby sme pri nástupe našu profesorku nestrápnili. „ Mysliš že by som chcel byť na plese s niekým iným ako s tebou? Alebo horšie, že by som sa mal pozerať ako sa po tebe lepí niektorí z tamtých idiotov? Nie ďakujem...“ dosť stroho a podľa mňa aj s kúskom hnevu odpovedal. „ Prišiel si..“ poklepal po ramene Jack Harryho a chlapsky s ním podal ruku. „ Nemohol som si nechať ujsť môj prvý ples s Kayle.“ žmurkol na mňa a Jack sa pousmial. „ Prestaň Harry. Dobre vieš že som s tebou len preto, lebo iná možnosť tu nie je!“ zamračila som ale on sa na mňa len pousmial. „ Myslím si že sa ti to páči. Ty, ja... na plese. Len si to predstav..“ usmieval sa. Pravdu povediac ma jeho reči dostávali do rozpakov ako vždy. Nemohla som to ale dať najavo to nie. „ A čo Jessica Harry? Nehnevá sa tvoja priateľka že si ju okašlal kvôli bývalke?“ náhle som zmenila tému a ruky som si prekrížila na prsiach. „ Aj ona a aj ja vieme, že ona už nebude moja priateľka. Určite vie že ju neľúbim.“ usmial sa. „ Teba to možno netrápi, ale ja som bola dohodnutá s Louisom. Teraz je určite sklamaný.“ znova som sa mračila, ale právom, pretože toto sa naozaj nerobí. „ Samé Louis, Louis, Louis.vykašli sa už na neho prosím ťa. Si so mnou! Si moja!“ zdôraznil, a po mojom tele prešli opäť zimomriavky. Ako to môže povedať? Už som sa nezmohla ani na slovo.

„ A prvý tanec bude vals. Je to jeden z najkrajších tancov aké poznám. Mladý muž musí podísť k dáme, za pás si ju pritiahnuť k sebe a ruku si s nou spojiť pribležne vo výške ramien...“ Harry robil presne to, čo učiteľka hovorila. Keď jeho ruka pristala na mojom páse a pritiahol si ma bližšie, znova som cítila jeho blízkosť. Jeho vôňa sa vôbec nezmenila, práve naopak. Bola presne rovnaká ako prvý deň, keď som ho stretla. „ Narovnajte sa, a pozerajte sa portnerovi do očí..“ Harry mi podvihol bradu a ja som videla konečne čisto a priamo do jeho očí. Nádherne sa usmial. „ Vieš že sa budeme len trápiť...“ šepla som, a znova som hlavu sklonila. „ Nie... to TY nás trápiš...vieš predsa čo cítim, neklamal som.“ úsmev z jeho tvár nemizol, a to ma hnevalo ešte viac. „ A raz-dva-tri...“ Harry ma viedol, a myslím si, že nám to išlo celkom slušne. Bol to pomalý a romantický tanec. Nič na čo by som mala tancovať práve s ním. Ale strašne sa mi to páčilo. Páčilo sa mi, že bol pri mne... Nemala by som takto premýšľať ale viem, že to nezmením. Harry bol, je a navždy bude súčasť mojich myšlienok.

„ Išlo vám to..“ s obrovským úškrnom sa pri mne zasttavila Law a Jack. „ To sa vám len zdalo. Určite by mu to viac pristalo s Jessicou.“ mikla som plecom a pokúšala som sa tváriť nezaujato. „ Kayle, mala by si mu dať šancu. Videla si ako sa na teba pozerá?“ prihovoril sa mi Jack a objal Law zozadu. Záporne som pokrútila hlavou. „ Ako ja na ňu.“ šepol a pozrel sa na Law. „ Aj ja ťa milujem.“ usmiala sa a vtisla mu bozk. „ Táák, ľudia..“ prišiel za nami Harry. „ Myslím že to nebude až také zlé ako som si myslel.“ žmurkol na mňa. „ O čo ti ide Harry?“ vyprskla som. „ O teba. Nikdy mi nešlo o nič iné.“ celkom vážne a bez náznaku irónie odpovedal. Law sa na mňa nenápadne pozrela a usmiala sa. „ Môžme sa porozprávať?“ opýtal sa ma. „ Harry, Harry láska moja!“ pribehla tá odporná štetka a hodila sa mu okolo krku. Len som nadvihla obočie. „ Maj sa.“ odsekla som a spolu Jackom a Law sme sa pobrali domov.

„ Kašli na to. Ona dobehla za ním. Vždy bola štetka a behala za chalanmi.“ Law vedela že ma to štvalo. „ Je mi to jedno. On má sboj život, a ja ten svoj. Kašlem na neho, nech je s ňou hoc aj navždy.“ povzdychla som si a hned na to som sa usmiala. „ Kayle... on ťa miluje. Je to môj najlepsí kamarát. Je to idiot, ale si prvé dievča ktoré miluje.“ pohladkal ma po vlasoch a priateľsky ma objal Jack.

**

„ Ja dnes nepôjdem...“ zastala som pri dverách do telocvične na nácvik. V škole sme sa dnes s Harrym obchádzali ako dvaja cudzí ľudia. Reči typu že on Jessicu nechce sú pravdepodobne dávno zabudnuté... Pretože dnes sa k sebe mali naozaj celý deň. Prfg... Prečo som si ja hlúpa vôbec myslela že mi včera hovorí pravdu? Ani sama neviem naozaj. Vždy bol taký...Nemala by som mu vôbec veriť. „ Ale ideš. Zlatko, musíš.“ pousmiala sa Law a vtiahla ma dnu. Hneď sa mi naskytol pohľad na Harryho, ktorý sladkými bozkami obdarúval tú kravu. Idiot. Obišla som ich a postvila som sa k Louisovi. Jemu som včera všetko vysvetlila a našťastie to pochopil. „ Tak ja si myslím že sme všetci a mohli by sme začať...“ učiteľka zapla dáku hudbu. „ Poprosím chlapcov aby si chytili svoje partnerky a aby zaujali tanečný postoj.“ okamžite som chytila za ruku Louisa. Bola som rada že hoci bol zaskočený nič sa nepýtal sa spolupracoval. „Ehm, Ehm...Tomlinson. Asi si si pomýlil dievča. Nájdi si inú partnerku. Ona má mňa.“ úplne odporným hlasom mu povedal. „ Ty máš svoju priateľku, zmizni za ňou a nám daj pokoj.“ zastarala som sa do toho ja. „ Kayle...“ precedil. Odignorovala som ho. Zrazu som pocítila tlak na svojom predlaktí a on si ma rýchlo pritiahol k sebe. „ Nenávidím ťa.“ neodporovala som, len som povedala. „ Ja ťa ľúbim.“ oprel si čelo o to moje, a na pomalú hudbu sme sa knísali sem a tam. „ Ľúbiš jedine Jessicu Harry. Prosím neklam ma... buďme kamaráti ale nechcem aby si ma nič. Nechcem hlavne aby si ma motal.“ zúfalo som mu povedala. „ Asi je na čase zrýchliť.“ povedala profesorka, prepla pesničku a vysvetlila nám kroky druhého tanca. Salsy.

JACK

„ Salsa sa mi naozaj páčila. Si rozkošná keď vrtíš týmito bokmi.“ objal som Law. „ Kayle? Je ti niečo?“ opýtala sa jej a potom mi pohľad opäť venovala. „ Harry. on... je iný. Alebo, je skôr rovnaký ako keď som ho spoznala.“ ťažko si povzdychla. Asi by som do toho mal zakročiť ja.

„Tak? Prečo si ma volal?“ Harry sa pohodlne usadil na lavičke hnedď vedľa mňa. „ Akože nemohol som zavolať svojho kamaráta len tak na pokec?“ najprv som sa to pokúsil nejako vykryť. „ Nie. Celé dni si len s Law, so mnou si nikde nebol odkedy s ňou chodíš, takže niečo musiš chcieť.“ prekrížil si ruky na prsiach a sledoval ma.

„ Zmenil si sa..“ šepol som. „ Nie, ty si sa zmenil. Všetci ste sa zmenilo.“ odporoval mi. „ Ja už ani neviem kto si Harry. Presne ako povedala Kayle. Si iný. Alebo skôr rovnaký ako keď ťa spoznala.“ pokrútil som hlavou. „ Kayle o mne rozprávala?“ pousmial sa a začal sa viac zaujímať o náš rozhovor. „ Ja neviem o čo ti ide. Na jednej strane hovoríš, ako ju ľúbiš, ale potom prideš do školy, a celý deň si s Jessicou, ktorú údajne vôbec nechceš. Naozaj si sa pomiatol?“ poklepal som mu po hlave. Možno to mu pomôže. „ A čo mám robiť? Mám počúvať dookola tú istú pesničku ako som Kayle zradil a nikdy mi neodpusti? Naozaj to chceš? Vždy keď ju vidím spomeniem si na to aké krásne to bolo keď sme boli spolu. Ale zároveň viem, že ona už so mnou nebude. Povedala mi to veľa krát. Stratil som ju. Neostáva mi nič iné len si užívať život.“ ľahostajne sa pousmial a mikol plecom. „ Si strašný idiot Harry.“ postavil som sa. „ Bodaj by nebolo neskoro keď si uvedomiš akú veľkú chybu robíš....“ pokrútil som hlavou a dotkol som sa jeho ramena. „ A dúfam, že keď sa spamätáš bude ťa ešte Kayle ľúbiť. Lebo ak nie, pokašleš si celý život. Ver mi.“ a odišiel som. „ Myslíš že ma ešte ľúbi? Myslíš že by to bollo možné aj potom, ako odignorovala môj list? Naozaj tomu dávaš ešte nejaké nádeje..?“ zvýšeným hlasom mi hovoril aby som to bol schopný počuť. Otočil som sa a uvidel som v jeho očiach slzy.  

Forever RememberWhere stories live. Discover now