Puncs és csoki

5.9K 95 4
                                    

Vasárnapra nagy terveim voltak. Felkerestem Alec hugát, hogy elbeszélgethessek vele. Nem kerteltem sokat, elmondtam mire vagyok kíváncsi. Meghívtam közben fagyizni. A lány nem sokat tudott mondani Alec hétvégi programjairól, csak annyit, hogy majdnem minden idejét elveszik. Nekem az bőven elég volt. Tehát nem is volt otthon soha. Alec valamit titkolt előlem és úgy néz ki, hogy a családja elől is.

A következő lépés az volt, hogy kitaláljam hogyan lesem meg Alec hétvégéjét. Egy biztos, az nem segített rajtam, hogy hétfő volt és egy egész hetet kellett várnom a hétvégére. Az viszont eszembe sem jutott, hogy Alec huga elmondja a bátyjának, hogy beszéltünk.

-- Miért kutakodsz a magánéletemben?

Alec a padomra tenyerelt és határozottan felzaklatottnak tűnt.

-- Bocs! Nem gondoltam, hogy a hugod visszamondja neked.

-- A hugom mindent elmond nekem.

-- Nagyszerű. Csakhogy te neki is hazudtál nem csak nekem. -- Láttam rajta, hogy zavart lett. -- Nem akarok beleavatkozni a családi dolgaidba, csak érdekelt, hogy igazat mondtál e, mert nem tudtam elképzelni, hogy a játékaid miatt kihagynád a hétvégi meccseket. A hugod nem sejtett meg semmit ne izgulj!

-- Jó. Köszönöm, hogy nem mondtad el neki.

-- Ezt nem kell megköszönnöd.

-- Oké. Akkor megteszed, hogy leszállsz rólam?

-- Nem?

-- De baszki! Miért pont én lettem a "kiszemelt példányod"? Szórakozz mással!

-- Tudod mi a te bajod? Az, hogy túl átlagosan próbálod előadni. Ezért leszel feltűnő.

-- Nem vagyok feltűnő, te vagy idióta.

-- Szóval elismered, hogy sántikálsz valamiben.

-- Mi? Nem! Azt próbálom ecsetelgetni, hogy nem vagy normális!

Azzal fogta magát és ott hagyott. Ez volt az utolsó beszélgetésem az iskolában Alec-el. Egész héten nem volt hajlandó hozzám szólni. Pénteken suli után elment és figyelhettem az autóját a házuk előtt naphosszat, de hiába. Nem ment haza. Nem tudtam mi lett a laboratóriumi dologgal, hogy miért nem kellek végül neki arra sem volt hajlandó válaszolni, csak ingatta a fejét. Tanácstalanul álltam a helyzet előtt, és akkor még nem is tudtam, hogy mi vár rám hétfőn. Megtudtam ugyanis, hogy Alec iskolát váltott. Értitek? ISKOLÁT!! Persze gondolhattam volna azt, hogy nem miattam volt, de sajnos túl nyílvánvalóan tudtam; Valamire kezdtem rájönni amire nem kéne.

titleWhere stories live. Discover now