28. "Fapte din trecut"

2.5K 133 20
                                    

         Mă uit în ochii lui așteptând răspunsul.

          – Păi...totul începe acum 3 ani, când o fată a apărut în liceul nostru. Cred că toți băieții din liceu, au pus ochii pe ea, dar la mine vraja ei nu a funcționat. A doua zi de liceu a ei, m-am trezit cu ea, în clasa mea. Devenise colega mea. Zile treceau în care eu și ea nici măcar nu ne băgam în seamă, practic, dacă nu o prezenta diriginta, habar nu aveam cine e și nici măcar nu voiam să aflu. Până când, într-o zi, am dat o petrecere, în Los Angeles de casă nouă, fiindcă părinții mi-au cumpărat-o special pentru petreceri, datorită faptului că s-au întâmplat multe, chiar prea multe, lucruri neplăcute acasă la mine. La petrecere, am invitat pe toată lumea din liceu.

         Zâmbesc, apoi oftez.

      – Păcat că nu am venit și eu în liceul ăla.

         El chicotește, apoi se întinde spre mine și mă sărută pe frunte.

        – Continuă! îi spun, apoi îmi încrucișez degetele cu ale lui.

         – Revenind... Printre liceeni, s-a aflat și ea. Atunci, a fost prima dată când m-am îmbătat. Dar m-am îmbătat de-a binelea. Seara aia mi s-a părut epică, fiindcă mi se părea că Sierra e atrasă de mine. Practic era mai beată decât mine, apoi am început să dansăm, să ne distrăm, să râdem. Peste noapte a rămas la mine.

        – Și?

        – Iubita mea geloasă, nu s-a întâmplat nimic între noi! spune, iar eu zâmbesc.

        Brațele sale se întind, iar eu mă duc în genunchi până între ele. Îmi strânge corpul, apoi mă sărută pe tâmplă.

          – Dar atunci a fost seara când m-a îndrăgostit de ea. Aflasem ce fel de persoană e, și chiar dacă era beată, a doua zi avea aceeași personalitate. Eu nu am avut. Eram doar un adolescent fără minte, așa că a doua zi, ea s-a tot dat pe lângă mine, dar eu nu am acceptat-o, și am țipat la ea. Nu am vorbit atunci o lună întreagă, nici măcar la școală nu voia să dea ochii cu mine. Ca să mă revanșez, am invitat-o la o întâlnire. A acceptat cu greu, dar apoi m-a iertat din răsputeri, așa că timpul trecea, iar din prietenie, am dat-o în iubire.

        – Aw, ce drăguț! spun eu, iar el dă ochii peste cap.

         – Dar povestea se schimbă. Eu am fost rău cu ea la început, iar ea a terminat-o rău la sfârșit.

          – Adică?

           – Păi, relația noastră a ajuns în jur de un an și câteva luni, după calculele ei. Când am împlinit 18 ani...

       Ezită să mai continue.

          – Hei, s-a întâmplat ceva? Dacă îți e greu să o spui, să știi că nu te oblig. Continuăm altă dată discuția asta...

           – Nu... Continui... Când am împlinit 18 ani, tata m-a luat cu el la firmă. Am început să fac practică cu el, pe lângă liceu. Am învățat tot ce trebuie să fac pentru a întreține firma lui, ca după ce ei nu o să mai fie, eu să preiau munca tatălui meu. Sierra a profitat de asta. A vrut să stea cu mine mai mult pentru banii tatălui meu. Până să-mi dau seama de chestia asta, am ajutat-o să devină ce și-a dorit din totdeauna: un fotomodel. Tatăl ei și cu ea au devenit bogați după tot ce am făcut pentru ea, apoi m-a lăsat și a plecat, pur și simplu spunându-mi că pentru ea nu a contat nimic. A vrut doar să devină cunoscută.

       – Cunoscută pe naiba! Nu am auzit de niciun fotomodel pe nume Sierra.

        – Locuiește acum în Europa. S-a mutat definitiv acolo, iar acum își câștigă propriu salariu, are propria casă de lux și un iubit. Cel puțin asta am auzit de ea acum un an.

LANDON | 2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu