Chapter 60.

4.9K 312 62
                                    

"Hladno ti je?" Harry se saginje do mog uha i tiho šapuće a ja odmah odmahujem glavom iako lažem. Već satima hodamo po hladnom Londonu i hladnoća mi se uvukla ispod kaputa ali nisam htjela ništa priznati Harryu jer mi je neizmjerno lijepo ovako dok hodamo ulicama i dok je njegova ruka prebačena preko mog ramena. Ne znam zašto ali to mi je užasno čudna i lijepa gesta od njega. Izgledamo kao dvoje najboljih jarana koji se poznaju čitav život i koji se sada namjerno smrzavaju ovdje na ulici samo kako bi ostali jedno uz drugo. Zapravo...prema prethodnom razgovoru mi i jesmo prijatelji. Neka vrsta prijatelja... Kvragu ja nisam pristala da budemo prijatelji. Nikakva vrsta prijatelja. Ja ne želim biti kao Ginny. Još jedan 'prijatelj' u nizu. To nije uredu.

Baš se spremam da to isto kažem i Harryu kada nam prilazi ni manje ni više nego Zayn. Sav je u crnom kao i obično i izgleda užasno čudno jer je oko njega sve gotovo bijelo zbog snijega. Njegov suzdržan smiješak i nije baš prijateljski nastrojen ali se trudim ignorisat ga dok nam prilazi.

"Dobra curica i loš dečko su upravo uhvaćeni na djelu!" Zayn izgovara dok nam prilazi a usne mu se trzaju u razvučeni smiješak. Harry iste sekunde sklanja ruku sa mog ramena zbog čega osjećam užasan osjećaj praznine na mom ramenu,  te prilazi Zaynu a ja ga pratim u stopu.

"Kakvom djelu?" Harry se mršti i ne izgleda baš prijateljski nastrojen dok ovo izgovara a Zayn mu poklanja jedan prezriv pogled te ponovo trza usnama prema gore. .

"Zdravo i tebi Harry" Zayn se opet iritantno smješka te udara Harrya u rame kao što to rade nuški umjesto pozdrava  rukom a onda se okreće prema meni i na trenutak me prezrivo odmjerava "Melissa...mislion sam da se više nećemo sresti"

"Ali ipak ste se sreli! Šta hoćeš Zayn?" Harry ponovo grubo pita te staje tačno između mene i Zayna kako bi prekinuo njegovo odmjeravanje mene.

"Jebote stari ohladi malo...sedam dana si nestao sa lica zemlje bez traga i glasa a sada te konačno sretnem a ti si napet ko' zapeta puška. Koji ti je ?" Zayn mršti obrve a onda se pomiče na stranu kako bi ponovo pogelado u mene.

"Siguran sam da niste ni primjetili da me nema." Harry prezrivo govori te prevrće očima a ja se mrštim. Ovdje nešto opasno smrdi. Koliko znam Harry i Zayn su najbolji prijatelji. Zašto sad ovako razgovaraju?

"Jedna osoba ipak jeste..." Zayn jednostavno odgovara pa na trenutak opet baca pogled na mene. Harry mu upućuje upitan pogled na koji Zayn odmah odgovara"Ginny!"kratko odgovara a onda nastavlja "Totalno je poludila kada je shvatila da te nema dva dana i da joj se ne javljaš na pozive a nakon sedam dana...stari imaš sreće što smo je uspjeli nagovoriti da ne prijavi policiji tvoj nestanak...jer znaš kakve bi to probleme izazvalo..."

Harry se iste sekunde ispravlja,širi oči kao da je upravo čuo da će cunami potopiti cijelu Britaniju ove sekunde a onda brzo skreće pogled na mene pa ponovo na Zayna.

"Kakve probleme?" radoznalo pitam te škiljim očima prema Zaynu čekajući odgovor  ali on mi ništa ne odgovara jer ga Harry zaustavlja jednim oštrim pogledom.

"Melissa...moram da idem..."Harry govori dok gleda u Zeyna a zatim ga hvata za rame i gura ispred sebe kako bi krenuo dok ja ne uspijevam izgovoriti niti riječi. Njih dvojica su već brzim korakom zašli za drugi ugao dok sam ja ostala zbunjeno stajati na ulici.

I dalje zbunjena se okrećem na peti te nastavljam potpuno sama hodati ulicom dok u glavi premotavam današnji dan i općenito cijelu proteklu sedmicu. Pokušavam razumjeti razgovor između Harrya i Zayna od maloprije. Na kakve su probleme mislili? Zar Harry krije nešto od policije? I,da li je Harry onako čudno reagovao zato što je čuo da je Ginny jedina osoba koja je primjetila da je Harry nestao ili zato što je čuo onaj dio sa policijom?

TRY...Where stories live. Discover now