Chapter 38.

6.4K 306 16
                                    

Opet sam ostala hodati iza Harrya kada smo nastavili taj put prema vikendici za koju nismo sigurni ni da li upošte postoji. Kvragu koliko imamo još hodati do tamo? Užasno mi je hladno i samo se želim ugrijati pored vatre. Mrak će uskoro pasti a mi smo ostali bez goriva,bez signala i još samo fali da ostanemo bez te glupe vikendice koja nam je izgleda jedina nada za spas. Trenutno.

Zvukovi prirode i mirisi koji su se mješali sa svježim šumskim zrakom su nevjerovatni. Opojni. Sad me ni ne čudi što Harry voli šume. Sve je tako mirno i opuštajuće. I trenutno hladno. Izvadila sam mobitel iz iz jakne te provjerila signal kojeg nema. Kvragu kako ćemo se vratiti u London? Ne znam zašto ali na neki način vjerujem tom čudnom dečku sa čudnom i slatkom frizurom koji hoda ispred mene. Pa  nije baš da mu vejrujem i da ga poznajem ali osjećam se sigurno pored njega i nalazim utjehu u njegovom čudnom ponašanju.. Samo Bog zna šta je on smislio i zašto me je doveo ovdje.

Šuma je već poprimila neku plavićastu i sivkastu nijansu kada se Harry zaustavio te okrenuo prema meni.

"Jesi li sigurna da si dobro?" upitao je te podigao obrve a ja sam se zaustavila par koraka od njega te prevrnula očima. Pitao me je jedno te isto pitanje već milion puta tako da mi je više dosadilo to slušati.

"Harry pitao si me to milion puta i milion puta sam ti rekla da sam dobro!" otresito sam rekla iako mi se  njuegova pažnja sviđala. Simpatićan je ovako kad je zabrinut. Mada sumjam da je iskreno zabrinut. Ili možda ima grižnju savjest što me je doveo ovdje. Ha ko bi njega skontao?

"Ne izgledaš tako.." odmjerio me je od glave do pete te mi prišao dovoljno blizu da osjetim njegov dah na mom licu.Opet ona metvica.. "Želiš li da te ponesem.." svojim dlanom je zahvatio cijelu desnu stranu moga lica a ja sam refleksno pomakela svoju glavu prema njegovoj ruci tražeći što više kontakta jer mi toplota njegove ruke godi. Podigla sam pogled prema njemu te prevrnula očima.

"Šta sad glumiš nekog romantičara? Ha? Sigurno si to pokupio iz filmova" još jednom sam prevrnla očima a Harry je i drugom rukom zahvatio moju drugu stranu lica kao da zna da mi godi ta toplota.

"Ja ne gledam filmove" slegnuo je ramenima a ja sam iznenađeno raširila zjenice prema njemu.

"Ne gledaš?"

"Uhm ne... Mislim da sam u životu pogledao samo dva.." rekao je te se nasmiješio na onaj svoj specifičan naći. Jedna strana usne mu se izvila prema gore te oblikovaja slatku duboku rupicu koja je potpuna suprotnost ovom čudnom mračnom tajnovitoim dečku...

"Koji su to?" jedva sam oblikovala usnama ovo pitanje jer su mi užasno suhe zbog njegovog vrućeg daha a njegova blizina me ostavlja bez daha.

"Ne sjećam se naziva.." tiho je rekao te svojim nosem protrljao moj koji je sigurna sam crven od hladnoće..

"Ti si takav čudak.." nasmijala sam se zajedno sa njim kada je prislonio svoje usne na moje...

"I kreten..." šaljivo je rekao u moja usta a ja sam se ponovo nasmijala dok sam mu uzvraćala nježan poljubac..

"I kreten..!" ponovila sam na šta je on još više pritnisnuo svoje usne na moje. Njegove su naspram mojih iznenađujuće tople i vlažne.

Blago sam otvorila oči koje su sve do sada bile blago sklopljene zbog užitka te pogledala sa strane kada sam uočila nešto čudno u tami. Naglo sam se odmakela od Harrya a on me je zbunjeno i zadihano pohledao.

"Harry da li je ono tamo nekakva vikendica?" upitala sam pokazujući prstom u smijeru u kojem sam vidjela čudan objekat. Sa ove daljine se i ne vidi da li je vikendica ili neka kuća ali podsjeća na to.

Harry je skrenuo pogled na mjesto gdje je pokazivao moj prst te zaškiljio vjerojatno pokušavajući bolje vidjeti šta je to tamo.

"Jest..." veselo je uzviknuo te se nasmiješio "Znao sam da je ovdje negdje"  rukom je napravio nekli pobjednički pokret te brzo krenuo ispred mene prema maloj vikendici nakon čega se zaustavio te se okrenuo prema meni uzevši me za ruku.

TRY...Where stories live. Discover now